Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És megcsinálják, rohadjak meg, tényleg megcsinálják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután az utóbbi időben az úgynevezett politikai elit, egyre inkább egy elmegyógyintézet főállású bentlakóira emlékeztető két markáns alakja – Matolcsy Gyugyó és Orbán Viktorovics – más közepes képességű tányérnyalók társaságában megveregették egymás harácsolástól púpos hátát a versenyképességi fordulat előtt álló, a közepesen fejlett országok kitörési csapdájába esett, unortodoxul majdhogynem kiválóan teljesítő magyar gazdaság teljesítménye kapcsán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján, jelentem az országos szanatóriumnak álcázott kísérleti laboratóriumból:

  • a magyar kormány akaratából és 3 milliárd adófizetői forintból, a Tokaj, a Felső-Tisza és a Nyírség turisztikai fejlesztési programjának részeként ŰR-KÖZ-PONT (magyarul: „space-központ”) létesül egy alig kétezres lélekszámú szabolcsi faluban. A Nyíregyházától legalább 40, de inkább 50 percre fekvő, az ország vérkeringéséből meglehetősen kieső Gyulaházán, Farkas Bertalan szülőfalujában, ahol van már Gagarin-szobor és űrkiállítás, az olimpia visszavonása utáni kormányzati bosszú egy űrközpontban ölt testet. Hogy ez pontosan mi a kurva életet jelent és hogy kell elképzelni, arról a Magyar Közlöny nem nyújt felvilágosítást.
  • a magyar kormány akaratából és további  2,5 milliárd adófizetői forintból, szintén a Tokaj, a Felső-Tisza és a Nyírség turisztikai fejlesztési programjának részeként állítólag a világ leghosszabb, 700 méteres hídja épül Sátoraljaújhelyen. Üvegből lesz, b*zmeg, de tuti, hogy mágnesként vonzza majd a turistákat.
  • a magyar kormány istentelen akaratából és további 2 milliárd adófizetői forintból megújul a tokaji Rákóczi-vár, nem tudom hány adófizetői csilliárdból Makovecz-pavilon épül ugyanitt és Seszták sötét miniszter Kisvárdájának fürdője még további 2,3 milliárdból újul meg.

Ha ezeket a bizsergető számokat így szépen összeadogatjuk, akkor kiderül, hogy ez majdnem pontosan annyi (9,8 milliárd), amennyit az ország összes, 3000-20000 lélekszámú települése között megpályáztat a Farkas Flórián által megkárosított embertelen minisztérium annak érdekében, hogy a fiatalok vidéken találjanak otthonra. Miután a tudatom kényszeredetten bár, de átfogta az űrközpont és az üveghíd szavak jelentését, az a bizonyosság kerített hatalmába, hogy hamarabb fogok én megtébolyodni, mint hogy ezt a frusztrált, bosszúálló bűnbandát a nép egyre késő, de elmaradhatatlan haragja elsöpörje a picsába.

Szóval elsősorban többet a büdös életben nem akarom hallani, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az ország viccpártja. Ilyen a világon nincs, de itt a szürke hétköznapok legtermészetesebb velejárói ezek a kretén, valóságtól elrugaszkodott ötletelések, amelyekben nyomtalanul tűnik el a zsibbadt országlakók keserves, de legalább sehova nem vezető munkájának éretlen gyümölcse.

Dögöljek meg, ha ezek nem mattrészegen ülnek a marhapörkölt fölött és brainstormingolnak, hogy ki tud nagyobb faszságot kitalálni, amiből másnapra kormányhatározat lesz. Szerintem harsányan csapkodják a térdüket a röhögéstől, hogy figyeld meg, baszki, az űrállomás-központ-kikötő sem fogja kicsapni a biztosítékot. És megcsinálják, rohadjak meg, tényleg megcsinálják. És ha holnap benyögik a röjtökmuzsaji Disneyland-et, akkor sem lesz semmi. Ha 83 milliárdba kerülne, még harsányabban röhögnének a lelki nyomorultak.

Mutassa magát az a bálványba szerelmes hazafi, aki szerint rendben van az, hogy miközben a füstölgő és életveszélyes 3-as metró felújítási tenderét éppen most vonták vissza újra, benyögik, hogy a puszta közepére, egy szabolcsi isten háta mögötti faluba felhúznak azért a biztonság kedvéért egy 3 milliárdos űrközpontot. Magyarázza el nekem egy megszállott, az olimpiai pályázat ürügyén emocionális bordatörést szenvedett igazi hazafi, hogy miközben recseg, ropog és füstöl az ország a versenyképességi futam hajtűkanyarjában egyre inkább kisodródva, mi a koncepció? Mekkora a munkanélküliség Sátoraljaújhelyen, hogy egy, a semmit a semmivel összekötő üveghídban látják érdemesnek megmintázni a nemzeti magyar jövőt? 266 ezer fővárosi magyar elbaszta a sértett tudatrepedés játékát, akkor most megmutatja, hogy hol a helyük?

Tényleg egy szájbakúrt űrközpont hiányzott már csak a magyar vidéknek? Minden más rendben van? Magyarázza el nekem valaki, aki ért hozzá és tudja, mi az a nemzeti ügy, hogy egy hátrányos helyzetű régióban, ahol nincs munka, nincs jelen és nincs jövő, ahol nincs infrastruktúra és ahol a remény nagy ívben elkerüli a mindennapokat, amellett, hogy 3 milliárdot ennyi erővel felgyújthatnának nyugodtan a települési kocsma előtt, ki és miből fogja fenntartani/karbantartani/működtetni egy ámokfutó idióta beteges álmának eme fizikai manifesztációját? Az ország némely pontján 2017 februárjában még ma sem ismert a vezetékes víz fogalma, a nem létező/rohadó infrastruktúra komplett régiókat zár el a civilizációtól, a munka világába vezető hidat a díszcigány ellopta. Kinek a lelkén fognak száradni ilyen körülmények között ezek az eszement rémálmok egy olyan helyen, ahol ipar nincs, de erőltetik az elmebeteg turisztikai beruázásokat?

Milyen előzetes vizsgálódások és tanulmányok történtek/készültek azzal kapcsolatban, hogy évente hány látogatót vonzanak ezek az aberrált turisztikai látványosságok? Van-e megfelelő infrastruktúra, ami miatt emberek érdemesnek tartják majd tömegesen ellátogatni Gyulaházára? Vagy ha már a 4-es főút úgysem jön közelebb, legyen egy űrközpont, hátha? Ja, és a kórházak, óvodák, iskolák már mind rendbe vannak téve a környéken? Egymást verik le a befektetők, akik munkahelyeket teremtenek a régióban, kirobbant az általános jólét és az emberek könyörögve kérték a polgármestert, hogy csak egy űrközpontot még, léccilécci?

Már azt is borzasztónak tartottam, hogy elindították a vidék versus főváros ocsmányul gusztustalan feszültségkeltését, de hogy ezt a napot is megérem, azt még én sem gondoltam volna. Űrközpont, az. Üveghíd a nyomor fölött, az. Nehéz eldönteni, hogy ezek ennyire gonosz seggfejek, hogy szándékosan akarnak tönkrevágni mindent maguk körül, vagy mi a franc van. De ha már feltétlenül meg kell leckéztetni Budapestet, lehetne értelmes dolgokra is költeni a csilliárdokat, csak ahhoz az kellene, hogy ne dühöngő elmebetegek, kalandor gazemberek és dilettáns tolvajok álljanak az ország élén. Akkor lehetne átgondolt, valóban elengedhetetlen beruházásokra fordítani a pénzt, és senki nem érezné úgy, hogy pazarolják és égetik a közvagyont.

A helyzet már túl van az elkeserítő legsötétebb árnyalatán és már most borítékba teszem, hogy Magyarország elrettentő példaként fog szerepelni a történelem fekete lapjain, ahol a turulszarba fulladt nyomorúság fölé üveghidakat és űrközpontokat projektált egy mániás, küldetéstudatos, paranoiás, hataloméhes kisember és cinkos, morális hulla talpnyalóinak egész serege.  adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.