Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ők aztán nem csak eljátsszák az agyhalottat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már egy nappal érkezése előtt az orosz nagykövetség előtt köszöntötték Vlagyimir Putyint.

Őrült nagy tömeg mondjuk nem volt: négy remekbe szabott nyugdíjas fogott egy-egy A4-es tacepaót, kettőt filctollal kézimunkáztak össze, míg a másik kettőre, amelyeken cirill betűkkel adták a világ tudtára örök érvényű üzenetüket, nyomtatóval varázsolták rá a szöveget.

Az örökifjak a Honfoglalás 2000 Egyesület és a Vlagyimir Putyin Baráti Kör képviseletében áztak-fáztak a Bajza utcában. Vlagyimir Putyin Baráti Kör… baszki… azért ezzel elvagyok egy ideje… mondjuk elképzelek egy klubdélutánt… na jó, ne tobzódjunk, nertársak…

Ha gondoljátok, megér egy villámguglit a Honfoglalás 2000 is – az elmúlt pár évben elég változatos akciók során sikerült már megmutatniuk, ők aztán nem csak eljátsszák az agyhalottat: éles hangvételű közleményben alázták már az Egyesült Államokat; szóltak be vitriolosan Hosszú Katinkának, hogy húzhat innen, ha nem tetszik neki a rendszer; ha lehet ilyet mondani, teljes mellszélességgel kiálltak Matolcsy mester mellett; elfogatóparancs kiadását követelték Angéla (sic!) Merkel ellen; előzetesbe küldték volna Juhász Pétert… és sorolhatnám, napestig, de gyanítom, ennyiből is elég jól levehető, melyik archetípusról beszélünk.

Nszöszüos, miután a nagykövetség előtt jól kidemonstrálták magukat, szellemi világítótornyuk, Szilvásy György elnök ünnepélyesen egy levelet adott át a követség munkatársának, aki rezzenéstelen arccal átvette, és, a diplomáciai szektor kiváló dolgozójaként még azt is kibírta felröhögés nélkül, amikor a derék zavarodott ember megkérte, a levelet mindenképpen adják majd Putyin elnök úr kezébe.

A híradások szerint ebben egyrészt azt kérik, az orosz elnök szólaljon fel, ahol csak bír, és legyen oly bátyánk, promózza már meg kissé a 2024-re tervezett budapesti lerablást olimpiát; továbbá hogy ha arra jár, beszéljen a románokkal, és intézze már el végre a székely autonómia ügyét nekünk. Szpasziba. A sajtóból ennél több nem derült ki a levelekről: ám a HL két elképesztő akciókra képes nindzsája, azaz szerénytelenségem, valamint Suszter mester az éj leple alatt sikeresen belopózott az orosz követségre, és lefényképezte a cirill betűs szöveget. Ennek szó szerinti átiratát olvashatjátok most és itt – exkluzív, máshol fel nem lelhető, szigorúan titkos anyag következik, mindenki őrizze meg a nyugalmát, és kaparja elő az orosztudását.

Daragoj Prezigyent Tavaris Putyin! Minjá závut Georgij Sztyepanovics Szilvásy, já tózse prezigyent ócsiny civilszkom fundament Honfoglalás 2000. Moj Prezigyent, já dákládivájú, razmer klassza pijáty, ágyin átszúsztvujet, Godunovné Pálinkovác Boriszka. Igyót dózsgy, zima, i ulica Bajza tyiper kurvonnája hóladna – nu, poétamu izvinyítye za rondaszkaja pisáty. Nas Batjuska Cárevics Putyin! Mü znájem, vü tózse ljubit Olümpija – pazsaluszta daj málenkij pomóscs za Viktor Győzőovics Orbánov i druzja: reklamirozovaty na konferencii i meggovoriti polityicseszkij celebov Olümpia Budapestom. Eta ócsiny vázsno dljá vengerszkij naród: mü vszigdá ócsiny balsoj naród na Olümpii. Mü znájem, Nas Prezigyent, vü, kák Prezigyent Orbánov, tózse nye znájet, sto-to korrupcijá: nu, mü dajom toljko málenkij podarok na gyény rázsgyénja – gyészity milliony dolárov. Kákdá? Já dumáju, Paks, atom – harasó? Nu, drugoj zaprosz: vü znajetye balsoj sztrana, Rumányije. Rumünszkij naród ócsiny durák naród: no zsivjot tam szpeciálnij vengerszkij ljugyi, naród székely. Vot, eto székelyi hócset autonómija: pazsaluszta, patom Vü v konce koncov ledarálováty Ukraina, attak tózse Rumányije, i oszvobozsgyényá nas székely naród. Szpaszivá, Tavaris Prezigyent! Mü zselájem vám vszego harasó, gute fart do Moszkve sz erforszagyin. Buggy gátov, vszigdá gátov, nás számij daragoj Prezigyent!

A levél átadása után a kissé már megkékült nyugdíjasok porszívócsövön, kötőtűn és gumivégű boton eljátszották az Internacionálét, a Gotterhaltét, a Süsü, a sárkány főcímdalát, továbbá elénekelték az UFO együttes Napolaj című slágerét. Ne kérdezzétek, az utóbbit miért: amúgy tényleg pont ez a legszürreálisabb az egész történetben???

Szerző: Boda András

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/hetlovet

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.