Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Addig is, valaki küldjön már egy fenőkövet, mert kicsorbult a kapám

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megmondom az őszintét, eddig nem akartam én senkire szavazni. Mert az egyik párt csupa kommunistákból áll, a másik volt kommunistákból, csak ezek még le is tagadják, a harmadik egy kicsit nácinak tűnik, a negyedik hazudós, az ötödik lopós. Úgy voltam vele, hogy bukjanak csak meg mind, mert éntőlem aztán nem látnak egy voksot sem, az biztos!

Aztán most hallom, hogy mi történt Kaposváron. Átadták a metrót, végre nem csak Budapesten lehet már a föld alatt utazni. Az még semmi, mert kiderült, hogy a mi falunkban is lesz nemsokára. Ez már valami! Ilyen párt kell nekünk. Vagy hát nekem biztosan. Ezek nem hazudoznak össze-vissza, hanem amit megígérnek, azt meg is csinálják. Jó, nem mondom, hülye egy nevük van. Mert ugye egy kutya nem lehet két farkú, mert annak egy farka van. Legfeljebb. Mert például a sógoromék kutyájának egy sincs, mióta a sógor véletlenül rácsapta szegény kutyára a kocsiajtót. Vagyis a farkára. Le kellett vágni. A farkát. A kutyának.

Szóval két farka biztos nincs egy kutyának sem, de ez a párt akkor is szimpatikus nekem, ha nem igaz a nevük. Most, hogy jobban belegondolok ez sem nagyobb kamu, mint a fiatalok, meg a demokraták. De ami a lényeg, lesz a mi falunkban is metró! Mert ha kormányra kerülnek a Kétfarkúék, akkor minden faluban, ahol kevesebb ember él, mint száz, lesz metró és teleportáló állomás. Az kell is rohadtul, mert olyan szar, kátyús az út mifelénk, hogy a múltkor beleesett egy gödörbe az út közepén a Feri anyósa és egy hétig senki nem találta. Pedig ordított a boszorkány rendesen, alig lehetett aludni tőle.

Szóval kell a teleport meg a metró, én rájuk szavazok, az már hétoltár! Ezek a mostaniak csak hazudoznak össze-vissza, de már olyanokat, hogy a kutya is megveszne tőle, ha hallaná. Most például űrközpontot építenek. Űrközpontot. Hát ki hallott már ekkora baromságot, de tényleg? Ki hisze ezt el, hogy Magyarországon űrközpontot építsen valaki? Meg üveghidat, mert azt is akarnak. Normális itt még valaki? Mert énszerintem senki, még én sem. De azért csak nagy baj van egy olyan országban, ahol dühöngő őrültek vannak a kormányban, az istenadta nép meg nemhogy diliházba csukná ezeket, hanem örül. Mert kell az üveghíd, mint a hétszentség. Sátoraljaújhelyre pláne kell az üveghíd. Az lenne a jó, ha egyenesen az űrközpontig menne, mert az meg Gyulaházán lesz, mert ott született az összes magyar űrhajós. A Berci. Aki azóta is abból él, hogy ő az összes magyar űrhajós.

Szóval hazudnak ezek, számolatlanul. A metró, meg a teleportáló pont, az igen, az rendben van. Az űrközponthoz képest biztos is. Már csak azt várom, mikor fogják Kétfarkúék osztani az ingyen sört, mert józanul ezt már nem lehet elviselni. Ahhoz, hogy  kibírja még az ember a választásig, egyvégtében részegnek kell lenni, de arra meg kinek van pénze? Azért kellene az ingyen sör. Nagyon sürgősen.

Bevallom, most itt ülök Büdöslökös-alsón és hangosan röhögök. Mert mit lehet mást csinálni? Nálunk annyira nincs orvos a környéken se, hogy már van saját füvesasszonyunk, a fitymaszűkülettől a vakbélgyulladásig az kezel mindent. Internet helyett tenyérjósunk van, telefon helyett meg itt vannak a vénasszonyok. Munka nincs, az egész falu az erdőn gyűjti a gombát egész nyáron, azt esszük következő nyárig.

A múltkor betéved ide valahogy egy albán turistacsoport. Azok mit össze nem fényképeztek, édes jó istenem! Azt hitték, egy világtól elzárt ősi törzset találtak, közben meg csak benőtte az utat a gaz, mert megszüntették az egyetlen buszt is ide, mert nem tud a gödrökön átjönni, pénz meg nincs a felújításra. Jó, az megtéveszthette a fejlettebb országból érkezett turistákat, hogy magunk csinálta fáklyával világítunk, de csak azóta, hogy a Tiborcz gyerek felújította nekünk a közvilágítást. Igaz, vizet is a kerekeskútról hordunk, de nem azért, mintha ne jönne a csapból, mert jön. Csak sárga is, meg büdös is. Se inni nem lehet belőle, se mosni benne.

Szóval kell az a metróállomás nagyon. Hogy lássák az albánok, mi is modern, európai népek vagyunk. Nem pedig egy rántotthús-alakú elcseszett diliház űrközponttal és üveghíddal az üveghegyen túlra, ott, ahol a kurtafarkú kismalac túr. Addig is, valaki küldjön már egy fenőkövet, mert kicsorbult a kapám. Márpedig meg kell fenni. Élesre. Rohadt sürgősen. Önvédelemből.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.