Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Most meg bepisilünk-bekakilunk és szopjuk az ujjacskánkat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lajos, az isten áldjon már meg, lehetőleg mind a két kezével! Mi a bús francnak nyilatkozol a szélrózsa minden irányába, amikor egy frissen megbolhásodott sündisznó éleslátásával vagy felszerelkezve? Miért nem elég neked a fémkupak, a tuszuhuti és a doorstep? Miért okoskodsz már megint, amikor nincs mivel?

Kósa – mert természetesen róla van szó – a zúzmarás-ködös hajnalban becsámpázott az M1 stúdiójába és megmondta a frankót. Először is a vezér frissen kipottyantott, még testmeleg harci potyadékát kapta fel és futott vele egy kört. Harcra készül az ország, mert a rohadék Unió harmonizálni akarja az adórendszert és ez az okos Kósa Lajos szerint (jó, nem a maga esze után mondja, hanem Orbán esze után) adóemeléssel fog járni. Mert nálunk baromira alacsonyak az adók. Figyi, Lala!

Forrás: europarl.europa.eu

Forrás: europarl.europa.eu

Ha megnézed az ábrát – ha nem tudod értelmezni, kérjél segítséget – akkor látni fogod, hogy egy csomó országban alacsonyabbak az adók, mint nálunk. A volt szocialista országok között kimondottan az élmezőnyben vagyunk, konkrétan az első helyen. Ahol nálunk magasabb adókkal működik a költségvetés, ott meg olyan szociális ellátórendszer működik, amiről mi nem is álmodhatunk. Tehát az van Lala, hogy a magyar emberek kimondottan jól járnának egy adóharmonizációval, mert attól biztosan nem emelkednének a magyar adóterhek, hanem csökkennének.

Meg akarod védeni a rezsicsökit is, egyem a szádat. Mert – szerinted, vagy hát ugye – mi fizetjük a legalacsonyabb árat gázért, vízért áramért, de a szemét Unió ezt is harmonizálni akarja. Én azt javasolnám, hogy nézzük meg, máshol mennyi a rezsi, de nézzük meg azt is, máshol mennyi a minimálbér és az átlagfizetés és nyugodtan hozzuk egy szintre az Unióban. A keményen hülyének nézett magyar kisemberek nagyon elcsodálkoznának, hogy még rezsicsökkentés nélkül is képesek kijönni a fizetésükből.

És most jön az év aranyköpete, ezt kénytelen vagyok szó szerint idézni.

Mindenkinek azt tanácsolom, nézze meg a saját családját. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a szülők tartják el a gyerekeket, akik mégis folyamatosan vitatkoznak azon, mire kellene költeni a pénzt. Egy közösségben, ahol ugyan közös finanszírozás van, és valaki alapvetően inkább kap, mind ad, ahhoz képest van véleménye a saját jövőjéről, az érdekeiről, hogy és mit kellene venni.

Lali! Jól értem, hogy szerinted Magyarország kiskorú, az Unió a szülő, akinek kötelessége eltartani nevezett dedet, ebből eredően kiskorúnak jogában áll beleszólni – pontosabban, titeket ismerve nem beleszólni, hanem megmondani -, hogy a szülő mire fordíthatja a családi költségvetést? Hogy van ez pontosan, Lali? Mióta vagyunk mi kiskorúak, amikor évek óta azt üvöltözitek, hogy mi szuverén, meg szuvenír és erős és független és a tök tudja micsoda vagyunk és több tiszteletet követelünk? Most meg bepisilünk-bekakilunk és szopjuk az ujjacskánkat? Jól értem Lali, hogy te most elismerted, hogy Magyarországot az Unió tartja el és itt döglenénk halomra nélkülük? Baj lesz ebből, Lali! Kikapsz a vezértől, meglátod. Mehetsz a végén barackmagot hámozni L. Simon kollégád vállalkozásába.

A legszebb, hogy egy mondattal később már meg is cáfolod önmagadat.

Ráadásul Magyarország rengeteget ad az uniónak a piacnyitással, a munkaerő szabad áramlásával, és az uniós támogatások felhasználásával a közösség is jól jár. Szó sincs arról, hogy mi eltartottak lennénk, arról nem beszélve, hogy az unióba nem rabszolgának léptünk be. Ez egy szabad államok közössége, ahol mindenkinek van véleménye, ezt meg kell beszélni.

Akkor most eltartottak vagyunk, vagy rabszolgák? Egyik jobb, mint a másik. Aztán még az is van Lala, hogy számolni sem nagyon tudsz. Senki nem fogja összeszarni magát a mi nagy piacnyitásunktól. Szerinted a kardjába dőlne az uniós piac nélkülünk? Lala! Az Unió népessége 508 450 856 fő. Magyarországé meg 9,8 millió körül van. Az ország területén jó, ha élünk 9 millióan, ennek a 9 milliónak közel a fele vagy nyomorog, vagy majdnem nyomorog. Tehát a fizetőképes kereslet nagyjából kutyaf*sza habbal.

A munkaerő szabad áramlásáról meg jó, ha egy mukkot sem ejtesz. Szerinted mi a francért áramlott ki eddig 600 000 -1 000 000 közötti ember? Kalandvágyból? Azért áramlottak ők ki, mert itthon nem tudnak megélni, nem érzik biztonságban magukat, vagy/és teli van a hócipőjük veletek, Lali. Ezek az emberek nem itt fizetik az adót, nem itt vásárolnak, nem itt pottyantják bele a közös nagy kalapba Európa legmagasabb forgalmi adóját. De nem gonoszságból, hanem jól felfogott érdekből, Lali.

A közösség meg halálbiztosan nagyon jól jár azzal, hogy az Amerikából hazatántorgott parókakészítő multimilliárdos lett, a felcsúti gázszerelő szintúgy, Tiborcz családja kimászott az egzisztenciális válságból, Ráhel a saját lábunkra állt, Orbán Viktor kutyájának saját birtoka van, Orbán faterja halomra vásárolja a bányákat és ingatlanokat, közben letérköveztétek az ég alját is, többszörösen túlárazott beruházásokon keresztül szívja ki a bűnbanda az uniós pénzeket. Már csak távoli emlék a 20 százalék. Ugye, Lala? Szerinted mi a jó ebben a közösségnek? Sőt, mást kérdezek. Mi a jó ebben a magyar embereknek? Már aki nem tartozik a pereputtyhoz és olyan balfék, hogy még csak Matolcsy Rómeó kiterjedt rokonságába sem volt képes beleszületni?

És még ezt is tudod fokozni, Lali.

Magyarország 2010-ben Görögország szintjéről indult, és mára az „unió csodagyerekeként” fantasztikus eredményeket ért el.

Milyen fantasztikus eredményekről tetszel mesélni? Figyelj, te csodagyerek! Hidd el, hogy egyszer a bárgyú, minden irányból hülyének nézett, fásult, bokáig betojt magyar kisembernél is el fog szakadni a cérna és ami azután jön, az minden lesz, csak szép nem. És békés sem. Úgy már tőletek – igen, tőled is, pandamaci – nem lehet megszabadulni. Tudod, Lali?adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.