Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ha én lelkes bálványimádó és olimpia-rajongó lennék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap esti, mára már történelemnek számító közhely: az egyszemélyes magyar egység és demokrácia és szabadságharcos szuverenitás megszülte a nyilvánvalót. Magyarország visszavonja a nemzeti ügyet. Az olimpiának nevezett útszéli cirkusz nemzeti ügyét. Azt, ami miatt a szekértáboron kívülieket hazaárulónak és véres demagógoknak minősítették, amire már milliárdokat elköltöttek, és amivel kapcsolatban újra rongyosra cincálták az egyébként is sárba tiport, kisajátított nemzeti jelzőt.

Kollégám friss és meleg gyorselemzése szerint ez annyit tesz: gyáva gecik, sunyi patkányok. Alapvetően ennél hosszabban alighanem kár volna diagnózist felállítani az elvtelen hatalom természetrajzáról még úgy is, hogy szegény Kósa Lajos is mindent megtett ma reggel azért, hogy immár végérvényesen kiakaszthassuk a Diliház táblát erre a jobb sorsra érdemes országra. És annál is inkább, hogy már mindenki leírta, amit gondolt és ami fontos (főleg mindenki, aki számít) erről a témáról.

Ennek ellenére megengednék magamnak néhány nyomokban és foszlányokban higgadt és politikailag korrekt megállapítást, noha tudom: ez a világ, már nem az a világ, annak leáldozott. Elsősorban örömmel nyugtázom, hogy a lázadás éve igazán jól indult Orbán Viktornak és annak a néhány embernek, aki felvállalta annak ódiumát (mert az ópium láthatóan nem volt elég hatásos), hogy hivatalosan háromszemélyes pálinkázás eredményeként döntöttek egy olyan súlyos kérdésről, amelyről máshol kicsit más játékszabályok szerint szokás.

Akinek van ideje, és még nem tette, talán nem teljesen haszontalan olvasás előtt ezt a videót megnézni a 10 évvel fiatalabb magyar demokratáról demokráciáról. Különösen azoknak ajánlom figyelmükbe, akiktől Orbán Viktor és kormánya – most hamis és hazug magyarázatokra hivatkozva – önkényesen elvette a lehetőségét is annak, hogy kinyílvánítsa: szeretne olimpiát 2024-ben.

Az az Orbán Viktor és hazugságból élő zenekara, aki/amelyik ezelőtt egy szűk héttel még Budapest magánügyének nevezte az olimpiát, a színházi mutatvány kedvéért három-, valójában egyszemélyes döntést hozott egy csilliárdos gazdasági kérdésről. Amely soha egy pillanatra nem volt nemzeti ügy. Ha az lett volna, akkor most ezt a cikket is teljesen felesleges volna megírni.

A gyáva geciségen és sunyi patkányságon túl számomra igazán mellbevágó az a derűs hazugságcunami, amire az életüket feltették ezek az egy év alatt három demokratikus vereséget elszenvedett korrupt maffiózók. Lázár János egy héttel ezelőtti hazugsága önmagában is elég indok lehetne minden gondolkodó ember számára arra, hogy – miután jól kiröhögte az elvtársakat – elzavarja őket oda, ahová valók. Aki egy hét leforgása alatt annyit hazudik, mint a Fidesz-KDNP nevű vérszívó egylet az elmúlt napokban, azt egy józan nemzet sehol a világon nem venné komolyan. Ide teszem, emlékezzünk rá:

(…) a kormány azt akarja, hogy a nép döntsön a olimpia sorsáról – az lesz, amit az emberek akarnak a népszavazáson. A miniszterelnök egy nagyon-nagyon bátor ember, nem szokott megfutamodni semmitől.

Meg kell állapítanom, hogy a tegnapi fővárosi közgyűlésben előadott fideszes mutatványról leírt gondolataim mára sem veszítették érvényüket, sőt. Ezzel összhangban és ennek kiegészítéseképpen két dolog van, ami a Fidesz Magyarország presztízsveszteségére hivatkozó megfutamodásból következik.

  1. A választások előtt egy évvel a csapnivaló, korrupcióba fulladt, kormányzás helyett kommunikációban és pofázásban élen járó, gyakorlatilag az országot gazdasági értelemben Európa sereghajtói közé leküzdő bűnszövetkezet számára élet-halál kérdése a kockázatmentes hatalommegtartás. Amibe nem fér bele, hogy az egyre inkább elutasításba süllyedő, nem létező nemzeti ügyről demokratikusan kiírt népszavazást elbukják. A Fidesz számára tágabb értelemben nem opció 2018 elbukása, mivel pontosan tudják: ők nem ellenzékbe vonulnának, hanem a börtönbe. És ez akkor is így van, ha ezért majd az okosok jól kiröhögnek, hogy ugyan már. Ennek a végkifejletnek gyakorlatilag Polt Péter az egyetlen akadálya hetedik éve (most a kollaboráns ellenzékről szóló teóriákat felejtsük el, ha tudjuk).
  2. Az olimpiai pályázat visszavonása írásos bizonyítéka annak, hogy a Fidesz saját támogatóit is bármikor elárulja (már sokszor megtették, de ennyire nyilvánvalóan talán még soha), amennyiben politikai túlélése ezt a célt szolgálja. Az olimpiapárti fideszes szavazóknak esélyt sem adott Orbán egyszemélyes tudatrepedés, hogy igennel szavazhassanak az ötkarikás játékokra. Tették mindezt annak a nemzeti egységnek a megbomlására hivatkozva, amit a 33 fős fővárosi közgyűlés, illetve a 199 fős parlament fideszes többsége annak kiáltott ki.

Ha én most lelkes Orbán- és Fidesz- és olimpia-rajongó lennék, és úgy tudnám – hiszen a bálványaim ezt mantrázzák nekem -, hogy a nép többsége olimpiát akar, akkor nem érteném, miért csesztek ki velem és az egész nemzettel. Mert a többség nyilvánvalóan a kormány és az olimpia oldalán áll, aki meg nem ott áll, az nem létezik, nem tényező, szóra sem érdemes. Ha ez így van, akkor egy országos, vagy egy fővárosi népszavazás lehetőséget adott volna arra, hogy legyőzzem én, az olimpiapárti többség a hazaárulókat, megmutassam nekik a nemzeti egységet, ami túlmutat 30 vagy 200 ember döntésén. Ebben az országban hetedik éve nincs ellenzék, és köztudottan labdába sem rúghatnak a népszerű kormánypárt mellett, akkor ugye nem pont most táltosodtak meg ők és verték szét a nemzeti egységet, drága fideszes polgártársak?

Elmondom, mi van: Orbán nevű Viktorotok és egyélőistenetek csak azokba a harcokba hajlandó beleállni, amelyeket már előre megnyert, vagy amelyeknek (és ez a gyakoribb) semmilyen tétjük nincs. Ezért bátorkodott a semmilyen következménnyel nem járó kvótanépszavazásba beleállni, amit ő írt ki, és ezért konzultál megint a rezsicsökkentésről is. Mert ki az a hülye, aki migránsokat akar és ki az a hülye, aki többet akar fizetni, mint kevesebbet. És ezért nem lesz esélyed neked elmondani, hogy szeretnél olimpiát, mert mára már sokkal többen vannak azok, akik pontosan tudják, hogy az olimpia csak egy gigantikus országrablás kézenfekvő eszköze lenne.

Tehát ismételjük át! Orbán-Tarlós&Co. eldöntötte, hogy úgy legyen olimpia, hogy nem kérdezzük meg az embereket arról, hogy szeretnék-e. Ám amikor 266 ezer ember aláírásával kinyilvánította, hogy igenis szeretné, ha véleményt mondhatna, Orbán Viktor egyszemélyben eldöntötte, hogy ne legyen olimpia. És akkor se legyen, ha a sajátjai kifejezetten olimpiát szeretnének látni Budapesten 2024-ben. Az igazi államférfi, a nagyon-nagyon bátor miniszterelnök az ellenzék szoknyája mögül óbégat. Bebizonyította, hogy ő még egy nemzeti egységgel megerősített népszavazási pályázatot sem képes sikerre vinni, nemhogy megvédeni az országot, Európát bárkitől is.

Ugye nem gondoljátok, drága barátaim a bálvány imádatában, hogy ahol 266 ezer ember és egy fiatalokból álló mozgalom egy hónap alatt képes megbontani az úgynevezett nemzeti egységet, amire az ellenzék hét éve képtelen, ott Budapestnek akárcsak egy pillanatra is komoly esélyei voltak az olimpia megrendezésére? Ne áltassátok magatokat! Átvertek, hülyének néztek benneteket is, a ti fejetek fölött is átnézve döntöttek. Helyettetek. Rólatok. Az eddig ellopott, és a bosszúból ezután csakazértis lenyúlandó milliárdokat meg nem csak a hazaárulóktól lopták/lopják el, hanem tőletek is. Ébredjetek!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.