Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Drága Erzsébet-utalvánnyal kiszúrt szemű, a kormány napi jótéteményeitől félvak, a propagandától félsüket, a rezsicsökkentést csont nélkül benyelő honfitársaim!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Irtózatosan pazarlóan fűtenek a magyarok – írja az Index. A Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezetének erről szóló tanulmánya szerint egy bécsi otthon energiafogyasztása feleakkora, mint egy budapesti lakásé. Ezt nyugodtan átszámolhatjuk csirkefarhátra és krumplistésztára is. Ennyivel többet fizetünk a rezsicsökkentett boldogságért, mint egy – a magyar átlagbér többszöröséből élő – bécsi polgár, rezsicsökkentés és Németh Szilárd nélkül. A Magyarországon található 2,85 millió családi házból 2,5 millió egyáltalán nincs szigetelve.

Nézzük, mi van a szőnyeg alatt. Az éjjel-nappal a magyar emberek érdekében hazudozó ártunk és ormányunk mindent megtesz azért, hogy korszerűsítse a lakosság az otthonok fűtési- és szigetelési rendszerét. Majdnem megszakad a komplett szaktárca azért, hogy a környezetterhelő és drága energiahordozókat mind jobban kiváltsák a megújuló energiaforrások. Ezért teljes erőből támogatják a napelemek elhelyezését a lakóházakon, segítik a szélenergia és a geotermikus energia használatának elterjedését. Ja, mégsem.

Ezzel szemben minden létező módon adóztatják a napelemeket, megdrágítva ezzel azok használatát, a szélenergia felhasználását is nehezítik minden erővel. A kormánynak nem buli az, hogy a lakosság függetlenedjen a paksi energiától, az orosz energiahordozóktól. Az sem kizárható, hogy valamelyik rokon már kinézte magának ezt a piaci szegmenst – a megújuló energiákhoz szükséges technika gyártását és forgalmazását – a többinek meg kuss van.

Jó, ha ez nem, akkor biztosan a családi házak szigetelésében törnek az élre, mert az helyből a felére csökkenthetné a havi rezsiszámlát, márpedig a kormány a rezsicsökkentés mellett úgy el van kötelezve, mint a vöcsök. Ezt óbégatják évek óta, külön Németh Szilárd.

Nem, ez sem igaz. Az ellenkezője viszont feltétlenül. Az megvan mindenkinek, hogy az Unió 90 milliárd forint forrást biztosított Magyarországnak kifejezetten és célzottan azért, hogy a magyar háztartások fűtési rendszereit, szigetelését és nyílászáró-cseréjét támogassa? Vissza nem térítendő támogatásról beszélünk. És az megvan mindenkinek, drága barátaim a Nemzeti Együtthülyülés Rendszerében, hogy a rezsicsökkentés kormánya ezt a pénzt átcsoportosította – mint a magánnyugdíj megtakarításokat – állami- és közintézmények korszerűsítésére? Tehát önkormányzati épületeket, minisztériumokat és – nagyon figyelj, drága hívő! – például még állami tulajdonban lévő kastélyokat lehet az ingyenpénzből korszerűsíteni. Arra gondolni sem merek, hogy az így rendberakott kastélyokat és kúriákat aztán potom összegért megveszi valamelyik kormányrokon/stróman és még további állami támogatást (közpénzt) is kap mellé ajándékba. A témáról részletesebben is írtunk már.

Meg is lehet köszönni. Budapest, Kossuth tér 1-3.

Köszönjük a hozzánk való jóságukat. Egyszer megháláljuk

Összefoglalom a lényeget, jó? Jó.

Drága Erzsébet-utalvánnyal kiszúrt szemű, a kormány napi jótéteményeitől félvak, a propagandától félsüket, csirkefarháton és igazicsillagmentestitkosközpénzbőltámogatottcsíkisörön rágódó, a rezsicsökkentést csont nélkül benyelő honfitársaim!

A kormány rezsicsökkentéses rizsája egy orbitálisan nagy kamu! Direkt nektek találták ki és meg is nyertek vele egy választást. Közben lenyúlják azt a pénzt, amit az Unió azért adott, hogy szigeteljétek a házaitokat, cseréljétek le a fűtési rendszereket és akkor nem Rezsiszilárddal kellene feküdni, kelni, hanem valóságosan és hosszútávon a felét kellene fizetni a mostaninak. Ha ráadásul még tudnátok napelemet, hőszivattyút is beszereltetni, akkor tovább csökkenne a költségetek.

De nem tudtok szigetelni, mert alacsonyak a bérek, nem telik ablakcserére, a falak szigetelésére, tetőfelújításra. A jóságos kormány a lenyúlt ingyenpénz helyett ad nektek hitelt, amit vissza kell fizetni. Már akinek van miből visszafizetni. Nem tudtok megújuló energiaforrásokat sem bevonni, mert a kiépítése drága, a plusz adókkal terhelten még drágább, a megtérülés lassú, nektek pedig nincs pénzetek (nyugi, nekem sincs), mert alacsonyak a bérek és magasak az adók. Az ÁFA például minden vásárlásnál 27 százalékkal növeli a kiadásotokat.

Tehát marad nekünk Paks2 és Putyin barátsága, az államosított energiaszektor és a háttérben zsírosodó elvtársak, a rohadtmagas ÁFA, a huzatos ablakkeret, a falakon és a tetőn át kiszökő meleg, a horror számlák, amiknek a hátuljára rá van írva, hogy a jóságos kormány mekkora alamizsnát dob a családi asztalunkra azért, hogy örök időkig őket válasszuk.

A legsiralmasabb az, hogy ez még működik is.

adomany-1

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.