Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Az úthenger zúgása kutyaf*sza amellett, amit ezek megengednek maguknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem állítom, hogy a Bors című ismeretterjesztő és tudományos magazinból szívom magamba a mindennapi, életbenmaradásomat szolgáló információk sokaságát, nem is szívesen vetődöm árnyékra, de azért. Az, hogy egyáltalán szó lehet arról, hogy Mészáros Lölö veheti meg (igen, a Népszabadsághoz sem volt semmi köze, esze ágában sem volt médiacézárnak lenni) a bicskei gyermekotthont, pontosabban az annak helyet adó Batthyány-kastélyt, nálam már az a kategória, amitől kultúrembernek földig lehajlik az ága. Vagy valami hasonló.

Emlékeztetőül, mert annak idején nem emlékeztünk meg róla mélységeiben: ez az a gyermekotthon, ahol – az RTL Klub október 5-i Házon kívül című megrázó műsora két diák vallomása alapján hozta nyilvánosságra – az igazgató úr (akit azóta előzetes letartóztatásba helyeztek) éveken át szexuálisan zaklatta a kiszolgáltatott bentlakókat.

A családbarát, keresztényileg és nemzetileg elkötelezett kormány Lázár János személyében egyébként augusztus 20-án bronz érdemkereszttel tüntette ki a derék igazgatót annak a ténynek az ismeretében, hogy már öt éve is vizsgálódtak ellene azonos okból: akkor két nevelő és egy pszichológus tett bejelentést. A gyerekeknél elérték az illetékesek (rohadjanak is meg), hogy vonják vissza a vallomásukat, a rendőrség egy év után lezárta a nyomozást, a köztiszteletben álló úr pedig megúszta a felelősségre vonást. Lázár és Balog nem tudták, hogyan kenjék egymásra a gyalázatos kitüntetést, de legfeljebb két napig volt kínos számukra az ügy, aztán szerencséjükre ráborult a kollektív memória rövidségében gyökerező felejtés jótékony homálya.

Most viszont a bicskeiek kész tényként kezelik, hogy az otthonnak alig nevezhető, hosszú évekig megaláztatások sorát a falai között nyílt titokként elrejtő kastélyt az állam eladja. Ne kezeljük kész tényként (már annyi mindent nem kezeltünk kész tényként, amiből másnap súlyos tények kerekedtek): a vevő ezúttal is Mészáros Lölö, univerzális zseni lehet.

Miközben a belügyminisztérium két téglával verdeste a mellét, hogy decmber 31-ével végre felszámolják a helyi menekülttábort, a Fidesz-KDNP polgármestere pedig földhöz csapkodta magát örömében, hogy a nagyszerű kormány végre megszabadította a helyieket a gonosztól, a Bors informátorai szerint lóf*szt, mama: mivel december végéig ki kell üríteni a kastélyt, jó eséllyel a gyerekeket oda költöztetik át. A menekülttáborba. Kilencven, többségében 12 év feletti, ideiglenes hatállyal elhelyezett, nehéz sorsú, nyomorult kiskorúról van szó.

Ha nem ismernénk ezt az egész gyomorforgató sztorit, ha nem tudnánk, hogy tekintetes Mészáros úrnak mennyi érdekeltsége, földje, istenharagja van a tulajdonában Bicske vonzáskörzetében (is) és egyébként egész Fejér megyében, akkor is észbontó lenne ez a nagyipari pofátlanság. Amelynek minden eleme kilométerekről bűzlik: a dinasztiaépítés LöMészáros nevével fémjelzett virágkorát éljük. Az úthenger zúgása kutyafasza amellett, amit ezek megengednek maguknak.

Fontos részlet: Balog Zoltán békepap és minden emberi erőforrások minisztere az általa vezetett vízfejű kabinet révén megerősítette, hogy valóban bezárják az otthont. Ja, nem a világraszóló, államilag kitüntett gyalázat miatt, amely több tíz gyerek életét törte derékba talán visszafordíthatatlanul, hanem mert a kormány programjában a nagy létszámú, korszerűtlen intézmények bezárása szerepel.

Ez az intézmény pedig – amelynek igazgatóját augusztus 20-án, a nemzeti ünnepi megszégyenítéseként Bayer Zsolttal együtt kitüntették, nem győzöm elégszer hangsúlyozni annyira borzasztónak érzem – nagy hirtelenjében korszerűtlenné vált. Augusztus 20-án még nem volt korszerűtlen, de most már az. Senki nem kért bocsánatot azért, hogy egy visszaeső, évekkel ezelőtt megmagyarázhatatlanul felmentett, ám a pedofíliával évtizedekig szoros kapcsolatot ápoló úrelvtársra rányomták az ünnepélyes plecsnit gyerekmolesztáló tevékenysége elismeréséül, ellenben most rájöttek, hogy korszerűtlen a 250 éves jó állapotban lévő, patinás Batthyány-kastély.

Az mégis tűrhetetlen, hogy nyomorult gyerekeknek adjon otthont, akiket a családjukból kiemeltek, mert ott még reménytelenebb volt a jelenük-jövőjük, legyen ott szálloda, abban van a jövő. És ki másé lehetne az a szálloda (nem tényként kezelem, egyelőre csak a bicskeiek kezelik tényként), mint a nemzet aranytehetségű reneszánsz emberéé, a nép hátán zsírosra gazdagodott síkbuta, ostoba gázszerelőé.

Nagyon úgy fest (a Népszabadság eladását sem volt szabad tényként kezelni a pofáraesésig), hogy a kastélybizniszben nyakig érdekelt Orbán-klán bejáratott strómanja révén veti rá magát az újabb remek lehetőségre: mint tudjuk a kastély- és várprogram 33 milliárd forintnyi uniós támogatást rejt magában, ebből jut majd bőven a felújításra, átalakításra. Mint írtuk, véletlenül pont azóta jár ehhez a nemes tevékenységhez ilyen nagyvonalú és önzetlen támogatás, amióta Lölö és a méltatlanul elfeledett Tiborcz István miniszterelnöki vő elkezdett kastélyokat vásárolgatni. Meg a miniszterelnöki családdal szoros barátságban üzletelő Pharaon professzor, nemzetközileg körözött, milliárdos gazember és kétlábon járó nemzetbiztonsági kockázat. Mert ebben az országban előbb-utóbb minden kastélynak és várnak, ingó és ingatlan jószágnak, az istenverte közvagyonnak az őt megillető helyre kell kerülnie. Az uralkodó dinasztia és világszínvonalú sztármaffiózók magántulajdonába.

Tehát nem elég, hogy nem volt, nincs és nem is lesz felelőse annak, ami hosszú évekig a gyermekotthon falai között történt, konkrétan azokra gondolok, akik elfordították a fejüket, miközben igen nagy valószínűséggel pontosan tudták, hogy mi az ábra, de járulékos haszonként az állam hamarosan értékesíti a Batthyány-kastélyt. Hátha ezzel könnyebben fátylat lehet borítani a sötét múltra.

Bicskén pedig fellendül a turizmus, lassan a nemzet turisztikai reménységének is vissza kell térnie a gyermeknevelés mezejéről a való világba, egy szállodalánc pedig alapvető fontosságú, hogy a legidősebb miniszterelnöki sarj saját lábán állva karriert építhessen. Örülhetünk is akár, hiszen nem volt ablakon kidobott pénz a taníttatása. Majd ha kész tényként kezelhetjük, érdemes lesz visszatérni rá.

Addig is a tekintetes urak és cselédek országa épül-szépül, korszerűsödik. Mindenki jól jár. A gyerekek majd ellesznek egy darabig a menekülttáborban (ha a menekülteknek jó volt, a nehéz sorsú gyerekeknek is jó lesz), ameddig Balog békepap elhelyezi őket korszerű, 8, 10, 12 személyes lakásotthonokban. Aztán jól jár az állam, hiszen egy korszerűtlen gyermekotthon fenntartásának minden terhe lekerül a válláról. A helyiek is jól járnak, mert az ő pénzükből kacsalábon forgó szálloda virágzik majd az így is patinás kastély épületében. Világ csodálatára. Jól járnak a gyerekek, akik majd nem egy évszázados kastély rideg falai között nevelkednek.

Csak ez a szerencsétlen stróman b*szik rá mindig. Egyre gyűlnek a tulajdonok, kastélyok, milliárdok, osztalékok, földek, lapok, cégek, bankszámlák, kínok és keservek. Alakul a beesett arc, a növekvő táskák a szem alatt. És Lölö egy szép napon rádöbben, hogy semmi nem tart örökké. De minél később lesz vége, annál jobban fog fájni.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.