Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi itt nem tudjuk, hogy az egy darab boldogtalan olvasó éjjel dolgozik és kénytelen a mi írásainkra kelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van az úgy, hogy minden összejön. Meg úgy is van, hogy semmi nem jön össze, de ez inkább nézőpont kérdése. A szerkesztőségben most minden jött, hűvös halomba. Például egy Fontos című e-mail. Olykor szokásunk közzétenni és megvitatni az érdekesebb olvasói elképzeléseket, most is ezt tesszük. Nézzük először az alap problémát.

„Sziasztok.Egyetlenegyszer adatok le egy èrdekes sztorit,elolvastam, azóta napi szinten dől a szarotok,nyomjátok az emberek elè amit mindenki tud,holott èn már règ leszarom a politikát.Higgyètek el nekem,mindaz amit megirtok,mind tudja mindenki,az emberek nem vakok,vagy hülyèk.Szerintem nem kell elmagyaráznom, állandó èjszakás vagyok,nappal alszom ès minden nap erre a kolozsvári beszólünk mert mi megmondjukra kelek.Szóval szeretnèm,ha nem kapnèk többet ezt,ha meg tènyleg annyira meg akarjátok mutatni,ne az embereknek tegyètek akik amúgy is tudják,hanem fogjatok egy bombát,aztán dobjatok az orszaghazra. Megèrtèst köszönöm!”

Hát szia!

Először is szeretném kifejezni végtelen örömünket, hogy a háromezer valahányszáz írás között sikerült egyetlen olyat találni, ami megfelel a kényes ízlésednek. Máris érdemes volt a világra jönnünk. Az a helyzet, hogy azért dől azóta is a szarunk, mert történetesen ez nem egy hogyan varrassak a fitymámra is egy menő tetkót tematikájú oldal, hanem egy véleményportál. Ezt onnan lehet felismerni, hogy elmondjuk a véleményünket. Mentségünkre legyen mondva, hogy ezt nem úgy tesszük, hogy közben igyekszünk valami másnak látszani.

Az már csak intelligencia kérdése, hogy a kedves olvasó képes-e felismerni, hogy itt hiába is vár friss híreket, szabásmintákat, feng-shui ötleteket, testépítő tanácsokat, időjárás előrejelzést, mert nem lesz ilyen. Amennyiben ezt a tényt sikerül felfogni és feldolgozni, onnan már csak egy lépés annak az egyszerű mozdulatsornak a kivitelezése, amivel a Szalonnát bárki képes letiltani. Amikor ezt megteszi, máris megszűnik a napi stressz, amit a mi pusztába kiáltott szavaink okoznak.

Tudom, hogy szinte hihetetlen, de mi itt nem tudjuk, hogy az egy darab boldogtalan olvasó éjjel dolgozik és kénytelen a mi írásainkra kelni. Mi több, ívesen leszarjuk. A maradék egymillió olvasó talán nem éjjel dolgozik, talán szereti az írásainkat, de nem szoktak panaszkodni, az biztos. Tovább megyek: azt is leszarjuk, hogy a kedvetlen és kialvatlan levélíró meg a politikát szarja le. Ennyi szellemi tartalékkal kár is lenne neki közös dolgainkba ártania magát. Célszerűbb lenne sokat olvasni (valami mást, de feltétlenül olyan írásokat kellene tanulmányoznia, ahonnan el tudja sajátítani a helyesírás és a fogalmazás alapvető elemeit), mert soha nem árt, ha valami ragad is az emberre a koszon kívül.

Abban teljesen egyetértünk, hogy az emberek nem vakok, nem is hülyék. Azonban a kivétel erősíti a szabályt, de ezt most nem fogom részletesen kifejteni. Tehát a javaslatom a következő: nem szükséges irkálni ilyen leveleket, bár kétségtelenül jót vigyorogtunk rajta. Nem szükséges továbbá úgy gondolni, hogy az egyetlen frusztrált ember kívánsága felülírja egymillió olvasó akaratát. Soha, senkinek nem küldözgetjük a cikkeinket, erre módunk sincs. Nem használunk reklámot, tehát így sem tud eljutni senkihez a Szalonna. Ha valaki rendszeresen megtalálja a hírfolyamában, annak egyetlen oka lehet: van olyan ismerőse, aki olvassa és megosztja az írásainkat. Ezzel szemben a Facebookon felül, bal oldalon van egy érdekes funkció.  A tetszik, követem és a megosztás gombok mellett van három pontocska. Azt ott meg kell nyomni, mire egy legördülő menü nyílik meg. Azon belül pedig van egy oldal letiltása opció. Arra rá kell klikkelni és máris szükségtelen hülyécske levélkéket irkálni. Köszi.

Van még itt valami, amiről szeretnék szót ejteni. Egy másik olvasó nehezményezte, hogy nem veszünk fáradságot a visszajelzésre, hogy megkaptuk a támogatást. Ezért aztán nem vagyunk egyenes emberek. Szerencsére nem gyakori az ilyen üzenet, de volt már rá példa. Szeretném újra elmondani, bár már többször volt erről szó. Nagyon kevesen vagyunk. Nincs adminisztrátor, semmi nincs, mindent magunk csinálunk. Egyszerűen nem gondoljuk, hogy aki támogat minket, az azért teszi, hogy irodát tartsunk fenn. Nekünk gyakorlatilag nincs arra időnk, hogy egyenként köszönetet nyilvánítsunk azoknak, akik megengedhetik maguknak, hogy fizessenek a munkánkért és érdemesnek tartják erre a Szalonnát. Rendszertelenül ugyan, de meg szoktuk köszönni cikk, vagy Facebook-poszt formájában. Most megragadom az alkalmat és mindenkinek megköszönöm a hozzájárulását, mert kizárólag az olvasók támogatásaiból tud életben maradni az oldal, sehonnan máshonnan nincs bevételünk. Még Soros Györgyől sem. Ettől függetlenül a lelkesedés és a meggyőződés önmagában kevés a működéshez, szükségünk van arra, hogy egyfajta becsületkasszába bedobja a munkánk bérét az, aki nélkülözni tud egy adott, bármennyire kis összeget. Ha ez nincs, ha egy hónapban nem jön össze a megélhetésünket és működésünket fedező összeg, akkor a Szalonna sincs. Nekünk az olvasónk a munkaadóink.

Itt és most mindenkinek szeretném megköszönni minden munkatársam nevében azt, hogy lehetővé teszitek, hogy beszólhassunk. Bízunk benne, hogy eljön az az idő, amikor azt írhatjuk meg, hogy már annyira jó minden ez az országban, hogy szükségtelenné vált a munkánk. Ameddig ez bekövetkezik és ameddig ti is úgy gondoljátok, hogy kell egy ilyen oldal, addig beszólunk. Minden áldott napon. Bizony.adomany

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.