Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Te pedig húzod az igát, szidod az én anyámat, és finanszírozod a dinasztia összes tagjának saját lábra állását

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha mindenki felocsúdott az amerikás megrökönyödésből, avagy az örömmámorból, beszéljünk valami másról. A kötelezően fröcsögő liberálfasisztázások között szlalomozva olvastam még tegnap – azóta már az Orbán nevű jól megdöngette a mellét a fantasztikus munkaalapú magyar gazdasággal, de jól tette -, hogy ameddig mi tágra zárt szemekkel bambultunk a másik irányba Tiborcz Pityu miniszterelnöki vő összenőtt Vajna András kaszinócsászár, filmmogul, médiamágnás és parókakészítő Terminátorral.

Azt is mondhatnám, és mondom is, hogy összebútoroztak ők az alábbi vityillóban:

A Pesti Vigadóval szomszédos Mahart-ház: itt működik Vajna Tropicana nevű kaszinója és ez a a Vajna-kaszinócégek központja is (Fotó: Wikimapia)

A Pesti Vigadóval szomszédos Mahart-ház: itt működik Vajna Tropicana nevű kaszinója és ez a a Vajna-kaszinócégek központja is (Fotó: Wikimapia)

A valasz.hu szerint az épület alanya és tárgya lett a legújabb milliárdos palotabiznisznek, amiben – hogy, vagy hogy nem – már megint Tiborcz Sajátláb a főszereplő. Meg persze ott van az elmaradhatatlan szivarfüstös oligarcha is, amennyiben az impozáns putri jelenleg 10 százalékban Vajnáé.

A fennmaradó rész kétharmada a Tiborczhoz köthető BDPST Zrt. nevű cégé, egyharmadát pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjének, Szivek Norbertnek az érdekeltsége tulajdonolja. Ez az a fickó, aki néha a nemzet vejével szokott bizalmasan táplálkozni a Four Seasons című exkluzív vendéglátóipari egységben.

A tulajdoni viszonyok rövid története: az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft tulajdonában levő kilenctizednyi épületrészt idén júliusban megvette két cég, ami Szivek érdekeltségébe tartozik. Ezek közül az egyik október 11-én a Tiborczhoz kötött BDPST Zrt-hez került. A napokban megjelent cégbírósági dokumentum szerint a félig állami tulajdonban lévő Gránit Bank 1,95 milliárd forinttal finanszírozza a Szivek-Tiborcz beruházást.

Kell is Pityunak minden állami pénz, mint egy falat kenyér. Miután és miközben kénytelenségből le kellett lépnie a nemzeti főkivilágító szerepből, mert az Uniónak is felkeltette az érdeklődését az a rengeteg elnyert közbeszerzés, nem kevesebb mint öt nagy értékű villa, kastély, illetve palota ért hozzá valamilyen formában a családi hagyományok jegyében enyves kezéhez. Természetesen a BDPST debil-kretén elnevezésű cég révén. Tiborcz miniszterelnöki főrokon, az elsőszülött Orbán lány sajátláb-kiegészítője, született üzletember legnagyobb húzásai az utókor számára összegyűjtve (a falopás gyanúját hagyjuk, mert tényleg arcpirító):

A volt Postabank-székházat továbbadta após Cinege utcai korrupt terrorista szomszédjának, Ghaith Pharaon professzor úrnak, akit köröznek még azóta is, amióta nem kapták el. A Városligeti fasori Spitz-villát (a volt Rátkai klubot) idén októberig közösen birtokolta a kőgazdag török Adnan Polattal, de most átpasszolta az Erdoğan-holdudvarba tartozó üzletember egyik cégének. Ezen kívül zsebre rakta a turai Schossberger-kastélyt, illetve a bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt. A Mahart-ház mostmár csak hab a tortán.

Mit lehet erre még mondani? Valamit, akármit, bármit, amire a nemzeti érzelmű, magát értelmiséginek tartó hívő nem óbégatja el magát, hogy értéktelenül és gyűlölködve fröcsögök? Milyen elegáns, érvekkel alátámasztható, civilizált kultúremberi megnyilvánulást vár tőlem bárki, aki ugyanazt látja mint én, de leszarja? Vagy aki azért nem akarja látni, mert engem jobban gyűlöl, mint amennyire zavarja, hogy az országnak azért van miniszterelnöke, hogy a kiccsalád szétlopja az agyát a közösből? Mi a büdös picsa lett ebből az országból?

Vagy például mi az az elfogadható, állampolgári szemmel nézve is tisztességes indok és magyarázat, ami feljogosítja a kormányt arra, hogy miután 6 év alatt a nevére íratta lassan szó szerint a fél országot, a kegyvesztetté vált Spéder FHB-bankját is – a kormány más haverjai mellett – Mészáros Lőrinc kezére játssza? Tudod, kedves hívő barátom, ez az a mangalicaszerelő faszparaszt, akinek a csóré seggén, a trágyás csizmáján és az állítólagos szakmáján kívül semmije nem volt. Ma a huszonnyolcadik leggazdagabb magyar, aki milliárdokat felejt el bevallani, de az ellenzéki sajtó kinyírása kapcsán is felmerült a neve. Zárójel bezárva.

És itt van a Tiborcz-klán legismertebb alakja, aki beházasodott az Orbán-dinasztiába és azóta ez megy. Ha nem Budapesten, akkor Bahreinben, ha nem kastély, akkor palota, ha nem falopás, akkor közvilágítás. Tiborcz nem közszereplő, az MTI óvja a becsületét, mintha az élete múlna rajta, de vagonszámra nyerte a közbeszerzéseket, és valahogy mindig úgy alakul, hogy nem tud félreállni a milliárdos állami támogatások, hitelek útjából. Ha nem Lölönek esik le egy kastély, akkor Tiborcznak zuhan az ölébe egy palota. Mit keresnek ezek a telhetetlen, pofátlan, tehetségtelen szarháziak folyamatosan a moslékos vályú körül? Mi az, hogy az országnak azért van miniszterelnöke, hogy a közpénzből zabáltassa a családját? A kisstílű falopástól sikerült felfejlődni az épített örökség előre megfontolt lenyúlásáig.

Ezt nézed most végig te is eltompult aggyal, magadat nemzeti érzelműnek nevező felebarátom. Hogy a székháztolvaj igazmondó pávatáncos és szabadságharcos pereputtya és haveri köre ellopja az országodat. Amiért anyád, apád, az őseid dolgoztak. Akik nem születtek miniszterelnöki vőnek és sajátlábnak, de azért húzták az igát, hogy ez az ország jobb hely legyen. Te meg azért húzod az igát, hogy az ilyen ficsúrok, akiknek születésileg és nősülésileg bejött az élet, a nevükre vegyék a te tulajdonodat. Abból, amit te önként és dalolva, az én anyámat szidva adsz oda nekik. Mert amíg rázod az öklödet a migránsok, a liberálisok, a melegek, cigányok, zsidók, demokraták, vörösek, feketék, lúdtalpúak, szegények felé, amíg kidagadt erekkel a nyakadon hazaárulózol, a bálványod egy egész államgépezetet rendelt alá annak, hogy Alízka és eljövendő unokák, dédunokák gondtalan életét összeharácsolja.

Teljesen nyíltan csinálja, ez számára a normalitás. És te leszarod, mert neked is ez lett a normális. Hogy azért húzd az igát, hogy Vajnának, Tiborcznak, Mészárosnak, Rogánnak legyen. Földje, jachtja, kastélya, palotája, villája, mangalicatelepe, istenharagja. Mert nekik jár. Ők a magyar nemzeti burzsoázia. Aminek az egyáltalán nem diszkrét báját az adja, hogy nincs megállás számára. Amíg el nem fogy a nem fideszes oligarchák, strómanok és családtagok tulajdonában lévő vagyon, addig zabálni fogja a 2-8-18 milliárdos állami hiteleket, a rászabott közbeszerzéseket, a te közvagyonodat. Neki mindig lesznek referenciái, benfenntes információi, hogy téged félrelökjön. Te pedig húzod az igát, szidod az én anyámat, és finanszírozod az Orbán-dinasztia összes tagjának saját lábra állását. Kár, hogy azok a lábak a te gyereked lábán is taposnak, nemcsak az enyémen.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.