Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Szürke is csak azért kell, mert ha egyáltalán nem lennének színek, akkor nekimennénk a falnak, vagy a busznak, vagy egymásnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mert a rendes magyar ember imádja a rondát. A szürkét. A repedtet, töredezettet, lehangolót. Az igazi hazafi ragaszkodik a megszokott kátyúhoz, a járt úthoz, a járhatatlan járdához. A rendes magyar hazafi rendes magyar kormánya és a kormányhoz hű erők – a legkisebb portásig és ruhatárosig bezárólag – nem tűrik a humort. A színeket se tűrik. A szürke szép. Még esetleg a fekete. A piros, sárga, kék és zöld veszélyes.

A tarkaság maga a káoszba csavarodó nihil, a színek önmagukban is képesek megtámadni a demokratikusan választott nemzeti kormány nemzeti vezérét. A színek veszélyesek és ellenőrizhetetlenek. A humor valamiféle balliberális (esetleg szélsőliberális) gennyes dolog.

Kilencmillió szürke arcú ember a szürke aszfalton, szürkeállomány nélkül. Szigorúan összeszorított száj, szürke ruha, szürke haj, szürke mindennapok. Kerülni kell mindent, ami nem szürke, vagy ami azért nem szürke, mert a kormány azt akarja, hogy ne legyen szürke. Ha az Orbán nevű azt akarja, hogy piros legyen a rét, akkor piros lesz. Ha azt akarja, hogy sárgára fesse valaki az eget, akkor lesz önként jelentkező, aki sárgára festi. Ingyen, boldogan, akár a saját haját használva ecsetnek, a nyelvét pedig smirglinek.

De csak úgy, minden engedély nélkül ne legyenek színek. Egy se. Szürke is csak azért kell, mert ha egyáltalán nem lennének színek, akkor nekimennénk a falnak, vagy a busznak, vagy egymásnak. Mert akkor nem látnánk semmit. Ennek is lenne persze jó oldala, mert akkor a helikopterező Rogánt se látnánk, a luxus-életmódot folytató Nárcisz kutyát se látnánk és Mészáros Lölö vagyonát se látnánk. A puttonyokat se látnánk a szeme alatt és a szomszéd zavaros, véreres szemét se láthatnánk.

De valamit csak kell látnunk, különben hogyan termelnénk hasznot? Tehát kell a szürke. De csak az. A szivárványszíntől például jóérzésű honpolgárnak szürke borsókák gurulnak a hátán, mert pontosan tudja: a szivárványtól meg lehet buzulni. Ő is megbuzul, a gyereke is. Sőt! A gyereke főleg. Majdnem mi történt a múltkor is Pomázon! A veszélyesen liberális szülők és pedagógusok (hová rothad már ez a világ, hová?) szivárványszínűre festették az iskola kerítését! Ha valaki nem hiszi, tessék:pomazi

A rendes honpolgárok rohantak is a nem-tudom-hová panaszt tenni. Sőtmitöbbpláne! Az Alfahír egy hosszú, tudományos értékeket is felmutató cikket közölt róla. Világosan ki lett mutatva, hogy a szivárványtól buzinak lehet lenni azon nyomban. Aztán végül az lett, hogy tartottak a településen egy népszavazást és az emberek nem látták be ennek a dolognak a veszélyességét, mert ragaszkodtak a színes kerítéshez. Majd aztán magukra vethetnek, ha furán kezd viselkedni a gyerek.

pecs1

Fotó: László Körtvélyesii/Facebook

Szerencsére Pécs önkormányzata, vagy kátyúfelügyeleti szerve tudja a dolgát és eszükbe sem jut bárkit megkérdezni. Főleg a polgárokat nem kérdezik. Hanem első körben kihívják a rendőröket a Kétfarkúra, mert azok a duplanyúlványos állatok színesre merik mázolni a repedt járdát. Gyengébb idegzetű olvasók most hunyják le a szemüket, mert a nyugalom megzavarására alkalmas fotó következik:

A szörnyű esetről itt írtunk. Jött a rendőrség, Kutyusokat bevitték a kapitányságra, kihallgatták, minden. Voltak bűnügyi helyszínelők is (isten bizony!) és fotóztak, nyomokat rögzítettek. Remélhetőleg lesz rendes feljelentés, tárgyalás, kivégzés.

De addig sem tétlenkedhet Pécs város önkormányzata, vagy kátyúfelelőse. Rohanvást kirendeltek három darab szakembert vödrökkel és higítóval. Azok aztán kemény munkával visszaállították a rendet. Ezt:

Fotó: László Körtvélyesii/Facebook (köszönjük olvasónknak, hogy felhívta a figyelmünket a fotóra)

Hát nem sokkal, de sokkal szebb? De.

Én csak a pécsi embereket sajnálom. Jártam néhányszor a városban és merem állítani, hogy kedves, normális népek laknak arrafelé. Lehetséges, hogy nem is Péccsel van a baj? Hanem a hal fejével? Ami bűzlik. Nagyon. Lehet, hogy nem is mi imádjuk a szürkét, hanem valaki a saját beteg lelkét akarja viszontlátni mindenhol? Én mindenesetre most fogok egy doboz színes zsírkrétát és keresek valami szürkét, amit ki lehet színezni.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.