A magyar kormány és az ő torz értékrendje

Fotó: Lázár Gergő Fotó: Lázár Gergő

Végre, valami egészen jó hír. Szorosan az után, hogy az adófizetők három millió, Mészáros Lőrinc mágnás további egymillió euróval járultak hozzá a csíkszeredai labdarúgó tehetséggondozó központ felépítéséhez.

Egy kedves olvasónk juttatta el szerkesztőségünkbe az alábbi pályázati felhívást, hogy nehogy kevés legyen a kávé az ébredéshez. Mi pedig – mivel végtelenül önzetlenek vagyunk, ezennel megosztjuk mindenkivel Örüljünk együtt!

miami

Nincs is ezzel baj. A rászoruló, Miamiban élő magyar fiatalok megsegítése, Magyarország megismertetése fontos dolog. A Rákóczi Szövetség fő támogatóinak listája:m1m2m3

Bethlen Gábor Alap: „A Bethlen Gábor Alap pénzeszközeinek kezelését a 2011 áprilisában létrehozott nonprofit gazdasági társaság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. végzi. A Bethlen Gábor Alap elkülönített állami pénzalap, amelynek célja a Magyar Kormány nemzetpolitikai stratégiájához kapcsolódó célok megvalósulásának elősegítése.”

16 visszaadott állami kitüntetést árvereztek el a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, a bevételből – 2 millió 510 ezer forint -a cipőket vásárolnak a rászoruló gyerekeknek.

Súlyos helyzetbe kerülhet több, zömmel hátrányos helyzetű diákot segítő tanoda – például az Igazgyöngy Alapítvány tanodája – működése országszerte. Az ok: jó ideje késik a működésük nagy részét finanszírozó (az uniós források már megérkeztek), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által kiírt pályázatok eredményhirdetése, és a pénzek kiosztása. Február óta késik. A tanodák célja a súlyosan hátrányos helyzetben élő gyerekek korrepetálása és felzárkóztatása. Lenne.

A Magyarországon működő két gyermekhospice-ház egyike, a Dóri Ház a mai napig várja Balog Zoltán minisztertől az 5 (öt) millió forintos, megígért támogatást. Március óta várnak a pénzre. A Dóri Ház gyógyíthatatlan gyermekeket gondoz, életvégi ellátást nyújt. Hihetetlen társadalmi összefogással tudnak talpon maradni. Mi adjuk össze a szükséges összeget. Minden hónapban.

Ehhez képest igazán örömteli dolog, hogy egymilliárd forintot tudunk szánni az üldözött keresztények megsegítésére, további közel egymilliárdot a csíkszeredai nemtudomminek és a Miamiban nyomorgó fiatalokat is meg tudjuk támogatni, némi pénzmaggal.

Hát így, kérem.adomany