Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szellemóriások szórták a gyöngyöket a szerencsétlen disznók elé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még nagy erőkkel várja az Orbán nevű ember beszédét a rajongótábor, de máris olyan erős a mezőny, hogy a fal adja a másikat. Mármint idióta szónaklatokból erős a mezőny, sajnos nem szellemi olimpiáról van szó.

Elsőként emlékezzünk meg Boross Péterről, aki nem tud annyira demens vénember lenni, hogy visszavonuljon, de legalább ne beszéljen nyilvánosan. Boross szerint soha nem volt ilyen emelkedett az ünnep, ami igaz is lehet az ő esetében, mert mindig azt ünnepelte, amit az adott hatalom az orra elé tolt. Tulajdonképpen a maga nemében hungaricumnak is nevezhetjük ezt a jóembert, mert olyan tempóban és olyan biztonsággal találta meg világ életében az aktuálisan fényesíteni érdemes ülepet, ami még a hozzá hasonló szélkakasok között is ritkaságszámba megy. Éppen a helyére került a Fidesz szárnyai alatt, de azért jó lett volna, ha nem engedik mikrofonhoz jutni.

Szerencsére nem csak ő szónokolt, meglovagolva ’56 emlékét, hanem mindenki más is. Fazekas Sándor péládul Karcagon tolta, majdnem kétszáz érdeklődő nagy örömére.

 Néhány héttel ezelőtt létrejött egy olyan nemzeti egység, amely abban kifejezhető, hogy Magyarország legyen magyar ország a jövőben is, a mi hazánk legyen olyan, amilyennek szeretjük és akarjuk.
Hangsúlyozta: fontos, hogy ez az egység megmaradjon, mert a jövőre nézve szilárd támpont lehet, amelyet megerősít a hazaszeretet és az összefogás.

MTI

Fordítom: Újegység! A büdös életben nem szabadultok tőlünk!

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) vasárnap Budapesten osztották az észt.

Mert 1956 arra intett, hogy hazánk érdekében mindenkor tudnunk kell hol a helyünk és mi a feladatunk, hiszen a nemzeti ügyek, kihívások napjainkban is megvannak, melyekben felelős döntést kell hoznunk – hangsúlyozta Láng Zsolt, hozzátéve, hogy ma nem fegyverrel, önkénnyel fenyegetik az országot, hanem a magyar identitás és kultúra került veszélybe.

Ez pontosan így van. A Fidesz-KDNP komolyabb veszélyt jelent erre az országra, mint bármi az elmúlt 60 évben. Veszélyeztetik a kultúránkat (Kerényi, Fekete, Vajna), az identitásunkat (Schmidt Mariska, Lánczi, Fricz), a megélhetésünket (Mészáros, Tiborcz, Garancsi), az oktatásunkat (Hoffmann Rózsa és társai), a múltunkat, jelenünket és jövőnket.

Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap Szegeden hirdette az igét.

Mi még ahhoz a kiváltságos korosztályhoz tartozunk, amely elmondhatja magáról, hogy személyesen ismerheti az események résztvevőit, tanúit, hőseit.
Ezért fontos az emlékezés: csak ennek révén lehet továbbadni 1956 gazdag és sokrétű örökségét. Ezek közül különösen fontos az akkori fiatalok idealizmusa, hite, amelyből mai szabadságunk kisarjadt, ahogy a nemzeti hitvallásban maga az alaptörvény megfogalmazza – mondta a politikus, hozzátéve: 1956 eseményei és öröksége történelmi, ha úgy tetszik, alkotmányos identitásunk része.

Mondanám, hogy reményeim szerint nem Wittner Mária főállású forradalmárról beszél, pedig de. Ő a Fidesz-KDNP arca. Olyan is.

Rétvári Bence is mondta és közben állítólag senki nem röhögött fel. Hangosan.

 Az 1956 előtti évek totális diktatúrájától nemcsak azoknak kellett félniük, akik az előző rendszer kedvezményezettjei voltak, hanem azoknak is, akik elvileg a kommunista rezsim haszonélvezőinek számítottak – hangsúlyozta.
A Rákosi-rendszer totális diktatúra volt, amely uralta az élet minden területét; 1956 fontos üzenete volt, hogy az emberek szerették volna szabadon élni életüket. 1956 szabadságharc is volt a megszálló szovjet erők ellen, miközben a nyugati nagyhatalmak csak szavakban nyújtottak segítséget a pesti srácoknak – jelentette ki az államtitkár.

Szerencse, hogy mondott évszámot is. Már azt hittem, hogy jelenidőben beszél.

Kósa Lala, nemzeti szürkeállomány is megszólamlott.

Mi, magyarok soha nem nyugodtunk abba bele, ha kívülről, idegen hatalmak képviselői akarták megszabni, mit tegyünk és mit gondoljunk saját ügyeinkről.
A kormánypárti politikus – párhuzamot vonva a hatvan évvel ezelőtti és a mai események között – arról is beszélt, hogy Magyarországon soha nem volt kérdés, mit tehetünk a szabadságért. Legutóbb október 2-án megint létrehoztuk azt az egységet, amely azt üzeni a nagyvilágnak: a magyarok, ha a függetlenségükről van szó, összefognak és megvédik a saját szabadságukat.

Lala alighanem az érvénytelen népszavazásra gondolt, ha szebad ezt a kifejezést használni az ő esetében. És persze: Újegység.

Pompázatos ünnepségek sora, hihetetlen szellemóriások szórták a gyöngyöket a szerencsétlen disznók elé. És akkor még az Orbán nevű Viktor meg sem szólalt. De majd mindjárt, az összes külföldi vendég – minde az egy – után. Alig várom.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.