Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Peti nem hagyta magát összezavarni a tényekkel. Most sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Arra ugye emlékszünk, amikor Szijjártó Peti, érthetetlen okokból még mindig külügyminiszter egy interjúban elmesélte, hogy Brüsszelben az életéért futott? Mivel külügyminiszter még ekkorát nem hazudott interjúban, gondoltam, hogy az volt Peti mélypontja. Pedig lehetett volna az is, amikor a gyerekével a karján vadászta a hatást és a politikai népszerűséget egy németországi robbantás kapcsán. Vagy amikor Mongóliábal hazajövet azonnal megragadta az alkalmat, hogy a megpuccsolt török diktátorral való szolidaritását kifejezze és biztosítsa a magyar kormány diktátorok iránti őszinte csodálatáról.

Ezekhez képest most az van, hogy Szijjártót a turulszaros anyaföldig alázta a BBC Newsnight című műsorának dörzsölt, tapasztalt és felkészült vezetője, Evan Davis. Aki az 5 perc 38 másodperces beszélgetés nagy részében jó fej volt és hagyta kibontakozni a lufifejűt, ám egy óvatlan pillanatban lecsapott a debilként vigyorgó, elhasznált paneleket-sablonokat ismételgető futsalosra.

A vakon hívők kedvenc tarajos gőtéjének azzal kellett szembesülnie, hogy amikor nem mikrofonállványok kérdeznek a frizurája alatti résztől, akkor bizony előbb-utóbb fel-alá ugrál az ádámcsutka, mert ugyanis a betanult frázisokkal nem lehet meghatni a kérdezőt. Evans arról a szórólapról kérdezte Petit, minden külügyminiszterek legnagyobb szégyenét, amelyet a magyar kormány minden háztartásba eljuttatott és azt állítja, hogy Nagy-Britanniában is vannak olyan „no-go zónák”, ahová a bevándorlókon kívül más nem teheti be a lábát.

Evans-t az érdekelte, hogy vajon Peti elhiszi azt, amiről beszél. Peti nem hagyta magát összezavarni a tényekkel, bár enyhén zavarodottan magyarázta, hogy ezeket az állításokat nyilvánosan hozzáférhető jelentésekre, és a hírekre alapozták. A futsalos szerint Európában igenis vannak „no-go zónák”, és a magyar kormány nem akarja, hogy Magyarországon is legyenek.

Ön úgy gondolja, hogy az Egyesült Királyságban léteznek „no-go zónák”? Egy tucatnyi? Mert bejelölték Peterborough-t, Londont és Southamptont is. Járt már az Egyesült Királyságban, volt már Londonban?

– kérdezte Szijjártót a műsorvezető. Peti legidiótább vigyorával válaszolt: nagyon szereti Londont, nincs vele probléma. Aztán kénytelen volt elismerni, hogy a brit nagykövet is kifogásolta a szórólapot, amely Davis szerint hazug, és lejárat egy országot. Nahát. Persze szó esett a kvótanépszavazásról, meg arról is, hogy Magyarország annyira nem szereti betartani a szabályokat, és hogy téma volt az EU-ból való kizárás is, ez a barom meg vigyorgott, mintha nem is róla lett volna szó, mintha nem kapták volna rajta nyilvánvaló hazugságon, mintha nem már megint egy egész országra húzta volna rá a vizes lepedőt ez a szánalmas alakítás.

Az már persze önmagában véve is baj, hogy a magyar kormány összes vízfeje és lelkiismeretlen, gátlástalan idiótája röhögve hazudja szembe a saját népét és gond nélkül el tudják adni neki a rothadó, poshadt portékájukat. Nem mellesleg a kretén magyar kormány már a maga idején a nemzetközi sajtó címlapjaira került a no go zónás vadbaromságával, de ez Peti csatárt nem billentette ki megszokott dilettantizmusából. És ez a hatványozottan nagy baj: hogy a brit közszolgálat beleröhög a pofájába, mert félrebeszél, csúsztat és hazudik, ám Peti vigyorog, mint akit éppen csiklandoznak.

Megdöbbentő, hogy amint nem előre lezsírozott kérdések elé állítja őket a sors, szükségszerűen égés lesz a vége. Igaz, Szijjártó egész diplomáciai pályafutása önmagában egy nagy égés, valójában egy rossz vicc, ám az különösen fájdalmas, amikor a nagy nyilvánosság előtt szívatják, saját hazugságát dörgölik az orra alá, ő akkor is bárgyún vigyorog és nem lehet megtörni kártékony lelkesedését.

Közben meg az van, hogy az Egyesült Királyságban (ha már erről volt szó) nincsenek ilyen zónák. (ITT egy tanulságos riport egy berlini úgynevezett no go zónáról, amivel a kormány riogatta az embereket. Nem a német kormány a németeket, hanem a magyar a magyar embereket.) Nincs olyan, hogy nem tud működni a helyi közigazgatás, a hatóságok nem tudják ellátni a feladatukat, mert a helyi migránsok átvették a hatalmat. Nincs olyan, hogy a törvény nem tudja garantálni az oda belépők biztonságát, mert a migránsok.

Ha viszont elfogadjuk, hogy Angliában vannak no go zónák, akkor szerintem a budapesti Hős utcától vagy Diószegi utcától Ózdig számos ilyet lehetne említeni. De talán az ország legnagyobb no go zónája a magyar parlament lehetne vagy külön Felcsút, és Orbán Viktor éppen aktuális tartózkodási helye. Minden olyan hely, ahol nem lehet megközelíteni az egyre sápadtabban fénylő csillagot, ahol nem lehet kérdéseket feltenni a hatalom embereinek és ahol alkalomadtán meg is motozzák az embert, ha túlságosan kíváncsian néz ki a fejéből.

Nincs semmi kedvem elviccelni. A világ számos és számtalan városában vannak veszélyes környékek, ezt valószínűleg Davis sem tagadná. De azok kibaszottul nem mind no go zónák, ahol csak és kizárólag migránsok garázdálkodnak! És éppen az az aljas, sunyiság benne, hogy Szijjártó (és egyébként a hazug szórólapokon kommunikáló kormány) a differenciálni képtelen sötét bunkóknak prédikál. Akiknek nem csak, hogy nincs személyes tapasztalatuk és kellő tudásuk ezekről a tényállásokról, de vallásos alapon hisznek és rettegnek. Mikor mit kell erőteljesebben. Az ufókban, chemtrailben, Schobert Norbiban és a televízió képernyőjén át alkalmazott gyógyításban hívő, elmondhatatlanul ostoba Fidesz-rajongó, akihez a harsány, félig hazug és agresszív üzenetek ezerszer könnyebben utat találnak, mint a józan ész,

Szijjártó szerencséjére Davis nem ragaszkodott hozzá, hogy tovább forgassa benne a kést, pedig simán megkérdezhette volna tőle, hogy konkrétan mely no go zónákra is gondolt, bökjön rá, mutassa meg. És ha nem tudja megmutatni, akkor nagy nyilvánosság előtt vállalja, hogy hazudott. Persze a jelenet így is módfelett kínosra sikerült, és ez teljesen független attól, hogy Peti elhiszi a baromságokat, amiket beszél a szájával, vagy csak a parasztot vakítja és butítja. Aki paraszt persze azt sem tudja, mi az a BBC, nem érti az összefüggéseket, a miérteket, Orbán-Szijjártó neki a szentírás maga.

Az a helyzet, hogy nem lesz ember, aki azt a diplomáciai rombolást helyrerakhatná, amit ez a jóllakott óvodás fejű véghezvitt. Mert lehet bármit mondani ennek az országnak  korábbi külügyminisztereiről (jogosan is), egyikük sem volt ilyen felkészületlen, fogalmatlan, bármire kapható paprikajancsi. Aki totál immunis amúgy az értelem  szavára, aki soha nem jön zavarba attól, hogy hülyét csinált magából, aki nem érzi kínosnak, amit képvisel. Azt gondolom, a BBC újságírójának egyértelműen lenéző és cinikus viszonyulása (meg hogy szemberöhögte a Petit) nem pusztán a no go zónás marhaságnak szólt, hanem főleg annak, hogy van ország, amit ilyen alkalmatlan sutyerákok képviselnek a diplomáciában.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.