Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szép is lesz ez, bármit is gondol Kósa Lajos a nagy eszével

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy volt, hogy aludni sem tudok a következő napokban, hetekben, hónapokban, annyira izgulok, hogy ki lesz a köztársasági elnök. Mert fontos tisztség ez. Ő az utolsó védelmezője a demokráciának, a végső gát a kormány teljhatalmával szemben. Ő az ország arca, képvisel minket külföldön. Az a külföldi politikus, vagy átlagember, aki rá néz, minket lát.

Például aki még életében nem látott egy darab magyart sem, sőt, azt sem tudja, hogy van ilyen ország, az szembesül Áder János orcájával és máris képbe kerül. Vagy Szijjártó Péterével, mert ő is hurcolja a jó hírünket szanaszerte. Ha valami csoda folytán – nem is tudom, Szijjártó egy óceániai horgászverseny közelében látja meg éppen az eszelősen nagy üzleti lehetőséget Magyarország számára – Áder János meg pont ott védi az óceánt, a halakat, vagy esetleg pont maga is horgászik, akkor az ámuló idegen akár kettő darab magyart is láthat egyszerre. És pont ezt a kettőt.

Ez onnan jutott eszembe, hogy az ATV információi szerint Áder János megbeszélte Kövér Lászlóval (a harmadik büszkeségünk nemzetileg), hogy ő mégiscsak szeretne továbbra is köztársasági elnök lenni. Eddig úgy volt, hogy nem szeretne, mostmeg de. És ezt ők megdumcsizták, majd szóltak az Orbán nevűnek is. Hát nem szép? Eldöntik maguk között.

Én csak szerencsétlen Kósát sajnálom, akit tuti, hogy direkt szivatnak. Ő még mindig úgy tudja, hogy majd februárban kerül ez szóba, addig nem. Meg azt is tudta – csak közben elfelejtette – hogy Balog Zoltán lesz a jelölt, mert Áder már nem szeretne tovább Köztársasági elnök lenni. Szóval Lala még így tudja szegény, mindenki más meg máshogy. Nem ritka eset ez, Kósa valahogy mindig a boldogtalanabb végén van a furkósbotnak.

Egyszóval megdumálták a srácok, hogy akkor ki mit kap a következő időszakra. Nekünk meg ez jutott. Áder, Kövér, Szijjártó, Kósa. Meg persze az Orbán nevű, aki majd eldönti, ki is elnökösködhet köztársaságilag. Meg eldönti, hogy a posta vigye ki azt a pármillió Erzsébet-utalványt. Vagyis nem is azt, hanem hogy a kormányzati alkalmazottak vigyék ki és még énekeljék el a világhírű nótát az üres pénztárcáról, amibe majd Orbán belecsinál, esetleg elszavalják az Orbánért írt imádságot. De szép is ez.

Aztán nem vitték, most meg a posta nem viszi. De azért van, aki már megkapta és ennek örömére a boltosok őrülnek meg jelenleg, mert a boldog megajándékozottak nem tudják, mire és hogyan tudják felhasználni. Hát, így megy ez nálunk.

Meg az megy, hogy az uralkodó eldönti. Gyakorlatilag mindent az égvilágon eldönt. Helyettünk, a fejünk fölött. Ha már amúgy is ott van, tesz is rá. A fejünkre. Kedve szerint kinevez, levált, bezárja a boltokat vasárnapra, vagy kinyitja. Osztja a pénzt az egyháznak, kisvasutat épít, stadiont rendel, lőtereket álmodik a magyar pusztába. Államosít, feltőkésít, kioszt, elvesz. Néha megbeszéli valakivel, mondjuk Kövér Lászlóval.

A kérdés már csak az, mi mi a jó fenére kellünk. Kilencmillióan, vagy ahányan még maradtunk. Persze értem én, hogy valakinek meg is kell termelni az elzabrálható vagyont, be kell fizetni az adókat és járulékokat, hogy legyen miből beteljesíteni a gyermekkorból idáig hurcolt frusztrációkból fakadó nagy vágyakat. Kellenek a melósok, de főleg kell az Unió pénze. Csak ugye az a pénz hamarosan elapad, mi vagy beledöglünk a nagy jólétbe, vagy fogjuk a bőröndöt, családot és elhúzunk a vérbe.

Végül itt maradnak ezek a csodálatos emberek. A Mészárosok, Vajnák, Szijjártók, Kövérek és Soványak, Áderek és Balogok. Meg az Orbánok, mert szerencsére ők legalább szaporák. Aztán majd jól kinevezik egymást mindenfélének. Szép is lesz ez, bármit is gondol Kósa Lajos a nagy eszével. Igazuk is van a volt kollégiumi szobatársaknak. Miért is ne csinálnák, ha egyszer büntetlenül tehetik?

Aki hülye, haljon meg.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.