Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Hülye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Hülye ebben az esetben nem jelző, hanem személynév. Gondolom én, mert így mutatkozik be az illető minden hozzászólásában. Nincs ebben semmi különös. Hülye és Hülyéné gyermeke természetes körülmények között szintén Hülye, ha csak nevet nem változtat menet közben. Emberünk nem tett ilyet, tehát maradt Hülye.

Szapora család lehet egyébként, sokan, sokszor találkozhatunk vele a mindennapokban is. De ez a Hülye más, mint a többi Hülye. Mondhatni, a mi Hülyénk. Ő mindent tud, mindent jobban tud és mindenhez van hozzáfűzni, pontosabban belekötni valója. Fölényes biztonsággal trappol a sorok között és amennyiben az ő véleményétől eltérő gondolatokat észlel, máris bejelenkezik. Hülye – mutatkozik be udvariasan. Aztán bátran kioktatja a sorok íróját, miért is rossz az adott írás. Egy cseppnyi zavart sem okoz tudata szűk sikátoraiban az a tény, hogy valaki véleményét olvassa, nem pedig egy matematikai egyenletet. Márpedig – szemben az 1+1=2 valóságával – a gondolatok lehetnek akár még sokfélék is.

Gondolja ezt a szerző, na de Hülye barátunk ezt máshogyan éli meg. Személyes sértésnek veszi, ha a gondolatok más irányba haladnak, mint ami számára még követhető.

Mivel számtalanszor tapasztalja, hogy össze-vissza gondolkodnak az emberek, sokan még le is írják a kusza gondolataikat, teljesen figyelmen kívül hagyva azt a kétségtelen tényt, hogy Hülye ezt másként látja, ezért permanens módon ideges. Hülye valójában mindent másként lát. Függetlenül attól, hogy miről is van szó egy cikkben, blogban, bárhol. Ez nem lenne baj, mert mindenkinek szíve joga úgy gondolkodni, ahogy azt a működő agysejtjei lehetővé teszik.

Csakhogy Hülye meg van győződve arról, hogy igaza egyetlen egy embernek lehet az internet-univerzumban, az pedig ő. Ettől a téveszmétől vezérelve igyekszik mindenkit a gondolkodás szerteágazó és veszélyes ösvényeiről a maga trappolta útra terelni. Népnevelő igyekezetében gyermeki együgyűséggel hirdeti, hogy csak ő és senki más tudja jól a dolgokat, csak ő lát helyesen, ő gondolkodik megfelelően, az ő véleménye az irányadó. Valóságos mértékegység minden szava. A segíteni akarás lelkesedésében kioktat mindenkit és bárkit.

Szakmai tanácsokkal látja el a bloggert csak úgy, mint az akármilyen díjas újságírót. Holott ez utóbbi akár még tud is írni, lévén átkozottul jó, nem csak díjas. Persze, nehezebb lenne az ő helyzete, ha Hülye nem sietne a segítségére olyan önfeláldozással, ahogyan ezt teszi.

Lássuk be: mezei bloggertől újságíróig létezni sem tudnánk a mi szakértő barátunk nélkül. Gondolat nem születne, szavakat lelni nem lennénk képesek nélküle. A betűk egymásutánját, a sorok rendjét hogyan is róhatnánk, ha nem szórná két marokkal bölcsessége üveggyöngyeit méltatlan lábunk elé.

Biztos vagyok benne, hogy minden betűvető találkozott már vele. Nem is egyszer. Mert kitartó, szorgalmas és az önbizalma kikezdhetetlen.

Kisebb problémát az jelent, hogy kedvencünk kizárólag utólag Hülye, mindig késve esik be a sorok közé. Lézer-élességű agyával azonnal felismeri a gondolkodás árulkodó jeleit és lecsap, mint a vércse. Helyretesz, kioktat, nyeseget, csákányoz, mikor mit követel meg a helyzet. Ő maga nem ír, egyéb elfoglaltságai bizonyára elvonják ettől a tevékenységtől és lássuk be, igaza is van. Írni bárki tud, ezzel szemben nem mindenki Hülye! Csak ő.

De ő nagyon.

idii

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.