Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek annyira idióták, és annyira mélyen járnak a mocsokban, hogy még hazudni sem képesek koherensen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vasárnap esti viccesség: a Fidesz tájékoztatást kér a legfőbb ügyésztől a 4-es metró beruházása kapcsán. Nem vicces? De, csak senki nem röhög. Pedig ezt véresen nagyon komolyan gondolják.

4es

Valaki hallott már életében Kucsák Lászlóról? Jó, mert én sem. Nem baj, ez a kisebbik baj. A nagyobbik baj, hogy itt volt egy videó, ami eltűnt. Remélem, nem az van, hogy valami pornóvideót sikerült feltölteni a fidesz.hu-ra, és muszáj volt privátra átállítani, de mindegy is, mert végül is ez sem baj, ez sem érdekel senkit.

Az viszont csak vicces lehet, ami úgy kezdődik, hogy a Fidesz tájékoztatást kér saját magától. Úgy értem, Polt Pétertől, minden nyomorúságunk legnagyobb okozójától. Ez az a Polt Péter, aki 2011 óta, azaz hat év alatt összesen 4, azaz négy európai pénzeket-forrásokat érintő ügyben jutott el a vádemelésig. Miközben az utóbbi években szinte hetente, de volt már olyan, hogy naponta derültek ki látványos, pofátlan, vagy legalábbis gyanús ügyletek, túlárazások, el nem készült létesítmények, magáncélú örömöket szolgáló lenyúlások, ennyire futotta a szarelkenésügyi Poltnak: összesen negyedmilliárd forintot érintő korrupciós ügy felgöngyölítése. Úgy, hogy Magyarországra napi 2 milliárd uniós forrás áramlott be. És úgy is, hogy egyebek mellett az Orbán nevű ember és miniszterelnök közbeszerzésekből degeszre gazdagodott vejének ügyében is megszűnt a nyomozás.

Ez az a Polt Péter, aki a 2009-2012 között lefolytatott vizsgálatot azért szüntette meg, mert bűncselekmény illetve bizonyítottság hiányában nem tudott továbblépni. Aki arra a kérdésre, hogy miért nem tett egyetlen érdemi lépést a 4-es metró botrányos ügyében, egy ellenzéki képviselői kérdésre adott válaszában alig egy hónappal ezelőtt azt írta:

a nyomozás érdekeire tekintettel a nyomozás állásával, az elvégzett és még szükséges, illetve tervezett nyomozati cselekményekkel, valamint az érintett személyek kilétével kapcsolatban részletes tájékoztatást jelenleg nem adhatok.

És most jön a maximálisan névtelen kormánypárti senkiházi vasárnap dél körül a jó ebédhez szóló nóta dallamára és tolja a nagy népnemzeti színházi előadást, ha esetleg valaki elfelejtette volna. Hogy tájékoztatást kérünk mi, a Fidesz Polt Pétertől, a Fidesz leghűségesebb fegyverhordozójától, aki egy hónappal ezelőtt egy nem fideszes kérdésre válaszolva nem adhatott semmilyen tájékoztatást. Ugye, értjük? Nem értjük, ezt se értjük.

Évek hosszú sora alatt a szervilis felszopó legfőbb ügyésznek nem sikerült  egy tapodtat sem tenni semmilyen bűncselekmény felgöngyölítésének irányába, és még mindig nem az van, hogy elküldik követ törni a francba, hanem szemfényvesztésileg tájékoztatást kérnek tőle arról, amiről senkinek nem hajlandó részleteket elárulni. Mekkora seggfejnek kell lenni ahhoz, hogy miután te, a Fidesz megszünteted a nyomozást és nem vagy képes egyetlen bűnözőt se kézre keríteni, vakítod a parasztot a vasárnapi rántott hús mellett?

Nem az a kérdés, hogy az elmúltnyolcév főszereplői loptak-e a 4-es metró buliból, senkinek nincs kétsége afelől, hogy szabálytalanságokra és visszaélésekre került sor, hogy a hűtlen kezelés, csalás, sikkasztás, vesztegetés, adócsalás, magán- és közokirat hamisítás gyanúja vastagon körbelengi az ügyet. Mindenki egyetért abban, hogy aki két kézzel nyúlkál a mézes bödönben, azt meg kell büntetni. Az a szóra érdemes ebben az egészben, hogy akik nem voltak képesek ennyi idő alatt előállítani a felelősöket, azoknak ne legyen pofájuk az igazságszolgáltatás főimpotensétől tájékoztatást kérni, akinek évek óta abban merül ki minden tevékenysége, hogy eltünteti a maffia után a nyomokat.

Nem unom újra leírni: a Fidesz semmivel sem kevésbé sáros ebben az ügyben, mint azok, akiket köpködnek. Azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy ráadásul totál kreténnek néznek mindenkit és tetszőleges vasárnapokon előállnak hangulatot kelteni és hergelni a népet. Miért? Mert egyáltalán nem lenne baj, ha sikerülne a jövő tavaszi választási kampányig kihúzni ezzel a témával, hátha a felkavart fekália jót tesz a bűnbanda imidzsének. Hátha mindenki elfelejtette, hogy szándékosan tartottak vissza információkat.

Polt Péterrel előre leegyeztetett forgatókönyv szerint most éppen azt tolják, hogy tájékoztatást várnak tőle. Az sem zavarja őket, hogy a politikai ellenfelek is időről időre kértek már tájékoztatást, de rendre elhajtotta őket a vérbe. Úgyhogy a Fidesz felkérte magát (nem felszólította és nem ultimátumot adott), hogy magyarázatot adjon arra, amire évek óta nem sikerült, amit elsunnyogtak, amibe belehánytak. Pedig a 4-es metró ügye pontosan és tipikusan az, amelyből a szar fröcsög minden irányba még akkor is, ha a legfőbb ügyésznek csúfolt fideszes szarkupac politikai megrendelésre cselekszik.

Tehát akkor kíváncsian várom, hogy és akkor mi történik, amikor a legfőbb ügyész elküldi a maga tájékoztatását a Fidesznek. Akkor február 7-e óta megváltozott a néphülyítési stratégia? Március 20-án már nyilvános lesz és a nyomozás érdekei már nem kívánják meg a szájbakúrt titkolózást? A nyomozás érdekeit csak az ellenzéktől kell megvédeni?

Én nem tudom ki az a Kucsák László, de valójában tökmindegy, hogy Hollik vagy melyik ügyeletes nem ért rá éppen. De ami ennél is idegesítőbb, hogy ezek annyira idióták, és annyira mélyen járnak a mocsokban, hogy még hazudni sem képesek koherensen. Legalább egyik hónapról a másikra. Tájékoztatás, az. Polt Pétertől, persze, hogyne. Kurvára zsibbasztó. Átlátszó. Szánalmas.

Frissítés meg utóirat: közben felkerült a videó, nem pornó volt.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.