Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


És ezt téglaporos mellel, kappanhangon vonyítva sikernek nevezik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
  • Uniós összevetésben Magyarország Európa egyik legszegényebb országa: a háztartások életszínvonalának kifejezésére szolgáló egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján csak Romániát, Horvátországot és Bulgáriát előzzük meg;
  • Minden 100 megtermelt forintból 39-et elvesz az állam;
  • Az EU legalacsonyabbjai közé tartozik a magyarok fizetése. Ha nem az átlagfizetéssel számolunk, hanem azt nézzük, mennyit keresnek a legtöbben, elkeserítő a helyzet;
  • Hiába trükközünk a számokkal, több százezer magyar gyerek éhezik
  • Hiába nőtt a magyar GDP jobban, mint ahogy eredetileg becsülték, a régiónktól még így is lemaradtunk. Az Eurostat adatai szerint 1,6 százalékkal nőtt a magyar GDP, ami még az 1,9 százalékos EU-átlagot sem éri el;
  • Hiába hirdeti a kormány Magyarország újraiparosítását, a KSH legfrissebb adatai szerint októberben éves alapon csökkent az ipari termelés. De nem csak októberről van szó, az év eleje óta stagnál a magyarországi ipar.

Csupán néhány nyers és mellbevágó tényt ragadtam ki az elmúlt hetek-napok futószalagon érkező jó híreiből, a jobban teljesítő magyar rögvalóságról. Unalmas statisztikai adatokon alapuló balliberális koholmányok ezek, mindazoknak a rohadékoknak a kitalációi, akik nem örülnek a kormány sikereinek. Mert siker az van bőven, az ellenzék viszont korrupt és ne pofázzon.

Interjúrészlet következik, amit a Magyar Idők nevű sajtónak és orgánumnak nevezett kormányszócső készített Tuzson Bence névtelen kormányzati kommunikátorral:

Magyar Idők: Mennyire árnyalja (…) a sikereket, hogy ezt az évet végigkísérte a korrupcióvád Matolcsy Györgytől Rogán Antalig? Ellenzéki kreál­mányok ezek, vagy valós problémák? 

Tuzsonbé: Kreálmányokról beszélünk. Rá­adásul az az ellenzék beszél korrupcióról, amely a mai napig tele van korrupciós ügyekkel. Ha egy országban politikai és gazdasági sikerek vannak, akkor az ellenzék megpróbálja hitelteleníteni azokat, akiknek nagy szerepük van abban, hogy az ország erősödik.

Magyar Idők: Pedig néhány ügyben nyomozás folyik, elég csak Mengyi Roland vagy Farkas Flórián esetére gondolni.

Tuzsonbé: Ha a kormánypártok körül ilyen ügyek merültek fel, azonnal egyenesen beszéltünk, és elmondtuk, hogy ha valakiről kiderül, hogy korrupt, annak nincs helye ezen az oldalon. Minden olyan esetben, amikor a bűncselekmény gyanúja felvetődik, akkor a hatóságoknak el kell járniuk.

Ha eltekintek azoktól az iparihoz képest aprónak számító korrupciós ügyektől, amelyek közvetlenül Tuzson Bence szóhurcoló ügyvédi irodájához kapcsolódnak, akkor is rám szakadna a mennyezet a helyében. Ha egyáltalán lenne bátorságom és megengedném magamnak, hogy a fentihez hasonló módon röfögjek bele a nyájas közönség arcába. Persze bátorságból és hazudozásból nincs hiány a legmagasabb szinteken sem, csak pár mondatot idéznék a G. Fodor Gábor-féle szimultán barnanyelvek Orbánnal készített dagályosan hányingerkeltő csacsogásából, amely mélyen idevág:

A rosszra való hajlam egyidős az emberrel, így a korrupció is. Ahogy minden bűn ellen, a korrupció ellen is küzdünk. Ez sohasem kerül le a napirendről. Igyekszik az ember olyan munkatársakat választani, akikben megbízik, akikről feltételezi, hogy nem engednek a kísértésnek. A korrupciót bizonyítani nehéz, korrupcióval vádolni annál könnyebb. Azt bizonyítani, hogy a vád hamis, nem történt korrupció, gyakorlatilag lehetetlen. Bizonyítékok híján vádolni bárkit is rágalmazás, ami ugyanolyan bűn, mint a korrupció. Magyarországon negyven év diktatúra volt, a ravaszkodás, a kiskapukeresés, a trükközés, a pult alatti ügyeskedés az élet részévé vált. A másik csúnya öröksége annak a korszaknak az irigység, mint alapállás. Az a mentalitás, hogyha valaki sikeres, az csak gyanús lehet. Ez a hozzáállás csak lefelé vihet mindenkit, és lefelé viszi az egész országot. Egymás sikerének örülni kell, az visz felfelé visz.

Nehéz, szinte lehetetlen és alighanem reménytelen is ilyen pofátlanságokkal szemben észérveket felvonultatni, hiszen ennek a kormánynak – soha nem volt még ilyen Magyarországon – elévülhetetlen érdeme van a korrupció elbagatellizálásában, és annak a pusztító mentalitásnak a meghonosításában, hogy amazok is loptak, hát mi is lophatunk, nem ügy.

Ott, ahol az ország miniszterelnöke a parlamentben nyerítve védi meg a hazugságból hazugságba tántorgó, a reggeli állítását estére cáfoló, kismillió korrupciós ügyéről ismert, a bíróság előtt megjelenni nem hajlandó, a Polt-féle ügyészség oltalma alatt álló minisztert, ott egy Tuzsonbének sem lehet más feladata, mint a habonyi paneleket ismételgetni, akármi is a kérdés. Ahol az országgyűlés elnöke akadályozza azt, hogy egy Rogán-típusú maffiózónak egyáltalán kérdéseket lehessen feltenni a hivatalos jövedelmével fordítottan arányos rongyrázó életvitelével kapcsolatban, ott a nagytudású Lánczi András igencsak beletrafált a közepébe: a korrupció a Fidesz legfőbb politikája.

Ott, ahol az orrba-szájba félreértelmezett őszödi beszéd után az állampolgárokba ilyen mérhetetlen igénytelenséget sikerült belekódolni a közélet tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatban, ahol az önbecsülés legfeljebb a magyarságtudattól duzzadó nyaki erekben mérhető, ott a korrupció ellen szót emelő polgárt vagy politikust elég irigy kutyának nevezni, elég visszafelé mutogatni. Vagy egyenesen rágalmazásnak minősíteni, és a korrupcióval egyenértékű bűncselekménnyé nyilvánítani a hét éve tartó harácsolás kritizálását, mert kuss van. Ott elég szárnyaló sikerként definiálni az Európa seggében nyomorgást, és főleg elég vélt és valós kollektív ellenségeket körbehordozni a napi cirkuszban, akiktől megvéd a milliárdos mangalicaszerelőkben utazó, félművelt analfabéták kormánya.

Egy ilyen helyen több, mint elég a gyáva népnyúzóknak beaffektálni valamely baráti szerkesztőségbe és előre eldöntött kérdőmondatokra válaszolva azt mondani, hogy a gyászos örökséggel emberfeletti csatát vívunk, de sajnos nem tudjuk bebizonyítani, hogy nem vagyunk korruptak, mert ezt lehetetlen bizonyítani. Tehát nem vagyunk korruptak, csak a szarrágók próbálnak lejáratni. Ez a beteg szemlélet gyilkolja ezt az országot hetedik éve. Ahol a porig zúzott magyar gazdaság hörgését dübörgésnek nevezik, ahol a pőre, lesújtó statisztikákról jelentéseket kérnek, ahol a kézivezérelt legfőbb ügyész szottyadt seggével védik a mindent elárasztó korrupciót, ahol egy marék kollégiumi szobatársból elcseszett jogász-politikussá avanzsált frusztrált, kisebbségi komplexussal küzdő, a sajtó elől mániásan menekülő egyén foglyul ejtett egy országot. És ezt téglaporos mellel, kappanhangon vonyítva sikernek nevezik.

Ha csak így nem, Tuzsonbé, hacsak így nem. Ha siker van, csak a Fidesz, ha nincs siker, támad a gonosz, vagy akkor is siker van, ha nincs. Egyszerűek vagytok, mint a faék, és a saját szintetekre butítjátok azokat, akiket megloptok. Miszerint a korrupció, szabadrablás, zsarolás, eltaposás, sunnyogás, hazudozás az az, amit mindig más követ el. Nálatok a korrupt selejteknek nincs helyük. Aha. Kár, hogy aki szóvátette a gazemberségeiteket, az ma már nem a Fidesz tagja. Mondjak példákat, vagy tudod magadtól is?

Az van, hogy nagyon lassan, ez igaz, de elérkeztek a tömény hazugságokból felépített falhoz. A kozmetikázott statisztikák, a kimagyarázott disznóságok mögül kilóg a hamisíthatatlan cifranyomorúság. Az, hogy a kézivezérelt bűnüldözési szervek néma cinkosaitokként sunyulnak, valóban siker számotokra. De. Amíg ti egyik aljasságot a másikkal próbáljátok elfedni, mi a tényekről beszélünk, nekünk könnyebb dolgunk van és nem kell hozzá egy foglyul ejtett, leigázott államapparátus sem, hogy ezt megtehessük. Mi és még jópár millió ember ebben az országban nem ellenzéki párt, hogy elég legyen bagatellizálni az ügyeket arra hivatkozva, hogy mi is mind korruptak vagyunk, tehát nektek is lehet lopni. Az, hogy Polt pártkatona okán senki nem tudja rátok bizonyítani, hogy áruljátok a hazát, amely megbízott bennetek, átmeneti, gyászos siker. De közben ketyeg az óra, Tuzsonbé! A tied is, nem csak a Rogáné. Tartok tőle, hogy senki nem fog hálát rebegni, amiért hajlott gerinccel védted a védhetetlent.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!