Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pontosan olyan, mint a kormány és az egész búbánatos NER. Rövidlátó, ostoba tapló

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tarlós István valószínűleg úgy gondolja, hogy ő egy rendes ember. Objektív, becsületes polgármester, aki a városáért megtesz mindent. Mert egy polgármesternek az a dolga. Ezért jelent ki olyan gyomorforgató geciségeket, mint: neki nem dolga tudni, hogy Magyarország nyerne-e az olimpiarendezéssel, de Budapest nyerne és őt csak ez érdekli.

Az mindenkinek megvan, hogy a komplett kormánypropaganda azt sikoltozza jó ideje, hogy a liberális csürhe mennyire egoista, a közösségi érdek helyett az egyéni érdeket helyezik előtérbe, jelszavuk a merjünk kicsik lenni? Emberek! Férfiak és asszonyok, fideszesek, nem fideszesek és mindenre szarók! Ébredjünk már fel, ameddig nem késő – már most is késő – és csodálkozzunk rá az ilyen Tarlós-szindrómás jelenségekre.

Nézzük azt a búvalcseszett olimpiát. Kinek kellene fizetnie? Az egész országnak, igen. Kiskunlacházán éppen úgy fizetni fogják az árát még az unokák is, mint Röjtökmuzsajon, vagy Patvarcon. Akkor is, ha az ő településük az égvilágon semmit nem fog látni sem az olimpiából, sem annak potenciális hasznából. Akkor is fizetni fogják, ha a faluban se víz, se áram, se járda, se munka, se közlekedés, se orvos, se iskola nincs. Mert nincs rá pénz.

De Tarlós ezt nagy ívben leszarja, mert szerinte Budapestnek meg jó lesz. Ritka kártékony jószág az olyan fővárosi főpolgármester, aki így gondolkodik és annyira hülye, hogy ezt még nyilvánosan ki is mondja. Minden város, falu és tanya fontos része az országnak, de a főváros – túl a szimbolikus jelentésén – kiemelten fontos. Nem arról van szó, hogy az olimpia Budapest magánügye, mert saját zsebből rendezik és kinek mi köze hozzá. Ez nem egy falunap, amit minden különösebb egyeztetés nélkül meg tud rendezni Szalmatercs és tényleg senkinek nincs hozzá köze, mert a település lakói adták össze a birkapörköltre valót, ők vitték a pogácsát és a hókiflit.

Tarlós István nem azt mondja, hogy ő leszarja a vidéket, mert Budapest állja az olimpia költségeit. Ő azt mondja, hogy leszarja a vidéket, az csak járuljon szépen hozzá a rendezés költségeihez, akár az egész ország verje adósságokba még az unokák generációját is, mert abból Budapest profitálni fog.

Ennyire ostoba ember kevés helyen tölthetne be akár csak portás posztot is, nemhogy egy egész fővárost vezessen, de Magyarország ilyen szempontból is nagyon különleges hely. Mi direkt a degeneráltakra szeretünk szavazni. Imádjuk, ha olyan miniszterelnökünk van, aki olyan béna, hogy annyi megtakarítást sem képes felhalmozni, amiből ki tudná cseréltetni az otthonában a kazánt, ha az tönkremegy. Olyan külügyminiszterünk van, aki negyvenéves korára is a szüleitől kuncsorog pénzt, luxusvillát vásárol a kölcsönpénzből, teli van adóssággal, saját erőből a családját sem képes eltartani, mégis feltűnően nagylábon él. De legalább most az apu pénzéből, közel 170 millió forintért vásárolt dunakeszi villát meg tudta mutatni Petike Szergej Lavrov külügyminiszternek, mivel tegnap a Szijjártó családnál vacsizott az orosz politikus.

Tarlós nem képes felmérni ésszel, hogy ő nem egy eldugott kis falu polgármestere, aki nagyjából azt beszél, amit akar és úgy veszi semmibe az ország többi részét, ahogy akarja. A nagyképűség megvan részéről, azzal nincsen gond. De annak képessége, hogy felmérje: Budapest érdeke nem helyezhető az ország érdeke elé és főleg nem mondhat ilyet egy főpolgármester, amikor az egész ország pénzéről van szó, tökéletesen hiányzik az emberből.

Hagyományosan komoly ellentétek feszülnek a főváros és a vidék között. Mintha két, egymástól független országról beszélnénk, pedig ez nem így van és nem is lehet így. Tarlós tökéletesen illeszkedik az Orbán-rendszerbe. Nem érdekli az ország, az országban élő emberek sorsa. Elvárja, sőt, megköveteli, hogy mindenki járuljon hozzá anyagilag az ő elképzeléseihez, miközben lényegében megveti, lenézi azokat, akiktől a pénzt várja. Pontosan olyan, mint a kormány és az egész búbánatos NER. Rövidlátó, ostoba tapló. Mindössze annyi a különbség, hogy ezt ő ki is mondja.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.