Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lakájmédia leveri a BBC-t, megvédi Szijjártót és közben megszolgálja a bérét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormánypárt méltó utóda, a jövő politikusainak – bocsánat, fideszes politikusainak – keltetője elég ijesztő képet mutat. Az ember azt várná, hogy amennyiben nem a Hírcsárda aktuális szerkesztőjeként ténykedik valaki, hanem egy politikai párt ifjúsági szervezete nevében kavarog, akkor minimum átgondolja, mit posztol a hivatalos oldalra.

Mindez nem igaz a Fidelitas néven futó szervezetre. Az ő méltán népszerű, vagy legalább sűrűn takarított Facebook oldaluk vidáman közzétesz bármit, amivel meg tudják támasztani a rogyadozó kormánypárt ócska propagandáját. Kerül, amibe kerül. Amúgy sem ők fizetik a számlát, hanem a hülyének nézett magyar polgár.

Az én bőszülésem oka:fidelitas

Tényleg hoppá! Az a helyzet, drága fiók-fideszesek, hogy ti néztétek be. Ha pedig nem néztétek be, akkor szándékosan tesztek fel egy ordenáré hazugságot. Melyik a jobb? Hülyének lenni, vagy hazugnak?

A forrás a Spíler blog. Ami magánügy egyébként. A lényeg az, hogy most nagy örülés van fideszfiókáéknál, Spílernél és persze a lelkes hívek körében. Mert tessék, mindenki szidja azt a csodálatos Szijjártó Pétert, aki az európai no-go zónákkal kampányol. Holott nem, nem ő kampányol vele, hanem a kormány. De Szijjártót szívatta meg a BBC riportere, de most aztán az öntudatos Spíler visszavág, a Fidelitas pedig örömmel csap le a sztorira, mint pulyka a friss takonyra. A Spíler (és mindenki más is) elfelejti felhívni a figyelmet arra, hogy a blogban hivatkozott videó 4 évvel ezelőtt került fel a Vimeo-ra.

A film – minden problémás hitelességével együtt – a világ nagyvárosaiban kétségtelenül létező olyan városrészt mutat be, ahol a bűnözés és drogfogyasztás veszélyessé teszi az életet. Soha, senki nem állította – a BBC Szijjártót megf*gató riportere sem, de még a rohadt, mocsok ballibsi nihilisták sem -, hogy ilyen kerületek, városrészek ne lennének. Egyébként Pintér Sándornak innen is üzenem, hogy nálunk is vannak. Budapesten is, Miskolcon is és már lassan fél-, vagy egész megyéket is lehet ebbe a kategóriába sorolni.

Mindez nem teszi elfogadhatóvá, hogy a kormánypárt társszervezete és ifjúsági tagozata, egy önmagát jobbközépre pozicionáló, ráadásul kereszténydemokrata gondolkodásúnak valló politikai tömörülés ilyen ócska hazugság terjesztésével szálljon be a kormánypárt gyűlöletkampányába. Szerintem.

De ez a történet még ennél is bonyolultabb egy hangyányival. Menjünk lépésenként, hogy érthető legyen.

12 évvel ezelőtt a BBC egy riportere forgatott az angol bandaháborúkról egy filmet, amit aztán nem engedtek adásba, mert beállított jeleneteket tartalmazott. Itt az erről szóló cikk, 2004-ből.

A BBC 2016-ban interjút készített Szijjártó Péterrel, ahol szóba került a kormányzati kampány részeként futtatott no-go zónák esete. Ezen az Orbán-kormány igen erősen felkapta az iszapot.

Tegnap – 2016. 19. 23-án a YouTube-ra feltöltötte valaki ugyanezt a videót, jótékonyan elhallgatva, hogy 12 évvel ezelőtti, más témában forgatott, kétes eredetű anyagról van szó, ami a Vimeo-n már 4 éve fent van. Ez a valaki Oláh Gellért, a 888.hu munkatársa volt.1

Tehát: a Vimeo-s videót meglelte a Spíler blog és azon nyomban meg is született a remek kis cikk. Kénytelen vagyok idézni belőle, bár a link a blogra vezet, de a lustábbak kedvéért:

„Elszánt utóvédharcot folytat a valóság ellen a liberális alom Budapesttől Londonig. Keményen ugrálnak Szijjártó külügyminiszteren, aki félredobálva a politikailag korrekt bullshitet, belevágta a BBC objektívjába, hogy vannak No Go zónák.” 2

És még mindig 23-án, tehát aznap, amikor Oláh Gellért, a 888.hu szorgos munkatársa feltöltötte a videót a YouTube-ra, Spíler kartárs ugyanezt a videót máshol meglelte, majd megírta a cikkecskét, Oláh Gellértnek ismét kapása volt, mert ő meg felfedezte a Spíler cikkét.34

És még mindig ugyanaznap, ugyanaz az Oláh Gellért visszahivatkozik a saját cikkére, amely cikkben hivatkozott a kiinduló Spíler cikkre.5

Majd néhány órával később (Spílerre hivatkozva):6

Majd pedig:7

És ugyanezzel a lendülettel ugyanezt felrakja a Fidelitas nevű Fidesz-keltető is, mert így kerek a történet.fidelitas

Végeredmény: Fidesz hívő igazolva látja a kormány hazugságait, mert hiszen megírta az újság.

Az egész történet gusztustalanul, gennyesen hasonlít arra a szép történetre, amikor a Szalonnát igyekeztek ugyanezekkel a módszerekkel lejáratni. Így működik a kormánypropaganda, drága olvasók. Hazugságokkal, csúsztatásokkal, kereszthivatkozásokkal.

Már csak azt szeretném tudni, hogy legalább megérte a résztvevőknek? Lesz belőle legalább egy téligumi alufelnivel, vagy egy kis fizetésemelés, esetleg egy soványka poszt valamelyik minisztériumban?

Undorítóak vagytok. Egytől egyig.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.