Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A pofám leszakad és akkor még nagyon, de nagyon visszafogott úrinő vagyok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány olyan, amilyen. Már meglehetősen nehéz szavakat találni arra, ami itt történik, de azért én teszek egy tétova kísérletet.

Bárhol kezdhetném, akármerre nézhetnék, mindenhol hasonló esetekkel találkoznék. Van nekünk egy NAV-nak nevezett szervezetünk. Ők azok, akik polgárbarátok, akik ahol tudnak, segítenek, jóindulattal állnak az adózó polgárokhoz és véletlenül sem kezelnek senkit eleve bűnözőként, nem bírságolnak elsőre, hanem tanácsot adnak, hogyan javítható a hiba és – hogy jobb legyen nekünk – söralátét méretű bevallással örvendeztetnek meg.

Ja, nem. Ez az a hatóság, ami a kormány meghosszabbított enyves mancsa. Bárkibe, bármikor beleállnak, bármilyen vállalkozást ki tudnak nyírni. Az éves költségvetésben eleve szerepel, hogy mennyi bírságot kell beszedniük és be is szedik, mert máskülönben nincs év végi prémium, elvtársak! Ez az a hatóság, ahol az OKJ-s végzettségű Vida Ildikó értett mindenhez rohadtul, majd amikor a nagyvezér összeugatott a volt cimborájával, mennie kellett, mert a hölgy Simicska Lajos embere volt és mert már túlságosan bugyogott a fekália a kitiltási ügy körül.

Vida Ildikó jelenleg a Közgép igazgatója, helyette lett egy Tállai András. És megint beigazolódott az ősi dakota mondás: tegnap jobb volt, mint ma. Rémálmomban nem gondoltam volna, hogy Vida Ildikó egy hozzáértő, intelligens kultúrlénynek fog tűnni az utódjához képest, erre de.

Tállai András, aki képtelen legalább nyomokban érteni ahhoz, amit csinál, aki a beosztásával összefüggő újságírói kérdésekre olyan agyatlan válaszokat képes csak adni, amitől tátva marad mindenki szája, a hozzánemértés mellé – mintegy ellenpontozásként – magáévá tette az agresszív pofátlanságot. Ez mondjuk eleve is jellemzője a drága kormánynak (tényszerűen rohadtul drága, nem átvitt értelemben) és mostanra maga is úgy hiszi, hogy akkora nagy ember lett, hogy tőle aztán senki, semmit nem kérdezhet, pláne nem kérhet számon.

Történt ugye, hogy Tállai nem csak az adóügyekhez ért nagyon, hanem sportember is ő (mindkét tehetsége tisztán látszik rajta) és mint olyan, a Mezőkövesdi SE elnöke. Ha már ilyen sportember és amúgy is, mostanság szokás az apróbb, de főleg nagyobb honatyák szülőfalujában építeni ezt-azt – stadiont, vasutat, piramist, katedrálist – Tállainak egy sportszálló jutott, vagyis nem neki, hanem Mezőkövesdnek. Természetesen zömmel közpénzből, mert nekünk semmi, de semmi nem drága, ha ezeknek a nagyformátumú politikusoknak a boldogságáról van szó. Tehát szálloda. Aminek az ára indult 500 millió forintról, de mára már 1,4 milliárdba kerül. Közben az épület nem háromszorozódott meg, nem fogják bearanyozni a kupolát. Minden változatlan, csak az ár nem. Még jó, hogy nincs nálunk infláció, mert akkor már tízszeres lenne. Bár még ez sem múlt el.

A dráguló beruházás szemet szúrt néhány Soros-bérenc hazaáruló álcivil-álpolitikusnak és érdeklődni kezdtek, hogy mégis, mi a drágulás oka. Ha már egyszer a mi pénzünket verik bele…a szállodába. És itt kezdődik Tállai András másodvirágzása. Bárcsak azt mondhatnám, hogy egyedül ő hülyült meg és kizárólag ő gondolja úgy, hogy felette áll mindennek, főleg az adófizetőknek, akik szerinte ott rohadjanak meg, ahol vannak, ki nem sz*rja le őket? Nyugalom, már mindegyik közpénzből fizetett senkiházi ezt gondolja és így is cselekszik. Sőt, nem csak ők gondolják így, hanem.

Kezdődött a történet akkor, amikor kiderült, hogy a szálloda építési költsége – de legalábbis az arra kért és kapott összeg – az előzőleg kiutalt 500 millió forint majdnem háromszorosára ugrott. A sajtó – már ami még van és nem a kormány fizeti a mi pénzünkből azért, hogy a kormányt reklámozza és az ország lakóit ekézze – rákérdezett, hogy miért annyi a mennyi? Erre minden idők legokosabb disznótoros-szakértője utasította a segéderőt – történetesen egy női segéderőt – hogy haladéktalanul vegye el a mikrofont a pimasz újságírótól. Az esetről itt emlékeztünk meg.

De miután az ördög – valamint Mészáros Lölö és Orbán Viktor – nem alszik, nem maradt ennyiben az ügy. Ikotity István, az LMP képviselője az RTL Klub stábjának társaságában elzarándokolt Mezőkövesdre, hogy megtekintsék az igen drága szállót, ha már zömmel a mi pénzünkből épül. Természetesen sem a terveket nem tekinthette meg a politikus, sem a drágulás okát nem sikerült megtudni, de még egy nyomorult telefonszámot sem kapott, hogy beszélhessen egy illetékessel. Ezzel szemben előkerült Tállai András feltétlen rajongója és híve, egy helyi haderő – kivételesen szintén nőnemű, mint az, aki a mikrofont kicsavarta az újságíró kezéből – és leugatta az LMP képviselőjét. „Szégyellje magát, förtelmes, hogy idejött” – óbégatta a néne, de azért még azt is elmesélte, hogy az államtitkár úr (Tállai, természetesen) mennyire jó ember és mindenkit egyformán megbecsül. Mezőkövesden.

Hogy kerek legyen a történet: Ikolity írt Tállainak, hogy szeretné megtekinteni az építkezést, de Tállai azt válaszolta, hogy nyilvánvalóan nem jószándékú az érdeklődés, ezért nem mutatja meg a terveket, sem az építkezést.

A pofám leszakad és akkor még nagyon, de nagyon visszafogott úrinő vagyok. Ilyen márpedig egyáltalán nincs, nem létezik, kizárt, hogy legyen. Meggyőződésem, hogy nem csak az Orbán-klánt és környezetüket kell majd elővenni, amikor annak itt lesz az ideje és nem csak az ilyen Tállai-féle, semmihez nem értő, eltájolt, pofátlan alakokat, hanem a mellettük hasonló módon kiálló híveket is. Mert ezek az óbégató nénék éppen úgy nem tudják, hogy a mindenki pénzéből zsírosodnak és olyan nincs, hogy nem számolnak el, mire költik a mi pénzünket. Olyan meg pláne nincs, hogy még nekik áll feljebb. A rendrakáshoz kevés lesz a seprű. Minimum darálós kukásautókra lesz szükség. adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.