Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ezek a valláskárosult műanyag-keresztények komolyan gondolták…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel ez még nem volt, kellett, mint egy falat kenyér: 930 millióba fog kerülni (ezt hívják megközelítőleg 1 milliárdnak) és mindazoknak az örömét fogja szolgálni, akik az elkövetők sorában állva hiszik és vallják: itt már nincs az az aljasság, amit röhögve ne lehetne megcsinálni.

Nem mondom, hogy így éhgyomorra nem küldött padlóra ez a remek hír, mert de: önálló kormányzati szervezeti egység, azaz helyettes államtitkárság jön létre a keresztényüldözés ellen Balog Zoltán vízfejű minisztériumában – adta a hírül a mindig jól értesült Magyar Idők nevű kormánypropaganda oldal.

Nem bántam volna persze, ha nem aprózzák el a dolgot és nem alázzák meg az eszmét egy helyettes államtitkársággal (mi az, hogy helyettes?), aminek vezetőjét ráadásul Olaszországból fogja hazarángatni a kötelesség: Török Tamás diplomata irányítja majd ezt a remekbeszabott sóhivatalt, bárki is legyen ő.

Lassan mondom, hogy az én agyam is felfogja: Orbán és Balog augusztus végén – rögtön a riói olimpia – után ellátogattak a Vatikánba, ahol közel-keleti keresztény vezetőkkel találkoztak, mert valószínűleg azok még szóbaálltak velük. Vagy ki tudja, miért. Ezt követően döntötték el, hogy szükség van egy, a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárságra. Az agyam képtelen feldolgozni az információt, de azért folytatom.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek azt mondta: 3 millió eurót, azaz 930 millió forintot különít el a kormány arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse. Hát ja. Végül is már kedd van és még nem sikerült elkúrni 1 milliárdot, akkor legyen ez.

Az ember józan esze – ami még maradt neki – azt kérdezi erre jobb híján: a józan ész üldözését segítő vízfejet mikor tervezik létrehozni? Számomra ez az a hír, amire se köpni, se nyelni nem elégséges. Az egyetlen többszörösen összetett kérdés, amit fel lehet tenni jelen esetben: minek, mivégre és mi a fene van már megint? Mi lesz a feladata ennek a különálló, Balog főkeresztény seggéből kilógó entitásnak? Mi indokolja 3 millió euró, azaz közel 1 milliárd forint elégetését? Mégis mi? Létrehoznak egy istenverte minisztériumi alegységet, amely ugyanazt fogja csinálni, amit az egész kormány szakmányban tol főállásban, reggeltől estig, kormányzás címszó alatt? Amely helyettes államtitkárság közleményekben és fizetett politikai hirdetésekben tiltakozik majd a keresztények üldözése ellen, verdesi félre a harangokat és olyan félelmeket igyekszik elültetni az egyébként is rettegő lakosság lelkében, hogy miszerint olyan emberek fenyegetik az életüket, akiket soha nem is láttak?

Szeretném megkérdezni: mióta feladata a magyar kormánynak közösséget vállalni idegen, nem magyar állampolgárokkal, mióta feladata őket bármilyen módon támogatni, miközben életveszélyben, a létminimum határán, az egzisztenciális fenyegetettség árnyékában élnek magyar állmapolgárok milliói? Hogyan képzelik ezek az igen gazdag képzelőerővel rendelkező álkeresztények, hogy a világban szanaszét élő és üldözött keresztényeket megvédik kitől? Ezek szerint a nem keresztények mégsem csak kizárólag az európai kontinens keresztény vérvonalát kívánják megsemmisíteni?

De hagyjuk is a keresztkérdéseket. Tegyünk fel lényegi kérdéseket: ki az a főemlős, aki a világban üldözött (feltételezem a terrorszervezetek által üldözöttekre gondol a Balog-Semjén-Harrach-Orbán nevekkel fémjelzett műanyag-keresztények csordája), védelemre szoruló keresztény közösségeket egy helyettes államtitkárság létrehozásával kívánja megmenteni? Ki az a félkegyelmű, akinek egyáltalán eszébe jut, hogy egy porfészeknyi nemzetállam fog védelmet nyújtani olyan közösségeknek, amelyeket például az ENSZ, vagy bármely nemzetközi szervezet, netán az érintett ország vezetői is csak korlátozott mértékben képesek oltalmazni az elmebeteg, öncélú pusztítással szemben?

Az van, tisztelt Balog tiszteletes és népes pereputtya, hogy ez itt megint valami oltári nagy lenyúláshoz hasonlít, ami kezdődik 1 milliárddal és tetszőlegesen folytatható, amíg a 2018-as választási évben eléri majd az N milliárdot. Mert közben a polgár kollektív memóriájából régesrég kiesett, hogy akkor, valamikor létrehoztak egy álcázott, pénzelnyelő struktúrát. Magyarázzák el nekem, miként fér össze ennek a kormánynak az elveivel és legfőbb politikájával (ami a korrupció, természetesen) – ne jöjjön ide senki, nem kívánunk senkit befogadni, senkivel együttélni, senkit támogatni -, hogy Magyaroszág a világban szanaszét üldözött menekültek oltalmazójaként lép fel?

De ha már. A Magyarországon üldözött keresztény, egyre gyarapodó kisebbséget ki támogatja? A társadalom peremére szorult emberek csoportjait, betegeket, öregeket, fogyatékkal élőket, gyermeküket egyedül nevelőket, a közmunka rabigájából kiszabadulni nem tudókat ki támogatja? És miért nem őket elsősorban-mindenekfelett és ha már minden rendben van, majd miért nem azután kezdünk foglalkozni az Afrikában a Boko Haram által üldözött keresztényekkel? Mennyire aljas, szemforgató az a kormány, amelynek külügyi tárcája nem képes Szíriából kimenteni egy magyar anyát három gyerekével, de úgy kívánja magát feltüntetni, mintha az üldözött keresztények mentsvára lenne? Nem, ez már rég nem kormány, ez egy beteges, gátlástalan, szemforgató, álkeresztény horda, amely öl, butít és nyomorba dönt.

Az emberséget, európaiságot, szolidaritást naponta a gyűlölet aprópénzére váltó kormány, amelyik tétlenül asszisztált a káosz és zűrzavar tetőfokra hágásához tavaly nyáron, amely azóta is ott tesz keresztbe, ahol tud az Unió migránsáradattal szembeni hatékony fellépésének, amely nemzetállami hatáskörbe kívánja erőltetni azt a kérdést, amelyre csak közös európai cselekvéssel lehetséges jó megoldást találni, most egy vicchivatallal igyekeszik sarokba szorítani az Iszlám Állam elmebeteg, gyilkoló kommandóját.

Javíthatatlan ez a valláskárosult rablóbanda. Az egyre jobban teljesítő impertinencia mellett minden lépésüket a bármit megtehetünk cinizmusa irányítja. A pofámról leégne a bőr a helyükben, ezek viszont tök komolyan gondolják. A gyűlöletről elhíresült, kékbe borult országban, ahol az idegenellenesség soha nem látott magasságokba csapott, a Fidesz helyettes államtitkársággal küzd a világban üldözött keresztényekért. Azt az ezer kopt családot is milyen szívesen befogadták, igaz, a kutya nem látta őket, de nem is igen hallott róluk senki.

Most majd a migránsozás mellé érkezik a keresztényüldözés terminusa is, valahogy csak összekínlódják, hogy úgy tűnjön: igenis van munkája az új hivatalnak és szükség is van rá, mint egy falat kenyérre. Aztán ha már semmi új lopási technikát nem sikerül kitalálni, majd jön a máglyarakási, boszorkányüldözési, inkvizíció-, tornádó-, óceán- és vulkánkitörés-ügyi helyettes államtitkárság. Kerül, amibe kerül. És a végére talán azt is sikerül bebizonyítani, hogy a vasárnapi nyitvatartás valójában a keresztényüldözés egyik formája.

Ha bomlott vallásfanatikusék ezt komolyan gondolták, azért tragikus a helyzet, ha meg pusztán lenyúlni, lopni, harácsolni készülnek megint, akkor azért. Ezek az emberek csak így tudnak létezni, ez a Habony-métely rágja az agyukat. Köpködik az Európai Uniót, aztán odatartják a kezüket a pénzért, rugdossák Ferenc pápát, aztán beállnak keresztényoltalmazónak, gyűlölik a migránsokat, de emberbaráti szeretetből szórják a magyar adófizetők pénzét távoli, valószínűtlen, megvalósíthatatlan ideálokra. Hányok. Sugárban.

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.