Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezeket az embereket már ténylegesen halálra ítélte Orbán Viktor focit-határon túli magyarokat-ukrán nyugdíjasokat bőkezűen támogató kormánya?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mielőtt végleg belep minket a hó, örüljünk együtt Czomba Sándor fideszes országgyűlési képviselővel együtt. Kedden ő olvasta fel a a bezzeggyucsány-elmúltnyolcév-rohadtszocik-nadeafidesz sablonból összebarkácsolt boldogságot.

A szocialistáknak 8 év alatt sikerült megduplázniuk a munkanélküliséget, a Fidesznek viszont az elmúlt 6-7 évben sikerült a felére csökkentenie azt – hangsúlyozta Czomba Sándor keddi sajtótájékoztatóján.

(fidesz.hu)

Most tekintsünk el attól, hogy ez helyből ócska hazugság, hiszen a gazdasági válság évei alatt kivétel nélkül mindenhol nőtt a munkanélküliség, azt nem a szocialisták találták fel. A folyamatos visszamutogatás és péniszméregetés mindenki számára unalmas, szerintem még a kormány elszánt híveinek is a könyökén jönnek ki ezek a rommá csépelt panelek.

A statisztikáról tudjuk, hogy bármit és bárminek az ellenkezőjét is be lehet bizonyítani a segítségével és ehhez még csak hazudni sem szükséges. Elég megváltoztatni néhány értékhatárt – lásd a szegénységi küszöb csökkentésével egycsapásra feleződött a szegények száma, mivel a régi rendszer szerint ha valakinek X forint bevétele volt, az szegénynek számított, az új módszer ugyanazt az X forintot a szegénységi küszöbnél magasabbra értékelte, tehát nem több bevétele lett az illetőnek, csak átsorolták – a foglalkoztatási statisztikák is hasonló módon működnek.

A tényleges, piaci munkahelyeken túlmenően – mert természetesen vannak ilyen munkahelyek – folyamatosan terheli a rendszert a közmunka. Szezonálisan változó számban, de nagyjából 250-300 ezer ember végez közmunkát. A külföldön dolgozók számáról egészen szélsőséges adatok látnak napvilágot, a legutolsó tényként kezelhető adatok szerint – a Nemzetgazdasági Minisztérium és az OECD adatai alapján készült statisztika szerint – 2013-ban 580 000 volt a hivatalosan is külföldön dolgozó és élő magyarok száma. Azóta eltelt újabb három év és bár biztosan voltak, akik visszaköltöztek, olyanok is voltak, akik elmentek. Nem kevesen.

De ez benne van a kalapban és nem áll szándékomban elismételni, amit már számtalanszor megírtunk a statisztikák manipulálásáról, mert mi értelme lenne? Az sokkal jobban érdekel, hogy miért gondolja azt a kormány, hogy a végtelenségig hülyének lehet nézni egy egész országot?

Mert ez az alapállás hetedik éve. Valódi fejlődés helyett propaganda. Saját teljesítmény helyett visszamutogatás. Ez meglehetősen szánalmas, hét évvel az elmúlt nyolc év után feltétlenül az. Meddig lehet azzal etetni az embereket, hogy azért szakadunk le az uniós tagországoktól, mert egyébként fejlődünk, hogy azért érzik egyre többen pocsékul magukat, mert a szocik mit csináltak 8-10-12 évvel ezelőtt.

Arról nem nagyon hallani, hogy amit a kormány szerint elszúrt az előző kormány, azt ők helyrehozták volna. A sokat emlegetett 13. havi nyugdíjaktól és bérektől kezdve a szintén gyakorta előrángatott áfaemelésig kizárólag csak a sötét múlt felemlegetése zajlik, annak megváltoztatása nem. Már amennyiben nem fogadjuk el változtatásnak, hogy az Orbán-kormány egyik első intézkedése az ÁFA további emelése volt.

Lassan telítődik az ország gondolkodni képes részének a hócipője azzal, hogy a saját pénzünkből nekünk hazudnak. Ezzel senki más nem jár jól, csak a kormány csecsén csüngő baráti reklámcégek. A valóság egy fikarcnyit sem változik attól, hogy napi 24 órában az ellenkezőjét mondogatja az, akit ezért fizetnek. Az elvakult híveknek mindegy, ők örömmel hisznek bármit, amit a vezér mond. A többieknek szintén mindegy, mert aki a saját szemében és napi tapasztalatában jobban bízik, mint tetszőleges nevű propagandista szónoklatában, az amúgy is látja a valóságot.

Ideje lenne beszélni azokról a statisztikákban nem látható munkanélküliekről, akik kiestek a rendszerből és minden ellátás nélkül élnek (már aki él még) és villámgyorsan választ kellene adni arra a kérdésre, hogy a kormány valóban ki akarja-e szórni az ellátásból azokat a szerencsétleneket, akiktől megvonták a rokkantellátást, mondván, hogy nem elég rokkantak, de nem kapnak közmunkát sem, mert nem tudnak dolgozni az állapotuk miatt? Ők most nyomorult 22 800 forint álláskeresési ellátást – vagy mi most a neve a halál bérének – kapnak, de ha ezt is elveszi a keresztényi erkölcsiségű kormány, akkor ezt sem, mást sem fognak kapni. Sőt, egészségbiztosításuk sem lesz. Ezeket az embereket már ténylegesen halálra ítélte Orbán Viktor focit-határon túli magyarokat-ukrán nyugdíjasokat bőkezűen támogató kormánya?

Hamarosan el fog jönni az a nap, amikor választ kell adni ezekre a kérdésekre és nem csak ezekre. Akkor ki fog kiállni az emberek elé? Melyikük fogja vállalni ezt a nemes feladatot azok közül, akik most szemrebbenés nélkül tolják a hazugságokat?adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.