Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez itt minden kritikán aluli gyökérség volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy voltam vele, hogy semmi kedvem az idén nyáron visszavonult, parlamenti mandátumáról lemondott, politikusként – saját félszájjal elmormolt bevallása szerint kudarcot vallott – Schiffer András által a háttérből, a pálya széléről madzagon rángatott LMP-ről az alkotmánybírák megválasztása kapcsán bármit is leírni, amit eddig ne írtunk volna le.

Csakhogy úgy hozta a csillagok állása, hogy a pofámba fújta az internet az alábbi videót, amely a DK (Varjú László) mai sajtótájékoztatóján készült, ahova odasodorta a szél az LMP vezérkarát is. Mivel szerintem ez egy ko(ó)rtörténeti dokumentum, amely hűen tükrözi a magyar politikai-közéleti állapotok reménytelenül gyászosságát, ejtsünk róla pár szót.

Annál is inkább, hogy én nem tartozom semmilyen módok azok közé, akiket Schiffer úr tegnap este elküldött a kurvaanyjukba a Hír TV stúdiójából a téma kapcsán: tudniillik nem ülök a parlamentben, tehát úgy mondhatok véleményt, hogy magasról leszarhatom, hogy Schiffer András sértett óvodás és megkeseredett cinikus esetleg aljas, szemét, hazug, képmutató senkinek tart.

Ha valaki azt hiszi, hogy igazságot szeretnék tenni ebben a vitában, akkor kár is tovább olvasni, nem vezérelnek ilyen célok. Persze azt nem tudom véka alá rejteni, hogy Schiffer Andrásnál nagyobb független, nem fideszes kártevőt Sólyom Lászlón innen és túl sem nagyon találni a politikai porond körül.

Ráadásul olyan szinten háborog a gyomrom ezektől az önelégült fejektől (a kép baloldalára gondolok elsősorban), hogy ha nem tudnám, hogy ez itt két ellenzékinek hitt párt retorikai iszapbirkózása, joggal hihetném, hogy a Fidesz röhögte ki éppen (3 az 1 ellen) az ellenségnek kikiáltott ellenfelét. Ezek itt fent, ahogy látjuk őket, ezek a Fidesz politikai ellenfelei, ezek akarják leváltani 2018-ban az államba hetedíziglen bebetonozott önkényuralmat. Hát kurvajó lesz, emberek, már alig várom.

Azért, hogy érdemben is megalapozzam az undoromat, induljunk ki nálam klasszisokkal szakavatottabb emberek véleményéből, amelyet maximálisan osztok. Magyarországon nem létezik alkotmánybíráskodás, miután a kétharmados rontás fokozatosan kiherélte annak intézményét. Következésképpen fölösleges azon rugózni, hogy szakmailag milyen minőségű emberek alkotják a testületet, amelynek ellenőrző szerepét megvágták, a költségvetési kontrollt kivették a kezéből, ráadásul nem bárki járulhat a színe elé a kínjával. Tehát tökmindegy ki ül ott, az intézmény kirakatszerepén nem sokat változtat a mai napon jóváhagyott kiegészülés.

Kérdés: a senkivel összefogni nem akaró LMP (szívük joga senkivel nem összefogni) Schiffer Bandival újra premier plánban mit akart elérni azon kívül, hogy Schiffer Bandi lekurvaanyázhassa a komplett baloldalt és a párt bekerüljön a hírekbe két napig? Ezt enélkül is megteheti bármikor, de úgy tűnik, ez neki nem elég. A zöldpártiság kudarcával mit kezdeni nem tudó alakulat Schifferrel a főszerepben a mai napon az én olvasatomban a földbe döngölte azt a képet, amit például a korrupció elleni harcával másik oldalról igyekezett felépíteni. Hogy ehhez a médiacirkuszhoz a jelenlegi társelnökök is asszisztáltak, mélyen kiábrándító. Nem csodálkoznék, ha ebben az órában a komplett Fidesz seggrészegen hejehuzna látva ezt a néhány perces groteszket. Minden okuk megvan rá.

Olvastam az érveketellenérveket, és még ha mélyen egyetértenék is Schifferrel valami istencsapása folytán, a fenti szánalmas kakaskodástól kiokádom a belemet. Mire volt ez jó? Tényleg muszáj kutyába lemenni és megszállottan kommunistázni, Schiffer úr? Ennyit tud, ennyire futja a csodálatos jogász lángelmétől? Aki szerint a baloldal tokostól-vonóstól gazember kommunistákból, szemkilövető gyurcsányistákból és hajlott gerincű, hazug szaremberekből áll. Ezt pedig onnan lehet minden kétséget kizáróan tudni, hogy Schiffer András azt mondta. Schiffer Andrásnak persze szíve joga azt gondolni, hogy a kizárólagos hatalomra törekvő és gyakorlatilag kizárólagos hatalommal operáló, azzal hetedik éve visszaélő Fidesszel Rambóként szembemenve egy emberként harcolta ki, hogy olyanok kerüljenek a súlytalan Alkotmánybíróságba, akik ezután kivételesen szembemennek majd 12 évig a Fidesz akaratával, mert Schiffer András elintézte. De.

Ez a hibátlan fideszes tempó, ez az önérzetes felsőbbrendűség, az a lekezelő orbáni vigyor, az az öntelt, karba tett kéz, amint visszaigazolást keres a megfellebezhetetlen kinyilatkoztatásaira, ahogy túlkiabálja a végig udvarias, nyugodt hangon beszélő ellenfelet, valami egészen elképesztően mély pocsolyáját jelzi az általában vett közéleti állapotoknak, és azon belül a magát ellenzékiként definiáló alakulatoknak.

Számomra gyomorforgató látni azt a magas lóról lenéző gyűlöletet, ami ebből az emberből árad, a lopáson, hazugságon, korrupción ért fideszesekre jellemző felháborodása pedig egyenesen megfizethetetlen. A zsigerből hitványozás, amivel Schiffer András ezt az útszéli perpatvart kívülállóként, visszavonult nagymesterként összerittyentette ma a parlamentben, pontosan jelzi, hogy mennyire reménytelen itt bármiféle kormányváltás. Ez a szánalmas komcsizás, az AVH-s szellemi elődök felemlegetése, amikor velünk egyet nem értő emberek vélt vagy valós felmenőit kell rugdosni, amely felmenőkről a vitapartner kvázi semmit nem tehet, nem több, mint egy sikertelen politikus és egy ebből kifolyólag frusztrált kisember visszataszító vergődése. Aki nulla politikai érzékkel ront neki a falnak. Majdnem olyan ez, mint amikor a Fidesz Pukli Istvánt anno ávós nagyapjával próbálta lejáratni, vagy ahogy a 2016-ban bedöntött Népszabadság ellen fél évszázados érveket hoztak fel. Ez a Schiffer András beszél elvekről. Undorító.

Ráadásul ez a vinnyogás, és Varju László emelkedettnek és férfiasnak vélt kioktatása csak annyira volt jó, hogy Kósa kibontson egy sört Németh Szilárddal. Mert azt talán az ő tudatuk is képes átfogni, hogy ezek az ellenzékiek még náluk is hülyébbek. Hadházy beleállása a sztoriba talán a legnagyobb csalódás, ahogy illemtanilag megpróbálta kioktatni az egyébként is kisebbségben lévő, vastagon túlkiabált Varjut. És ahogy benyögi, hogy majd ha lesz olyan tény, ami megkérdőjelezi a független ítélethozatalt, akkor… Nos, 12 év múlva lehet majd azon gondolkodni, hogy 12 évvel ezelőtt mihez adták a nevüket, hölgyek-urak. Hadházy Ákos ráadásul megjárta a Fideszt, pontosan látta, hogy mi az, amitől szabadulni kell, és ennek ellenére úgy tesz, mintha a pár százalékon bebetonozódott DK-t kellene leváltani 2018-ban.

Ilyen és ehhez hasonló, elveknek álcázott különalkukkal lehet a jól bejáratott fideszes aljasság szerint egymásnak ugrasztani az ellenzéki térfelet. Amihez az LMP Schiffer András jótanácsát követve nyíltan adja az arcát, nevét. És ez sajnos tök független attól, hogy Gyurcsányékról is megvan a véleményem. De ez itt minden kritikán aluli gyökérség volt.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.