Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek az ő korruptjaik, az ő rablóik, az ő maffiájuk. Ők a győztesek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az új rezsicsökkentés – most 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány képében – megindult világhódító útján. Azt nem mondom, hogy már áldozatokat is szedett, mert a gondolkodás képessége vagy kifejlődik valakinél, vagy nem. Ez önmagában nem kormányfüggő, bár kétségtelenül a kormány felelőssége úgy alakítani a közgondolkodást és az oktatást, hogy lehetőleg kevés honfitársunk rekedjen meg az egyedfejlődésben. A mindenkori kormánynak van lehetősége fejleszteni és erősíteni a civil társadalom fejlettségi szintjét és van lehetősége rombolni azt. Most rombolás zajlik. Nézzünk egy hozzászólást, ami talán érthetőbbé teszi azt, hogy mire gondolok.

„Ennyire rosszindulatú,balos társaság csak nálunk létezik!Azt kérdezném,szerintetek a Szoc-Lib rablóbanda mit adott?Nokiás dobozba csomagolva….Ja,hogy azt nem a nyugdíjasok kapták!Ma azt mondta egy hülye MSZP-s politikus,hogy az Erzsébet utalvánnyal nem lehet rezsit fizetni!Ekkora barmot!Ezeknek mindegy hogy a kormány ad,vagy elvesz,csak lázíthassanak!Szánalmas vergődése egy haldokló,levitézlett,eltűnőben lévő hazaáruló bagázstól!2018-ban még zokogtok is!Mert ugye a nép nem felejti,mit tett a bal oldal a migráns ügyben!Nagy az esély a kétharmadra!Nagyon érik…..

A rosszindulatú, balos társaság” jelzős szerkezet természetesen a Szalonna szerzőit és olvasóit takarja. Ez esetben. Általánosságban mindenkire vonatkozik, aki rossznak, károsnak tartja Orbánék működését és ezt ki is meri mondani, le meri írni, vagy akár csak el meri olvasni és hozzá is szól. A Fidesz szorgos munkával atomjaira tépte az országot. Ma már senki nem hiszi el, hogy lehet normális ember a magát baloldalinak valló is és a jobboldali is. Fel sem merül senkiben, hogy ez nem ok a gyűlöletre és nem is annyira fontos dolog. Az előző kormányoknak sem érdemes emlékművet faragni, de ekkora pusztítást soha nem tapasztaltam, mint amit az Orbán-kormány véghezvitt néhány év leforgása alatt.

És ezt nem azért mondom, mert balos vagyok. Nem is azért, mert liberális hazaáruló vagyok. Azért mondom, mert magyar vagyok, itt élek és mert látom, hogy mi történik az országgal, a társadalommal. Látom a pusztítást és egyre kevésbé hiszek abban, hogy begyógyíthatóak a sebek. Itt évek óta nem politikai nézetek ütköznek, hanem élet-halál harc folyik. A kormánynak sikerült elhitetnie a híveivel, hogy ők a győztesek, mindenki más vesztes, legyőzött, vagy legyőzendő ellenség. Egy országban, egy társadalmon belül.

Látja mindenki – még a saját szavazóik is – hogy az ország rossz irányba halad. Látják az eget ostromló korrupciót, az ország kirablását, a maffia pofátlan gőgjét. Látják, de ezek az ő korruptjaik, az ő rablóik, az ő maffiájuk. Ők a győztesek, szemben a baloldal korruptjaival, rablóival és maffiájával. Nem számít, ha az ország bele is pusztul, de most ők a győztesek és továbbra is győztesek akarnak maradni, bármit jelentsen ez és bármekkora árat kell fizetni érte.

Márpedig az árat mindenki fizeti. Nem arról szól a történet, hogy az Orbán-kormány hívei finanszírozzák a Rogánokat, Mészárosokat, Garancsikat, Tiborczokat, nem ők tömik hihetetlen pénzekkel a pártpropaganda gépezetét, nem ők fogják ennek az egésznek meginni a levét, hanem mindenki más is. A Fidesz szavazóbázisa nagyjából kétmillió körül mozog. De a kormány nem kétmillió embert foszt ki, hanem tízmilliót. Nem kétmillió ember életét kellene jobbá tenni az uniós forrásokból, hanem tízmillió emberét. Nem kétmillió embert lopnak meg akkor, amikor a strómanoknak és rokonoknak osztják le a megbízásokat, amikor torzítják és gyakorlatilag szétverik a piac működését az irányított pályáztatásokkal. Nem kétmillió ember fizeti az eszelősen magas áfát, a hihetetlenül pofátlan adókat és járulékokat, hanem mindenki más is.

Az Orbán-kormány velejéig romlott, hazug, tolvaj, korrupt, kártékony és életveszélyes az egész országra nézve, nem csak a kétmillió szavazójukra. Mindenki itt kénytelen élni és akarata ellenére is fizeti mindennek az árát. Akkor is, ha a kétmillió ember kinevezte magát a nép-nek. Úgy tesznek – ahogy a kedves hozzászóló is – mintha ez az egész az ő ügyük lenne és valami külső ellenség mindenki más, aki nem hajlandó támogatni a kormányt. Márpedig ez hazugság és önbecsapás. Kétmillió ember túszul ejtett egy egész országot és fel vannak háborodva, amiért a túszok szabadulni akarnak. Mintha az nem lenne természetes dolog.

Az emberek többségének édesmindegy, hogy jobb-, vagy baloldali kormány van éppen. Az számít, hogy működő, normális, élhető és fejlődő ország legyen, senki ne lopjon (a politikusok főleg ne) túl sokat, a demokrácia és a szabadságjogok természetes módon működjenek, mindenkinek a tehetségén és a szorgalmán múljon, hogy mire viszi az életben. Ez természetes elvárás, nem párt, vagy oldalfüggő. A Fidesszel sem az a baj, hogy jobboldali (amúgy nem az), hanem az, hogy tönkreteszik az országot, elpusztítanak mindent maguk körül, elbutítják és lezüllesztik a társadalmat, élhetetlen, gyűlölködő, tanulatlan, meghunyászkodó, parancsra váró és azt gondolkodás nélkül végrehajtó zombisereggé silányítják a lakosságot.

A Szalonna szerzői, olvasói és még sokmillió ember nem akar ebben részt venni. Engedtessék meg nekünk, hogy minden eszközzel tiltakozzunk és mindent megtegyünk azért, hogy ez változzon. Ahogy bárkinek jogában áll vallási áhítattal csüngeni bármelyik politikuson, úgy bárkinek jogában áll nem kedvelni, nem tisztelni, ha erre ok van, akkor bűnözőnek, pusztító gonosztevőnek tartani. Minden alkalommal, amikor egy rajongónak eszébe jut árulónak nevezni azt a honfitársát, aki nem támogatja Orbánék működését, jusson eszébe, hogy az az áruló működteti ezt az országot, ő termeli meg – akaratán és szándékán kívül – az ellopható javakat. És elnézést kérek mindenkitől, de látva a kormány holdudvarát és olvasva a rajongók kommentjeit joggal feltételezhetem, hogy nem éppen a szellemi elitet gyűjtötte maga köré Orbán. Ez pedig azt jelenti, hogy nem ők teszik hozzá a nagyobb részt a közöshöz, amit aztán oly diadalmasan a magukénak éreznek.

Nem tudom, mi lesz 2018-ban. Bármi lehet és annak az ellenkezője is. Ha azonban a társadalomnak nem sikerül megértenie, hogy nem egymás ellen kell háborúznunk, hanem a jelenünk, a jövőnk és a gyermekeink jövőjének érdekében együtt kell működnünk és a hazug, tolvaj politikusokat el kell takarítani akkor is, ha jobboldaliak, akkor is, ha baloldaliak, akkor itt kő kövön nem marad. Ez biztos.adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.