Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát ez az igazán megdöbbentő, elfogadhatatlan és visszataszító

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hiába minden. Hiába szavazta meg a Fidesz-KDNP saját magának és a dolgozó népnek a nagypéntek nevű munkaszüneti napot, amely állítólag négy egybefüggő munkaszüneti napot eredményez, és ezáltal

egy olyan lelki épülést tud szolgálni magyar honfitársainkban, ami nagyobb jelentőséggel bír bárminél,

az elvtelen társak a görénységben, ma sem bírtak leállni. Ha nem is a munkával, de a kommunikálgatással, amihez mindenkinél jobban értenek, és amire szokásuk ráhúzni a munka címkét. Mutatom is:

REAGÁLÁS A TERROR HÁZA MÚZEUM MEGDOBÁLÁSÁRA

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség közleménye

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség megdöbbenését fejezi ki és mélyen elítéli a Terror Háza Múzeum épületének tegnap esti, festékkel történt megdobálását. A Terror Házát borító Hősök Fala a szabadságért életüket áldozó embereknek állít emléket. Az áldozatok fényképének bemocskolása elfogadhatatlan és visszataszító cselekedet. Semmi nem indokolhatja hőseink emlékének meggyalázását.

Hidvéghi Balázs, kommunikációs igazgató

(fidesz.hu)

Remélhetőleg mindannyiunk lelki épülésére fog szolgálni, hogy elmondom: ezt az ünnepi röfögést az MTI azon nyomban, gondolkodás nélkül lehozta. Ami már csak azért is érdekes, mert arról viszont egyetlen sor erejéig nem adott hírt a közpénzből kitartott hazugsággyár, hogy egészen pontosan mi és miért történt tegnap este Terrormária házánál. Tehát két dolog van itt, amitől a húsvéti sonka elfogyasztása nélkül is felfordul az ember gyomra.

Az egyik az, hogy a hírhamisító, kormánypropagandát büfögő MTI nem tartotta fontosnak a gazdája megbotránkozásához hozzáfűzni, hogy mi történt pontosan tegnap este és pontosan miért került sor a Schmidt Történelemhamisító Mária neve által lejáratott, a rezsimet szimbolikusan megtestesítő Andrássy úti nem műemléképület sarkánál. Pedig tanulságos lehetett volna minden félretájékoztatott polgár számára:

Ha létezne objektív hírközlés ma Magyarországon, vagy legalább valami halvány utánzata, akkor az MTI-nek kutya kötelessége lett volna beszámolni arról, hogy milyen gyalázatos eljárás után milyen gyalázatos ítélet született két, a Fidesz-rezsimmel szemben véleményt nyilvánító civil aktivista koncepciós perében.

Vagyis, ha az MTI kilógó nyelvvel csaholva-nyáladzva lehozta ezt a hányadék fideszes közleményt, akkor a közmédia előtt butuló népeknek azt is az orrukra kellett volna kötni, hogy egy példátlanul galád rendőrségi-bírósági eljárás keretében bűnösnek nyilvánított magyar állampolgárok iránti szolidaritás jegyében, a politikai hatalom által kézivezérelt hatóságok és megrendelőik ellen vonult utcára 300 fiatal tegnap este.

Az álszent, képmutató fideszes közlemény megdöbbenése akkor lett volna igazán derék, ha a mélységesen elítélő szemforgatás mellé odacsapják, hogy a Terror Háza épületét lemosható ételfestékkel (!) megdobáló magyar állampolgár mivel indokolta a cselekedetét. Hogy mielőtt nekiállt volna a flakonokat hozzábaszkodni a falhoz, magára hívta a rendőröket, akiket tájékoztatott arról, hogy mit tervez. Meg kellett volna említeni, hogy emberünk pontosan tudta – hiszen ez volt a célja -, hogy büntetőfeljelentést tesznek ellene, és tulajdonképpen a magyar igazságszolgáltatás egységes jogértelmezését akarta tesztelni. Ugyanazt csinálta, mint Gulyás Márton, azzal a különbséggel, hogy az ő palackjai célba értek. Az akcióval arra szeretne választ kapni, vajon a Márton és Gergő cselekedetével azonos típusú véleménynyilvánítás azonos elbánást és ítéletet eredményez ma Magyarországon. Hogy vajon egy sima bírói tévedéssel, vagy egy rendszerszintű problémával állunk szemben, ami az egész társadalomra nézve tragikus.

Ez természetesen sem a mindenféle szakmaisággal végérvényesen leszámolt MTI nevű szörnyszülöttet, sem az ezt totálisan maga alá gyűrő kormánypártot nem zavarta össze. A Hidvéghi nevű, nem bajszos szaralak által jegyzett ömlengés azt elfelejtette két megdöbbenés és három sornyi patetikus hazugság közé beékelni, hogy a festékdobálásnak egy rezsimellenes megmozdulás szolgáltatta a keretét.

A bírósági ítéleteket, beleértve a nemzetközi bírósági ítéleteket (lásd Heineken-Csíki Sör per Romániában, vagy a bangladesi menekültek pere a strasbourgi bíróságon) előszeretettel kommentáló és köpködő magyar kormány azon most elfelejtett megdöbbenni, hogy a szólás- és véleményszabadságot Magyarországon a büntetőjog eszközeivel szorítják vissza egyre kisebb területre. Kiadtak egy ocsmány közleményt, amiben a lényeget hallgatják el és siránkoznak, vinnyognak, mint a fába szorult féreg. A szabadságért életüket adó hősök emlékét veszik a szájukra megint, mintha a Schmidt Mária homokozójává züllesztett Terror Házának bármi köze lenne 1956 emlékéhez, mintha nem a propaganda megrendelésére hamisítanának történelmet az udvari történészek és ideológusok puhatestű hadosztályai. Mintha nem tiporták volna lábbal az ’56-os emlékévet, mintha nem követtek volna el kegyeletsértést röhögve, vígan és dalolva.

Senki, de a világon senki nem az elnyomó rezsim áldozatainak fényképeit dobálta festékkel, hanem egy elszabadult autokrácia antidemokratikus aljasságainak jelképévé vált épületet dobáltak meg lemosható festékkel. Nem kell a Fidesznek az elhunyt hősök emléke mögé bújva szemet forgatnia, mert azok a hősök a hatalommal szemben voltak hősök. Azzal a Fideszhez hasonló hatalommal szemben, amely eltiporta a szabadságukat. Legalábbis groteszk, hogy a Fidesz elnyomásával szemben erőszakmentesen tiltakozókat erőszakos bűncselekmények miatt, gyorsított eljárásban bűnösnek nyilvánítják, majd van pofájuk a szabadságról prédikálni. Miközben elhallgatják, elsunnyogják, hogy magyar emberek százai, ezrei már lassan egy hete utcán vannak a süket, vak, elszabadult, a valósággal mindenféle kapcsolatát elveszített kormány ellen tiltakozva.

Hát ez a megdöbbentő, elvtársak! Hogy ti tényleg azt hiszitek, ezt a világ végezetéig el lehet hallgatni, ki lehet felejteni a híradásokból, úgy lehet tenni, mintha minden rendben lenne, csak pár festékdobáló idióta zavarja meg a kicsattanó, jobban teljesítő, talpig demokráciánk virágzását. Rábasztatok. Mert visszataszító szaremberek gyülekezete vagytok. De az óra ketyeg, és egyre kevésbé lennék a helyetekben. Szerencsére nem is kell.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.