Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak egy bohóc a politika színpadán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Testületileg hördültünk fel az Alföldi Róbertbe páros lábbal, ám sunyi módon beleálló iromány miatt. Meg is született egy cikk, a hozzászólások egészen elképesztő módon igazolták azt, hogy alapvetően mégsem olyan rossz hely ez az ország, ha ennyi egészséges gondolkodású ember lakja. Van azonban egy komment – nem rossz szándékú, de elgondolkodtató -, amiről érdemes beszélni.ar

Hibás felvetésnek tartom Alföldi Róbertet egy kalap alá vonni Milo Yiannopoulos-al. A világon semmi köze semminek semmihez, a legkevésbé pedig a szexuális irányultsághoz nincs köze.

Alföldi Róbert színművész, rendező és – bár ez talán nem annyira beszédtéma – festőművész. A kulcsszó a művész. Érzékeny – máshogyan azt hiszem nem is működik a dolog – tehetséges, emberséges. Aki látta valamelyik szerepében, élvezte a rendezéseit, esetleg megnézte egy kiállítását, hallotta véleményt alkotni az őt körülvevő világról, az ismerheti.

Lehet kedvelni, vagy nem kedvelni, ennek mindenki, aki alkot, kiteszi magát. Lehet szeretni és lehet nem szeretni is, ez is benne van a pakliban. De annak alapján megítélni, hogy kivel boldog és kivel éli a magánéletét, bizonyosan nem lehet. Sem őt, sem senki mást. Alföldi provokál. Folyamatosan. A szerepeivel éppen úgy, mint a rendezéseivel. Az már az én magánvéleményem, hogy úgy gondolom: jól teszi, ez a dolga.

De Alföldi Róbert minden szerepében, minden rendezésében és minden festményében kiáll és a csupasz valóját adja. És ott ér véget az, ami belőle ránk tartozik. A magánélete a sajátja. Hogy kivel boldog, kivel kávézik reggel, ki mellett nyugszik meg este, az nem a mi dolgunk. Nem erről szól maga az ember.

Ezzel szemben Milo Yiannopoulos pontosan a magánéletével kampányol, erről szól minden. Celebet csinál magából éppen a melegségére építve minden megszólalását. Yiannopoulos is provokál, de nem az ember agyát, lelkét stimulálja, hanem az alantas ösztöneit. Konkrétan a rasszizmusra, a gyűlöletre építve uszít, miközben a tulajdon homoszexualitása mögé igyekszik elbújni. Ő ebből csinál üzletet.

Yiannopoulos  azt hirdeti, hogy kiáll „a gyűlölettel teli társadalmi konzervativizmussal” szemben, miközben gyűlöletet fröcsköl maga köré. Egy szélsőjobboldali görög származású brit homoszexuális újságíróról beszélünk, aki ösztöndíjat írt ki az elnyomott fehér férfiaknak, közben lelkesen osztja meg mindenkivel azt a remek hírt, hogy csak fekete férfiakat szeret beengedni a hálószobájába.

Alföldi Róbert tehetséges művész, akit számos országban tárt karokkal várnak, elismerik és szeretik mindazt, amit tesz. Ember, aki kiáll az elveiért akkor is, amikor a hatalom számára kínos és akkor is, ha ez a személyes karrierjét veszélyezteti. Hogy egyébként meleg, vagy nem meleg, valójában teljesen ezredrangú, semmivel össze nem függő dolog. Magánügy, úgy is kezeli ő maga is, a munkáját és egyéniségét nagyra tartó kedvelői is. Nem titok, nem szégyen és nem dicsőség. Élet.

Milo Yiannopoulos főállású provokátor, kifejezetten a szexualitására építi a karrierjét, ez a vezérmotívuma minden megszólalásának. Tehetséges provokátor, jól csinálja, amit kitalált magának. Gyűlöli a muszlimokat, mert ez is a műsor része. Gyűlölné ő szívesen a szendehelyi svábokat is, ha tudná egyáltalán, hogy léteznek és ha az hozna neki a konyhára.

Ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy nem érdemes összemosni, de még összehasonlítani sem a két embert. Ahogy nem érdemes és nem is lehet összehasonlítani Hitlert és Gárdonyi Gézát azon az alapon, hogy mindketten heteroszexuális, bajuszos férfiak voltak.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.