Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mekkora kétszínű aljadéknak kell lenni ehhez?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A vasárnapra való különös tekintettel, úgy döntöttem, hogy jó leszek. Olyannyira, hogy az ország egyik legirritálóbb celebének tolok egy kis ingyen reklámot. Na jó, nem azért, mert jó vagyok, hanem mert szilárd meggyőződésem, hogy a szóban forgó luxus-érdekember többet árt ennek az országnak, mint a Fidesz 20 milliárdos gyűlöletkampánya és hetedik éve tartó ámokfutása. Nem többet, de legalább ugyanannyit.

Nem nézhetem szótlanul, amint a szokásosan sötét színházi előadása éppen soron következő részeként a taknyán csúszva könyörög Facebook-oldalán a lájkokért. Ja, nem, hanem köpködve-fröcsögve vádaskodik. Ja, nem, az áldott jó Schobert Norbi, a nemzet fitneszüzletembere együttérzésre, emberségre nevel. És kattintásokért kiált. A seggükkel gondolkodó emberek széles tömegei pedig természetesen önszántukból hevernek a lábai előtt.

Aki lemaradt volna a bulvármocsár eseményeiről: hétfő óta veséjével kórházban kezelik Benke Lászlót, mindannyiunk Laci bácsiját, a jó kis Vegeta atyját, a tévéből jól ismert mesterszakácsot, aki megmutatta nekünk, hogyan kell sodrófával C-vitamint porítani, (nem a gyerekek miatt, te nagyon hülye Schobert, hanem mert reklámbevételt hozott, és mint – Laci bácsi is kifejtette – ez pénzügyi, nem pedig főzés-szakmai kérdés!) milyen a lecsós rántott pacal, a dinnyés pulykamájsaláta vagy a sonkás banán, szintén rántva. Igen, az elmúlt hetekben eléggé el nem ítélhető cikkek, videók jelentek meg, amelyek azt taglalták, hogy bizony eljárt az idő Laci bácsink gasztronómiai kiválósága felett, és nem feltétlenül művészet az, amit csinál. Hogy egészséges lenne, amit főz, azt végképp felelőtlenség volna kijelenteni.

Schobert Norbi, akiről legalább két ízben kifejtettük, mit gondolunk az ő áldásos létezéséről és tevékenységéről, most sem okozott csalódást. A nemzet életmód tanácsadónak álcázott, önjelölt hobbi­ dietetikusa ellentmondást nem tűrően vádaskodik és vagdalkozik üzleti célú Facebook-oldalán: Benke Lászlót az elmúlt hetekben megjelent cikkek és videók szerzői, köztük „divatos gasztrobloggerek” juttatták kórházba. Pont. Aljas kritikákkal támadták a jószívű, idős Nagymestert, aki az egyszerű, esetleg szegény embereknek segít, akiben Apáink, Nagyapáink főztjét érezzük amíg lehet. És a slusszpoén:

Mi elmentünk Laci Bácsihoz, imádkozunk érte, hogy álljon talpra és főzzön még nekünk! Kérem Ti is fejezzétek ki az együttérzést és a szeretetet egy lájkkal és megosztással! Láthassa az Öreg, hogy mennyien vagytok!

Értjük? Schobert atyaúristen dörgedelmes posztját lájkolva és megosztva kellene szolidarizálni az ártatlanul meghurcolt szakáccsal. Akiről – világ szégyenére, lábszagú marketing-fogásként – alsógatyás fotót is képes volt kiposztolni. Nem, dehogy a saját oldala népszerűségének növelése érdekében. Merő együttérzésből és emberbaráti szeretetből, az idős generáció iránti kritikátlan tiszteletből.

De mekkora kétszínű aljadéknak kell lenni ahhoz, hogy az egészséges életmód kereszteslovagjaként azokat köpködje az ember, akik szót emeltek Laci bácsi rántásba, zsírba, vegetába és ketchup-ba fulladt nagyszerűsége ellen? Elismerem Benke László érdemeit, tiszteletben tartom azt a gasztronómiai vonulatot, amit képvisel, sőt, azzal kapcsolatban sincsenek fenntartásaim, hogy sokak  szerint ő testesíti meg a magyar gasztronómiai közízlést. Legfeljebb én másképp gondolom.

Az viszont, hogy a közszereplő Laci bácsit ért bírálatokat egy megélhetésileg önjelölt dietetikus-fitneszguru (lehetne ő bárki és akárki, de bárkinek és akárkinek nem biztos, hogy annyi minden ráférne a pofájára, mint ennek a dörzsölt üzletembernek) a közel 70 éves mesterszakács kórházba kerülésének indokaként azonosítsa, az a Schoberttől megszokott, ám a szokásoson is jóval túlmutató ízléstelenség. Hogy ehhez a közösségi megszólalásához egy nap alatt közel 70 ezer ember csatlakozott, és tekinti kiemelkedő emberi gesztusnak, mindent elmond az ország szellemi-lelki állapotáról.

Franc se tudja, hányan vannak olyanok, akik annak örülnének, ha egy hitvány gazember – aki korábban egy Mark Zuckerbergnek címzett nyílt levélben (nyugi, törölte azóta) vinnyogott azon, hogy ő „megdolgozott, sőt fizetett” a Facebooknak a rajongóiért, mégsincs elég aktivitás az oldalán, nem jutnak el elég emberhez a posztjai – fotókat posztolna kiszolgáltatott állapotukról, és jól megmondaná, mi a helyzet az egészségi állapotukkal. De szerencsére a fogadatlan prókátornak nincsenek ilyen irányú fenntartásai. Megoldotta a dolgot. A legalantasabb, legaljasabb módon. Ugyanolyan hányásszagú ez a kiállás is, mint amikor a – 40 milliós Porschéját összetörő – celebritás sajnálkozását fejezte ki azok iránt, akik pénzben mérik a hazát. Mert ő, baszki, ő nem pénzben méri, hála legyen a C-vitaminnal dúsított alföldi túrókrémnek!

Milyen lehet ennek az embernek a lelkivilága? És azoknak, akik vevők erre a messziről bűzlő, realitást legfeljebb foltokban tartalmazó, sikamlós és átlátszó együttérzésre? Undorítónak tartom, hogy a párhuzamos univerzumokban sem találkozó valóságszeletek ilyetén cinikus összemosásával csillapítja szereplési vágyát ez az igazi őstahó. És itt megint nem csak az a botrányos, hogy egy 70 éves embert vesebántalmaiból országos hisztériát kelt a nemzet két lábon járó egészsége, hanem ez a büdös, lájkvadász kurvaság.

Igen, Laci bácsi kétségtelenül egy aranyos ember, nagyot alkotott ő életében, a főztjét persze nem szívesen kóstolnám meg, de van egy olyan érzésem, hogy Schobert Norbi sem, aki most azzal próbál rokonszenvet ébreszteni példátlanul ellenszenves személye iránt, hogy hatalmas empátiával közelít egy kitalált, nem létező, hazug problémához. Ha már Zuckerberg leszarta a nyílt levelét. Képmutató görénység, hogy a szénhidrátmentes csodakészítményekből zsírosra gazdagodott guru azokat köpködi, akik kritizálni merték Laci bácsi szénhidrátban és sok-sok E betűben gazdag, múlt század elejét idéző menüjét. Laci bácsi nem üvegbúra alatt él, nem a fejünk felett lebeg, ellenkezőleg: mert a széles nyilvánosság előtt főz hosszú évek óta, bizony vállalnia kell azt, hogy nem mindenkinek jön be az, amit csinál.

Úgyhogy nem kell a színház, nem kell a dráma, bulvárceleb kartárs! Semmi extra, csak a szokásos: újfent kiderült, hogy a bárki hátán felkapaszkodni képes, gátlástalan, pénzéhes Schobert az egyik legkártékonyabb istencsapása, ami jelenleg ezt az egyébként is elhülyülésre hajlamos, tartósan hülyített népet sújtja. Teljesen mindegy, hogy mivel kapcsolatban szólal meg, a magma alatti pöcegödörből jön a röfögés. Mondanám, hogy szégyellje magát, de semmi értelme nem lenne.

Schobert Norbert, az igazi seggfej

Az a baj ezzel a primitív barommal, hogy ugyanannyit ér a szavazata, mint bármelyikünké

Nem utóirat: másokhoz hasonlóan én is jobbulást kívánok Benke Lászlónak. Igaz, ez teljesen független attól, hogy hányan lájkolják és osztják meg ezt a cikket.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.