Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rokonok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Cuppanjunk le egy pillanatra a magyar politikai elit(ta az eszét) erősen viseltes erkölcsi alsógatyájáról és csodálkozzunk rá a francia belügyminiszterre. Bruno Le Roux kedden (tegnap) mondott le hivataláról, miután kiderült, hogy kamasz gyerekeit közpénzen foglalkoztatta a nyári szünetben. Le Roux azt mondta, hogy a gyerekei foglalkoztatása legális és valós volt, de szeretné megőrizni a kormány feddhetetlen működését, ezért lemond.

Ugyanitt, mármint Franciaországban történt nemrégen, hogy Francois Fillon, aki a francia mérsékelt jobboldal jelöltje volt az elnökválasztáson, szintén lemondott. Mert kiderült, hogy a feleségét foglalkoztatta korábbi kormányzati megbízatásai idején. Fillon bocsánatot kért a franciáktól és azt mondta: rossz döntést hozott, amikor a feleségét alkalmazta. Elismerte, hogy rokonokat hiba belekeverni a politikai ügyekbe, mert abból nem sülhet ki jó.

Ez Magyarországon nem fordulhat elő. Egyszerűen nem értjük a korrupció szó jelentését és nem értjük, hogy vannak olyan normák egy demokratikusan működő társadalomban, amelyeket be kell tartani. Nálunk nem ügy, ha a miniszterek elnökének lánya az Operaház királyi páholyába szervez osztálykirándulást, vagy éppen Bahreinben tárgyal a franc tudja, kinek a nevében. Nálunk az sem ügy, hogy a miniszterelnök fia apucival együtt szurkolt Rio de Janeiróban a focivébé döntőjén. Nem, nem a közönség soraiban, ahová bárki vehet jegyet (akinek telik rá), hanem a díszpáholyban, ahová kizárólag magas tisztséget betöltő politikusok kapnak meghívást – például Angela Merkel – és ahová nem szokás elhurcolni a családot.

És akkor ezek a piti ügyek ahhoz képest, hogy az Orbán nevű veje hogyan férhet állami tenderek közelébe, hogy a legfőbb ügyész felesége hogyan dolgozhat a jegybank elnöke mellett, hogy a jegybank elnökének szeretője hogyan dolgozhat a Magyar Nemzeti Bankban és annak alapítványaiban, ráadásul a testvére és az anyja is innen kapja/kapta a fizetést. És nem beszéltünk arról sem, hogy mi módon lehet Szájer József – ha emlékszünk, Szájer írta az alaptákolmányt az iPadjén – felesége az Országos Bírói Hivatal elnöke.

Távolról sem a teljes kép ez, csak a jéghegy csúcsa. Apró morzsa abból a rohadtul nagy cipóból, amit az Orbán Viktor és Baráti Köre Rt. kihasít a közösből. És nem az ezzel a baj, hogy Handó Tünde ne lenne jó OBH elnök, hogy Poltné nem végezné jól a dolgát, vagy Matolcsy barátnője nem lenne alkalmas a posztjára. Arról van szó, hogy ilyet nem lehet csinálni egyetlen civilizált országban sem, mert ez a korrupció alapja. Innen indul, erre épül.

És nálunk erre épül és nem véletlen baleset folytán, hanem tudatosan épül erre. Így működik a rendszer. Mindenhová rokonokat, szeretőket, egykori katonatársakat, kollégiumi szobatársakat, szomszédokat – egyszóval megbízható embereket – kell tolni, hogy zökkenőmentesen működjön a Nemzeti Együttrablás Rendszere.

És működik is remekül. A tragédia mindebben az, hogy mi még csak nem is értjük, mi ezzel a probléma. Fel sem fogjuk, hogy ez beteg dolog, hogy ilyet normális országban nem lehet csinálni és hogy hosszútávon az ilyen urambátyám rendszerből mindig egy diktatórikus maffia épül ki.

Nézünk és nem látunk, vagy megmagyarázzuk magunknak, hogy azért rendben van ez így. Pedig nincs rendben. Rohadtul nincs. Szerintem. A kérdés az, hogy szerintetek rendben van-e?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.