Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne térdeljetek, semmirekellők! Mondjatok le a francba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Aludtam egyet Gyárfás Tamás és Hargitay András tegnapi alakítására, amihez a megrökönyödés okán azonnal nem tudtam volna semmit hozzátenni. Az a sikamlós, nyáladzó panaszáradat, amit a Magyar Úszó Szövetség elnöke lenyomott sajtótájékoztató címen, és amihez szövetségki kapitány úrelvtárs is asszisztált, majd egy méretes-öblös hazugsággal is megfejelte, számomra sokkal jobban illusztrálja, mekkora kurva nagy baj van a magyar úszósport körül, mint amennyire az már Hosszú Katinka nyílt leveléből is pontosan kiderült.

Erről pedig azért kell beszélni, túl azon, amit már tegnap is megbeszéltünk, mert dióhéjban az egész ország is tökéletesen erről szól. Erről az értetlenkedő, sértett, mártírkodó atyuska-mentalitásról. Ami abból a teljesen félreértelmezett, rothadó alapfeltevésből táplálkozik, hogy az úszószövetség szívességeket tesz, áldozatokat hoz, erején felül kijár, kisír, kikönyörög és a hálátlan, elszállt úszók némelyikének mégsem jó semmi. Abból a penetráns kommunista felfogásból, hogy a nagyvonalú vezető valójában kegyet gyakorol (normáliséknál ez azt jelenti, hogy végzi a dolgát és teljesíti a kötelezettségeit), cserében a mindig mosolygós és elégedett biorobotok hálásak és csókdossák a kezét. Ha ez nem így történik, az elvtárs el sem tudja képzelni, hogy mi lehet a baj. Gyárfás:

  • ők minden idegszálukkal azon voltak, hogy legyen megbékélés, nyugalom;
  • „kellemetlen, megalázó, kínos a magyarázkodás”, de ha az úszó „provokál”, akkor elmondja, mi az igazság; különben Katinka nem tudja úgy megsérteni, hogy ne tárgyaljon vele a sportág érdekében;
  • annak idején ő maga járt a Vasas edzőjénél, hogy vegyék fel Katinkát, de ő járta ki a szponzorautót is;
  • évente egyszer jön egy ilyen váratlan megnyilvánulás és az ember tehetetlen; a szövetség nemrég 15 millió forintos felkészülési támogatást szavazott meg Hosszú Katinkának, de nem akarnak megint úgy járni, mint tavaly, amikor a 12 milliós szerződést teátrálisan összetépte;
  • olyan ez, mintha az ember valakit meg akarna simogatni és ráütnek a kezére;
  • tudomásul vette, hogy Katinka és edző-férje nem veszi semmibe, megalázó, de a siker érdekében elfogadta; ha a kapcsolatfelvételhez, a kommunikáció újraindításához arra van szükség, akár le is térdel az úszó előtt;
  • felmerült benne, hogy leköszönjön az ügy hatására, de az elnökség azt mondta: Te kellesz nekünk, ezért nem mond le; Ha mindenki lemondana, akit ösztönöznek ebben az országban, lassan már üres lenne a Parlament.

Ha ehhez hozzáveszem, hogy miután Gyurta Dániel azt nyilatkozta, hogy egyetért Katinkával és azzal, hogy az úszók látják kárát mindannak, ami az úszósport körül történik, Hargitay András az MTI-nek félremagyarázta/kiforgatta az úszó szavait (amire állítólag felhatalmazást kapott, közben dehogy), méginkább dühítőnek tűnik mindaz, amit ezek a pofátlan gecik művelnek. Mártírkodva, siránkozva, hazudozva.

Ha ehhez hozzáveszem még azt is, hogy Kapás Boglárka, illetve Bernek Péter menedzsmentje is kiállt Hosszú Katinka és Gyuta Dani felvetései mellett, akkor egyre kevésbé érthető számomra, hogy mi volt ez az egész, Gyárfás? Simogatás? Letérdelés? Mi a fasz van, veletek? Kiss László után szabadon? De egyáltalán is: ki az a beteg állat, aki felnőtt, ivarérett sportolókat simogatni akar ahelyett, hogy partnerként kezelné őket? Mi ez a csúszómászó, takonygerincű sírdogálás?

Hihetetlenül visszataszító ez az egész és akkor is az lenne, ha nem tudnánk, hogy ugyanaz a slepp, amelynek most Gyárfásra van szüksége az üdvözüléshez, amely nem engedi el az ő kezét és könyörögve kéri, hogy például a jövő évi vizes vb miatt is maradjon és tegyen eleget bokros teendőinek, nemrég még az áldott jó Kiss Laci bácsit győzködték, hogy nehogy az istenért lemondjon. Igen, ők azok a jó alattvalók, akik a személyekhez köthető bizalmi szavazást tartották célravezetőnek Gyárfással kapcsolatban, aki aztán erre a 98%-os támogatottságra hivatkozva mai napig játszhatja a hülyét, és mondhatja el ezredszer is: nem érti, mi baja van vele Katinkának. Hát hiszen itt mindenki támogatja és szereti és bízik benne.

Az ország vezetése kicsiben. Nem több, nem kevesebb. Ugyanaz. Gyárfás Tamás pontosan ugyanaz az erkölcstelen, értetlenkedő, arrogáns káder, mint azok a politikus csicskák, akik a jelenlegi szuperhatalmat is a vállukon hordozzák: ha ellenállást tapasztalnak, mártírkodnak és értetlenkednek. Majd két perc múlva letérdelnek, szopnak, nyalnak, gombot varrnak azért, hogy a székük megmaradjon.

El  nem tudom képzelni, hogy egy szövetségi kapitány hogyan süllyedhet odáig, hogy megmásítsa egy világbajnok úszó állításait és Gyárfás szája íze szerint írja át nettó hazugsággá a szavait? Mi kell ahhoz, hogy egy szövetségi kapitány, aki ő maga is kiváló úszó volt, nem mellesleg hozzáértő állatorvos, beálljon trágyalapátoló aljadéknak? Ám ezen túlmenően is borzasztó, hogy a magyar úszósportot ugyanúgy foglyul ejtette az érdekkijáró, pénzzel, használati autóval szájkitömött mentalitás, mint a velejéig korrupt politikumot, amely a maga rendjén bebörtönözte ebbe a fertőbe az egész országot. A teljesítményelvűséget, a szabad véleménynyilvánítást jogosan számonkérő, a szavukat felemelni nem gyáva élsportolókba taposnak a mindenféle rezsimeket lelkiismeret-károsodás nélkül átvészelő puhatestű Gyárfások.

Akik most sem értik, ahogy az ország felsővezetése sem érti, hogy nem az úszók vannak értük, hanem ők vannak az úszókért. A csúszómászó retorikai bravúr tanulsága: a Szövetség áldozatokat hoz, elintéz, kijár, az aranyérmeket hozó sportoló, aki tehát letett valamit arra a kurva asztalra, az az ellenség, a bűnbak, a vérgeci. Kit érdekelnek az úszók, amikor a vezetőség Gyárfást akarja, nemdebár? Aki egész életében térdeléssel ért el mindent, hát pont most fájna a térdkalácsa letérdelni?

Most, amikor a néhány tíz milliárdosra tervezett úszó vébé költségei már 100 milliárdra rúgtak? Hát ki az a marha, aki pont most mondana le? Hát hogy lesz visszaosztva Gyárfás nélkül az a beépített túlárazás? Nehéz lenne olyan embert találni, aki ezt a hátralévő csekélyke időben tető alá hozza. Gyárfás! Utoljára írom le: senki nem az Audi terepjárón és a szaros, nagyvonalúan megszavaztatott millióidon rugózott. Hanem azon, hogy a szar körülmények között készülő sportolók (kivéve Katinka) önmagukhoz képest is szar eredményeket érnek el, mert szar és rothad az egész rendszeretek. Hogy erre egy árva szót nem pazaroltál a nagy siránkozásban, az külön felháborító. Ennél csak az a röhejesebb, hogy a legeredményesebb, világszínvonalon teljesítő magyar sportolónak ki kell járni egy szponzorautót. Hogy ezt még szóvá is teszed és hosszasan ecseteled, az pontosan mutatja, mekkora nagy a baj és milyen pitiáner dilettáns vagy.

Úgyhogy nem marad más hátra, mint előre. Ha még mindig azon sír a szád, hogy nem tudod, mit tehetnél a helyzet rendezéséért, itt van: mondjál le a francba. És vidd magaddal az egész szervilis brancsodat (tisztelet a kivételeknek). Kettő: ahelyett, hogy a simogatással és a térdeléssel próbálkoznál, vedd tudomásul, hogy nem mindenkit lehet kilóra megvenni. Három: ha ebben az országban mindenki lemondana, akit erre ösztönöznek, ahelyett, hogy magasról leszarná a silányul végzett, korrupt munkájával kapcsolatos kritikákat, akkor jobb hely lenne ez itt.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.