Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Abban a boldog tudatban keres kevesebbet a kéményen dolgozó kisember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szóval ülnek a honatyák – sajnos még nem a hűvösön, csak a parlamentben – ezért az átlagot meghaladó sűrűségben röpködnek a hülyeségek. Boncoljunk fel egy tegnapi baromságot találomra.

„Hollik István emlékeztetett, a korábbi balliberális kormányok nem álltak az adócsökkentés mellett, sőt sorozatos adóemeléseket hajtottak végre. Megszűntették a családi adókedvezményt, emelték a személyi jövedelemadót, áfát emeltek, ennek ellenére sohasem tudták az államháztartási hiányt 3 százalék alatt tartani, ráadásul több mint 30 százalékkal növelték az államadósságot is – sorolta. Megjegyezte, e politika következtében 2010-re a csőd szélére került az ország. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP mindig az adócsökkentés pártján állt, mert így több pénz marad az embereknél, és a vállalkozások is léphetnek egyet előre – tette hozzá.” (fidesz.hu)

Jelzem, nem az előző kormányokat akarom védeni. Csak a hazugságot viselem rosszul, de azt nagyon. Tehát. Soha nem lehet elégszer elmondani, leírni, megénekelni.

2010 (még az előző kormánytól örökölt adózási rendszer szerint) – bruttó 100 000 Ft. fizetés nettója: 76 510 Ft. A munkavállaló adó és járulékterhei: 23 600 Ft. A munkáltató adó és járulékterhei: 59 110 Ft. Összes teher: 89 210 Ft.

2016 – ugyanez a bruttó 100 000 Ft. fizetés nettóban: 66.500 Ft. A munkavállaló adó és járulékterhei: 33 500 Ft. A munkáltató adó és járulékterhei: 28 500 Ft. Összes teher: 62 000 Ft.

Nem, nem varázslat. Lényegében a vállalkozás terhei csökkentek – tehát kevesebb pénz kerül a központi költségvetésbe – azonban a munkavállaló bevétele nem, hogy nem növekedett, hanem konkrétan csökkent. Mert ő több terhet kapott a nyakába. Ez csak az alacsony jövedelműekre igaz – tehát a háromnegyed országra – a magas jövedelműek nagyon jól jártak. Tudom, a minimálbér nem ennyi, de így könnyebben látható a különbség, egyébként 150 000 forint esetében is ugyanez a helyzet és 111 000 forintnál is.

A lényeg: Hollik István vasárnapi fideszkádéenpés (többnyire őt zavarják vasárnap tájékoztatni a sajtót, biztosan a hajnali misére jár és aztán ráér) lényegében azt akarja bemesélni a keményen hülyének nézett kisembernek, hogy neki most jobb lett. Mert közben nem, a kisember megint ráfaragott. Az ő pénze nem nőtt, viszont csökkent.

Ámde jó kormányunk – szemben a rohadék balliberálisokkal – bevezette például az útdíjat. A sárgacsekk-adót. Az áfát – igen, azt, amiről Hollik elvtárskartárs az imént állapította meg, hogy libsiék megemelték – tovább emelték. Hogy jó legyen a kisembernek, azért.

Akkor került nagy bajba az ország 2010-ben, amikor Kósa Kupak Lajos kinyitotta a száját. Egy pillanat alatt elszállt a forint és a devizahitelesek szerintem azóta is sűrűn megemlékeznek erről a szép pillanatról. Azt is jó lenne megjegyezni, hogy a Bajnai kormány – bár felvette az IMF hitelt és ezt elég gyakran fel is hozza az Orbán-kormány – a hitel teljes összegét a kasszában hagyta, azt már az új kormány költötte el.

Tehát: a gaz balliberális (hogy a bal mellé mikor lettek liberálisok, azt Holliktól tessék kérdezni) megemelték az áfát, amit a jó Fidesz kormány úgy hatástalanított, hogy tovább emelte.

A ballibek elvették a 13. havi nyugdíjat (talán rájöttek, hogy egy évben 12 hónap van), amit a kisemberek jólétéért aggódó Fidesz-kormány nem adott vissza. A 13. havi bért se. De hivatkozási alapnak jó.

A ballibek sanyargatták a zembereket, a jobbillibek átkeresztelték az adókat valami mássá, bevezettek egy csomó új sarcot, a meglévőket megemelték és abban a boldog tudatban keres kevesebbet a kéményen dolgozó kisember, hogy mégiscsak jobb neki, ha az Orbán nevű haverjai legalább jobban élnek, ha ő már szarul.

Gyurcsány egyszer akart igazat mondani. Bele is bukott. Orbánnal ez nem fordulhat elő. Soha az életben. adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.