Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha Schiffert kitiltják a parlamentből, akkor a DK leváltja Orbánt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyre nagyobb megvetéssel és hányingerrel, de azért változatlan kitartással figyeljük, mivé lett 2016-ra az országnak gyűlése, amelyet az üldözött, agonizáló magyar demokrácia manifesztálódásának egyik utolsó helyszíneként tarthatunk számon.

Ahol hétről-hétre egyre mélyebb morális posványba süllyednek a láthatóan szellemi fitymaszűkületben szenvedő, kontraszelektált, ám oda az állampolgárok perverz bizalmából beszavazott elvtársak. Nyomokban elvtársnők is, rájuk is nyugodtan alkalmazható a szellemi fitymaszűkület. És ahol (tisztelet a tiszteletet érdemlő kivételnek) ellenzékinek tűnő alakulatok tesznek úgy, mintha valódi ellenzéket képviselnének. Akik ezért időnként megpróbálnak közérdekű kérdésekre közérdekű válaszokat kicsikarni az erre teljességgel alkalmatlan, és erre egyáltalán nem hajlandó kormánypárt képviselőiből.

Akik útszéli stílusban, felsőbbrendűségük és érinthetetlenségük tudatának bizonyosságába burkolózva szarják pofán a kíváncsiskodókat. Hétről hétre. A csordavezérrel az élen, aki szelektíven nagyot hall és visszamutogatva, sértett óvodásként, szisztematikusan kerüli a válaszokat. Védi a mundért, a maffiát, a korrupciót, a régen elkártyázott becsületet. (ITT, ITT és ITT csupán néhány példa sérthetetlenék impertinenciájára.)

Ebből a hetedik éve igencsak egyirányba csordogáló trágyaléből is kiemelkedik a nemzet házmestere, a mindig búvalbaszott Kövér László, a kommunistázás legnagyobb kortárs költője. Aki munkaköri leírásának első és legfontosabb pontjaként az ellenséges erőknek való beszólogatást, megbírságolást, kitiltást, valamint az egész kutyakomédiáról beszámolni hivatott média munkájának széleskörű ellehetetlenítését definiálta.

Az elmúlt években hosszú és kínos (korántsem lezárt) lista gyűlt össze arról, hogy kiket, miért és hogyan állított pellengérre a kormánypárt élő, mosdatlan szájú lelkiismerete, aki tehát küldetésének legfontosabb aspektusaként gondolkodik a renitensnek ítélt osztályellenség sajátos megregulázásáról. És akkor még nem beszéltünk részletesen arról, hogy az Index, a hvg.hu, a 444, az RTL Klub, a megboldogult Népszabadság, a 24.hu és társaik miként estek áldozatául annak, hogy a bajszos önérzet nem tűri az ellentmondást, és a nem megfelelő keresztkérdéseket.

Kövér László legfrissebb akciója Gréczy Zsolt ellen irányul, aki a DK szóvivője, és aki azért nem léphet most be bizonytalan ideig az Országházba (alighogy feloldották áprilisi büntijét), mert ott az úgynevezett kék társalgóban tartott sajtótájékoztatót. Mivel Gréczy nem parlamenti képviselő, Kövér szerint nem tarthatott volna ott sajtótájékoztatót. Miután Gréczy néhány napja saját közösségi oldalán számolt be erről a történésről, a DK ma közleményt juttatott el az MTI-hez:

dk

A lényeg az, hogy mivel a kitiltás ellen nagyon nem tudnak mit tenni, és feltéve, hogy nem mennek el Strasbourgig az üggyel, a DK rájött, hogy Schiffer András, szintén nem parlamenti képviselő pont egy hete tájékoztatta a sajtót az országnak lezüllött házában az új alkotmánybírák megválasztása után. Igaz, hogy a Schifferrel ellentétben képviselői mandátummal rendelkező Varju László (DK) sajtótájékoztatójába rondított bele harmadmagával az örökösen frusztrált LMP-s, de következménye nem lett a dolognak.

Mivel én magam neveztem minden kritikán aluli gyökérségnek nem annyira az LMP álláspontját (de, azt is), mint a Varju Lászlóval szembeni zöldpárti (vagy milyenpárti) fellépés botrányos és gusztustalan stílusát, most itt az ideje, hogy újra megállapítsam: a tökéletes pótcselekvések hátán egyik mandátumból a másikba szédelgő ellenzéki pártok egyike nagyobb csalódás, mint a másika. Akármelyik is az egyik, és pont tökmindegy, melyik a másik.

Az teljesen világos, hogy egy majdhogynem értelmetlenné, de mindenesetre súlyosan lezülött, súlytalanná vált parlament kommunista tudathasadásban szenvedő elnöke évek óta cirkuszi beütésekkel bíró bolondokházát csinál az országgyűlésből. Lehet azon joggal háborogni és kell is, hogy ahova a sehol nyilván nem tartott, semmilyen kifizetési listán nem szereplő, de annál befolyásosabb vastagarcú munkanélküli akkor megy be, amikor akar, ott mennyire nevetséges aljadékság parlamenti pártok képviselői mandátummal nem rendelkező szóvivőit kitiltani azért, mert nem a hupilila, hanem a libafos-zöld teremben tartottak sajtótájékoztatót. Miközben a szarevő Kövér évek óta azzal szórakozik, hogy a parlamentbe lehetőleg minél nehezebb legyen a sajtónak bejutnia és ott bármiféle érdemi munkát végeznie, miközben nyilvánvalóan és nyíltan cseszegeti, sértegeti az ellenzéket, a DK és az LMP felfedezte egymásban a legyőzendő ellenséget.

Leírtam, hogy milyen suttyóságnak és egy esetleges (jelenleg leginkább utópiának ható) kormányváltás szempontjából mennyire kártékonynak találom azt, amit Schiffer örökzöld sértett és különutas nemképviselő művel, azt a szánalmas toporzékolást, amivel Kövért túllicitálva előad, amivel következetesen szemkilövető baloldalazik. Ezért most nem hagyhatom szó nélkül azt, amit a DK ugyanebben a pitiáner, óvodás stílusban művel.

Nem én lennék az első, aki ezt leírja, de abban majdnem biztos vagyok, hogy ezek a pártok (és idecsaphatjuk egészen nyugodtan az MSZP-t is) beárazták/beáldozták már réges-régen 2018-at. Én értem, hogy Gréczy Zsoltnak nevetséges presztízskérdés, hogy ahonnan őt kitiltják, oda Schiffernek miért lehet bemenni, de könyörgöm: ez egy magát valódi ellenzékinek tartó párt legfontosabb teendője egy szorgos hétköznapon?

Mindent rendbe raktak már, hiteles programot kínáltak a társadalomnak, megtisztították a pártjukat a szeméttől, és már tényleg csak annyi feladat maradt a mai napra, hogy Schiffert beköpjék Kövérnél? Hát ki a f*sz az a Schiffer András, hogy a DK közleményeket közlemények után gyárt a kedvéért? Ha Schiffert Andrást Kövér kitiltja a parlamentből, akkor a DK 2018-ban leváltja az Orbán kormányt? És ha nem váltja le az Orbán-kormányt, akkor mikor szándékoznak véget vetni ennek az ostoba, sehova nem vezető, kisstílű óbégatásnak?

Mert azt már láttuk, hogy miként trollkodják szét bármilyen esetleges (igaz, soha be nem következő) ellenzéki összefogásnak az esélyét is, azt már bebizonyították, hogy miként tudják az Orbán, takarodj! rigmusokat üvöltve, az egyéni ambíciók oltárán csúfosan felfáldozni az összefogást és elbukni egy választást. De ennyi idő után kurva jó lenne valami kézzel megfogható eredményt is letenni az asztalra a kellemes szobahőmérsékleten megírt közleményeken túl.

Ameddig a DK-t olyan baromságok foglalkoztatják, mint hogy Schiffer bemehet-e a parlamentbe, és ha igen, miért, addig nem kell nagy hangon kollaboránsozni, mert ez is pont ugyanolyan ócska, hiteltelen duma, mint az LMP-t háttérből mozgató, visszavonult, de visszavonulni képtelen Schiffer gyilkos moralizálása. Ha másfél évvel a választások előtt az ellenzéki pártok képtelenek felfogni, hogy nem egymást kell leváltaniuk 2018-ban, hogy az elítélő, értetlenkedő, felháborodott közlemények futószalagon gyártása helyett megvalósítható programot, kurva kemény meggyőző munkát kell felmutatniuk, akkor azt kell gondolnunk, és nem kérdőjellel, hogy már megkötötték a kis szennyes alkukat a háttérben, és csak becsúszni akarnak a parlamentbe és tovább asszisztálni Kövér seggfejségeihez. Ha nem egy fél ország döglene bele csendesen ebbe az izmozásba, akkor pont leszarhatnánk. De így…

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.