Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elég istenverése ez nekünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor most beszéljünk arról, amiről nem szeretne beszélni imádott kormányunk. Értem én, hogy olimpia és migránsok és éjjel-nappal Lázár János, de némileg elmaradtunk, mondhatni félbe hagytunk egyéb ügyeket a nagy izgalomban. Miután tudvalévő, hogy az össznépi memóriánk nem éri el egy papucsállatka emlékezőképességének felét sem, célszerűnek érzem, ha előásom a feledés sötétjéből az érdekesebb ügyeket. Nem mindet persze, mert akkor folytatásos könyvsorozatot kellene írnom, hanem csak párat, amelyek hirtelen eszembe jutnak. Bátran lehet folytatni.

Hol van például Farkas Flórián, a cigányság (pénzének) megmentője, az Orbán nevezetű ember kedelbarátja és védelmezettje? Mikor óhajt őfőméltósága elszámolni az elsikkasztott pénzekkel? Csak mondom a feledékenyeknek: Farkas Flórián kormánymegbízott és kormányfői megbízható 2,1 milliárd jó magyar adófizetői forintot tüntetett el úgy, hogy abból egyetlen egy roma ember nem látott egy vasat se – leszámítva Farkas Flóriánt és baráti körét -, egy nyomorult munkahely nem jött létre romák számára. Egy sem. Tehát 2 100 millió forintról beszélünk, hátha így érthetőbb. Még érthetőbben: ennyi pénzből 6140 munkaképtelen, sérült, halálraítélt ember nyomorult 28 500 forintos támogatását egy kerek éven át lehetne fedezni. Ha még ez sem elég, mondom tovább. Orbán nem csupán megvédi ezt a magyarok szégyenét, hanem még a mi pénzünkből betolt 1.3 milliárd forintot a Roma Önkormányzatba. Tehát jelen állás szerint Farkas Flórián nekünk, adófizetőknek 3,4 milliárd forintunkba került úgy, hogy egyetlen cigány ember nem jutott előbbre egy lépéssel sem. Ez 9 941 embernek lenne elég ahhoz, hogy egy éven át kapja a nyomorult 28 500 forintot. Na, ez a kérdés. Hol van Farkas Flórián, Orbán Viktor miért dugdossa és hogyan lehet ilyesmit megcsinálni egy országban? Szenilitás ellen – meg amúgy sem baj, ha néha felelevenítjük a dolgokat – ITT írtunk Flóri barátunkról és ITT, meg ITT.

A másik kérdés: mikor indul vizsgálat Szijjártó Péter nagyívű hazudozásainak felgöngyölítése ügyében? Gondolok itt Tarsoly Csaba vallomására, miszerint Szijjártó Péter nemzeti teremfocista kereste meg őt azzal a remek ötlettel, hogy szervezzék ki az orosz vízumkiadást okosba? Évi 400 millió forintról beszélünk és arról, hogy Péterke minisztériuma helyből letagadta a történetet és azt állították, hogy nem jött létre az üzlet. Közben bizonyítékok vannak róla, hogy de, létrejött. Erről ITT írtunk bővebben. Ez a történet nem csak arra világít rá, mennyire beleépült a politikai rendszerbe a korrupció és milyen nyíltan, pofátlanul csinálják, hanem arra is, hogy a kormány tudtával és beleegyezésével nemzetbiztonsági kockázatnak is kiteszik Magyarországot és az egész Európai Uniót, ha pénzt látnak az üzletben. A kérdés csak az, hogy meddig lehet elmenni? Bármeddig?

Ha már Szijjártó, akkor a másik jómadár se maradjon ki. Igen, mindannyiunk kedvenc Rogán Antaljára gondolok, akik gyakorlatilag illegalitásba vonult az ő saját lábon álló Cilikéjével egyetemben. Ha visszavettek az arcukból, akkor már minden rendben? A letelepedési kötvények ügye elsimult, a feltaláló úr simán elsunnyoghat? Erről – a többi ötven mellett – ITT írtunk.

Ha Rogán, akkor már Habony Árpád se maradjon ki, a senki által nem ismert – Orbán Viktor pláne nem ismeri -, szép csendesen médiamágnássá dagadó munkanélküli gipszfaragóval mi a helyzet? Tudjuk már, hogy ő kicsodája fényestekintetű Orbán Viktornak nagyjából 25 éve? Vagy még mindig nem mutatták be őket egymásnak?

És itt van nekünk Matolcsy György, a hősszerelmes, a közpénzt kézrátétellel magánvagyonná konvertáló unortodox jógaművész és családtámogató parafenomén. Az ő viselt dolgaival mi a helyzet? Semmi? A legfrissebb agymenése kapcsán indul vizsgálat? Mármint hogy őt megtámadták a háttérhatalmak, amely háttérhatalmak arra akarták rávenni, hogy buktassa meg a kormányt. Már csak azért is jó lenne csacsogni erről, mert amennyiben igazat beszél az adventi ünnepkör felkent védelmezője, akkor megint csak nemzetbiztonsági kockázat esete forog fenn. Ha azonban nem beszél igazat, akkor nem csupán folyékonyan hazudik, hanem agydugulása is van őkelmének. Márpedig elég istenverése az nekünk, hogy korrupt gazemberek kezében van az ország, igazán nincs égető szükségünk arra, hogy halmazati büntetésként még futóbolond is legyen egyik-másik. Bár sajnos a két dolog egyáltalán nem zárja ki egymást. Erről egyébként ITT beszéltünk bővebben.

Lehetne hosszasan folytatni a levegőben lógó ügyek felsorolását, szándékomban is áll ezt megtenni, de kezdésnek elég ennyi. Sőt! Sok is. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.