Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A vélemény, és „ami mögötte van…”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mottó: „A vélemény olyan, mint a fing. Jobb, ha az ember bent tartja, mert senki nem kíváncsi rá…” (Hadházi László, Dumaszínház & Showder Klub)

A Magyar Ember, a mi Honfitársunk olyan, hogy neki véleménye van. Mindig, mindenről véleménye van. Határozottságára, egyszersmind karakterére jellemző, hogy akkor is véleménye van, ha konkrétan fogalma sincs arról, amiről véleményt alkot, s ha már megalkotta, közzé (sőt: közkinccsé!) is teszi. Egyszerűen érzi, hogy neki véleményt KELL alkotnia, és ha lehet, minél szélesebb körben publikálnia. Hiszen ha mások, az ő honfitársai, illetve szélesebb körben „embertársai” ne adj’ Isten nem szereznének tudomást arról, hogy neki miről mi a véleménye, akkor az ő gondolatai hiába születtek (volna) meg, és a mindannyiunkat körülvevő világ sem tudna róluk, következésképpen az ő véleménye elsikkadna valahol, időben és térben felfoghatatlanul… Márpedig a Magyar Ember ezt nem engedheti, hiszen ő a véleményével tud és akar kitűnni az arctalan tömegből. Más lehetősége nem maradt ebben az ellenséges világban.

Vigasztaló hír, hogy a Magyar Ember igaz barátra lelt a saját véleményéért, egyben a gonosz világ ellen vívott csatában: a Facebook lett az ő hű barátja és szövetségese. Az „arckönyv”, ahol bármikor bármit publikálhat, ha véleménye van, vagy ha nincs… Bármikor közzé teheti, hogy mit evett, mikor volt vécén, mi pedig, az ő olvasói, szinte sajnáljuk, ha nem tudjuk meg: pontosan mi is történt azon a klotyón… A lényeg, hogy minden áldott napon „posztol” valamit a mi Honfitársunk, amiből kiderül, hogy aznap miről mit gondol, legyen az „gazdaság, politika, kultúra” vagy ami még fontosabb: a bulvármédia, a „celebek” világa…

Minthogy rengetegen hiányolták volna, Hősünk nem állt meg a Facebook langyos vizében. Közkívánatra megjelent például a YouTube video-megosztó csatornán, természetesen ott is az ő karakteres véleményével, amelyet a csatornán fellelhető filmekről alkotott. Nem rettent meg attól sem, hogy – még a többi honfitársaink közül is sokan – szemére hányták tájékozatlanságát, sőt azzal gyanúsították, hogy nem tud magyarul, felemlegetve az „egy mondatban 10 helyesírási hiba” igaztalan vádját…

Az úgynevezett web2 felületek sem estek ki a Magyar Ember látóköréből! Instagram, Snapchat, satöbbi – egyik sem létezhet anélkül, hogy Honfitársunk ne jelenne meg rajta, ne közölné véleményét nap mint nap, nem hagyva magát megtéveszteni azon tények által, hogy ez utóbbi alkalmazásokat elsősorban fotók és videók megosztására hozták létre. Számára a lényeg, hogy véleményét közzé tegye, és ebben semmiféle ellenséges erő nem akadályozhatja meg!

Szinte már kényszeres vélemény-alkotó és -közlő hajlamával a Magyar Ember ügyesen és szorgalmasan segíti a Magyar Kormány propaganda-törekvéseit! Fikarcnyit sem törődik a rosszindulatú vádakkal, melyek szerint „nem te gondolkodsz, nem te alkotsz véleményt – hanem azt gondolod és mondod, amit elvárnak tőled, amit beléd sulykoltak”. Az ilyen alaptalan kritika Honfitársunkat nem zavarja. A neki tetsző (köz- és egyéb) média által közzétett, teljes mértékben hiteles információk alapján megalkotja véleményét, példának okáért a hazánkat terhelő menekült-kérdésben is, és kérlelhetetlen pontossággal, objektivitással megfogalmazott gondolatait tüstént (közvetlenül azok megszületése után) tudatja is velünk, illetve, hacsak lehet, mindenkivel.

Tanúja voltam nemrég egy ugyancsak igaztalan beszólásnak, amelyet egy – láthatóan – aljas, liberális „gondolkodó” vágott egy tiszta lelkű, vélemény-alkotó Honfitársunk fejéhez: „Így lett belőled egyetlen gomb(nyomás) a kormány által működtetett szavazógépen…” De a Magyar Embert ezzel sem tudták megfogni! Méghogy szavazógép! Ő igenis elmegy majd szavazni, nemsokára, amikor arról kell dönteni, hogy jöjjenek vagy ne jöjjenek a „migráncsok” Magyarországra… Neki véleménye van, ő el tudja ezt dönteni. Miként azt is el tudta dönteni: kit szavazzanak ki a ValóVillából…

Utóirat:

„Tudod-e, mi a különbség a jobb-fasz, és a balfasz között? Mindkettő feláll, de a balfasz hozzá is szól…” (Hofi Géza)

Világi Gyula újságíró, Németország (Stuttgart/Ulm)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.