Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor azt üzente: kapjátok be, drága alattvalók!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szabó Szabolcs független képviselő kérdezett – írásban – Orbán Viktor fideszes miniszterelnök pedig nem válaszolt. Választ adni a törvény szerint kötelező. A határidő lejárt, de Magyarország miniszterelnöke simán megteheti, hogy a törvények fölött állónak tekintse magát. A kérdés címe: „ Milyen kapcsolatban áll Ön Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival?

Orbán Viktor túlságosan elfoglalt ember, éppen Magyarországot, Európát és az Univerzumot menti, valamint védi meg a mindenhonnan támadó ellenségtől. Nem ér rá olyan pitiáner ügyekkel foglalkozni, mint a saját vagyonosodása. Meg egyébként is, kinek mi köze van hozzá? Azt már tudjuk, hogy ő soha nem volt vagyonos ember, most sem az és soha nem is lesz.

Mindenki más ugyan veszettül gazdagodik körülötte. A mangalicatenyésztő-gázszerelő-napi szinten uniós pénzekben fürdő szomszédja, a szomszéd felesége, gyerekei, jövendő veje éppen úgy, mint a saját felesége, szülei, gyereke, veje, valamint Nárcisz kutyája. De mindehhez a miniszterek elnökének az égvilágon semmi köze nincsen, ez csak a vakszerencse és a Jóisten együttes erőfeszítésének köszönhető.

Elszámolnia pedig Orbán Viktornak – valamint Andy Vajnának, Simicska Lajosnak, Garancsi Istvánnak, Lévai Anikónak, Orbán Ráhelnek, Orbán Győzőnek, Kövér Szilárdnak, Tiborcz Istvánnak, a komplett Mészáros famíliának, L. Simon Lászlónak, Matolcsy György rokonságának, Rogán Antalnak, Szijjártó Péternek, Lázár Jánosnak és még vagy száz, közpénzben pancsoló dinasztiának – egyáltalán nem kell. Ameddig Polt Péter a legfőbb ügyész, addig biztosan nem.

Orbán Viktor, aki egy személyben a kormány a Fidesz, az ország és a nemzet, nem kérhető és főleg nem kényszeríthető semmire. Arra sem, hogy teljesítse törvényi kötelezettségét. Arra sem, hogy az ország törvényeit betartsa. Rá, és mindazokra, akiket Orbán Viktor érdemesnek tart erre – tehát akik jól szolgálják őt – nem vonatkoznak a szabályok. Olyannyira nem, hogy szükség esetén akár a törvényeket, akár az alaptákolmányt is átszabják a kedvükért. Bármikor, akárhányszor.

Szép csöndesen – bár ordítozunk már jó ideje páran – virágba borult a személyi kultuszra épített önkényuralom. Mert gondoljunk csak bele: ki merészelne számonkérni valamit Erdoganon, vagy Kim Jong-un diktátoron? Na, ugye! Akkor meg miért kellene meglepődnünk azon, ha Magyarország miniszterelnöke ívesen tesz Magyarország törvényeire? Tessék szépen megtanulni: ő maga a törvény. Is.

Mit kíváncsiskodik a tisztelt képviselő? Amúgy is: örüljön, hogy senki nem küldte rá a rendőröket. Vagy a TEK-es srácokat. Ugyanis Szigetvári Viktorékra például ráküldte egy lelkes hazaffy, amikor az Együtt Nyíregyházán demonstrálgatott és transzparenseken firtatták a miniszterek elnökének vagyoni helyzetét. Be is futott a rendőrség és igazoltatta a politikusokat. Meg is indokolták, miért jöttek oly sietve: a transzparens nincs összhangban az október 2-i népszavazás tárgyával, ezért kaptak bejelentést. Az igazoltatásról jelentés készült és majd értesítik az Együtt politikusait arról, hogy lesz-e eljárás az ügyben.

A kérdést már fel sem teszem, hogy ugyan milyen ügyben? Az egy dolog, hogy az agyhalált lábon kihordó kormánydukkernek egyáltalán eszébe jutott kihívni a rendőrséget, fene nagy felháborodásában. Az egy másik dolog, hogy egy olyan indoklás, miszerint az Együtt által felállított transzparens  nincs összhangban az október 2-i népszavazás tárgyával, miféle alapot képez a rendőri intézkedésre? Mert, ha nincs összhangban, akkor mi a jó élet van? Már kötelező lett? Nem csak lényegileg, de formailag is eltörölték az összes demokratikus jogot, közte a szólás szabadságának jogát is? A rendőrök miért nem a feljelentgető polgártárshoz mentek ki nagy erőkkel és miért nem nála faggatóztak? Leginkább azt kellett volna megérdeklődni, hogy szedi-e rendesen a gyógyszereit.

De nem, a szervek kivonultak transzparens-nézőbe, igazoltatták Szigetváriékat és közben el sem pirultak szégyenükben. Ez van, kérem.

Most meg az van, hogy ha Orbán Viktor tekintetes úr nem akarja, akkor nem tartja be a törvényeket. Ha nem óhajt válaszolni a parlamenti képviselő kérdésére, akkor nem válaszol. Orbán Viktor nem a képviselőnek, hanem az országnak üzent ezzel. Mégpedig azt üzente: kapjátok be, drága alattvalók! Hát így.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.