Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Hajrá Magyarország, hajrá bolondok!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mert én naív vagyok, mint a ma született fekete bárány. Okleveles naív, malacrózsaszín lélekkel (by Andrea). Mindig azt gondolom, most már tuti leértünk a pöcegödör aljára, már ástunk is egy csomót, itt már csak a magma van. Erre kiderül, hogy a francot, ott egy réteg Fidesz.

Fontos lenne kezdetnek levédetni az új államformát, mint Rogán Antal a digitális aláírást. Szemben a Rogán-féle humbuggal, a hányásszagú-diliházkabaré legalább valóban újdonság. Az mondjuk elég gáz, hogy az ápoltaknál van a kulcs. De mi így szeretjük. És megérdemeljük. És hajrá Magyarország, hajrá bolondok!

A tegnapi istencsudája: Orbán Ráhel, az ország saját lábán álló miniszterelnöki sarj fogta magát és hites urát és elugrott Bahreinbe tárgyalni. Energiapolitikai kérdésekről. A bahreini miniszterrel. Az egy dolog, hogy a se angolul, se magyarul nem túlságosan irodalmi szintet képviselő Rasi a maga vendéglátós végzettségével, vagy az ő hites urával milyen alapon tárgyal, kivel és miről. Aztán energiapolitikai-Ráhel kiad egy sajtóközleményt – isten bizony! – a Magyar Távirati Irodán belül működő OTS-en keresztül. Ebben mi a vicces? Másolom az OTS öndefinícióját:

„Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service – OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli.”

Kérdés: Orbán Viktor elsőszülött lánygyereke üzleti vállalkozás, cég, vagy intézmény? Na ugye!

Miközben ez a kedves vidéki házaspár képviseli kis hazánkat szanaszét a nagyvilágban – mégpedig maszek alapon -, itthon állítólag megy a harc, hogy Schmitt Palibá, vagy Deutsch Tompika legyen inkább a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. De tényleg! Azon megy a huzavona, hogy egy méltatlan, bukott, hazug és plagizáló (tolvaj más megfogalmazásban) volt köztársasági elnök – aki egyébként a mai napig kapja a köztársasági elnöki fizetést, egyéb juttatásokat, jár neki rezidencia, autó, sofőr -, vagy pedig egy bukott sportminiszter, aki jelenlegi beszólogató, a kormány lábszagát képviselő kivénhedt szépfiú legyen a MOB elnöke.

A sportmenedzser-szakon végzett külügyminiszterünket egyetlen nyugati országban sem fogadják – az USA-ban sem – ezért ő feszt nyit kelet felé, végigjárja az összes diktatúrát és soha nem hallott országokat fedez fel, közben mindenhol meglátja a szép jövőt, a másik szájával meg kioktat, kiszól, beszól mindenkinek. Két teremfocimeccs között.

A miniszterelnök egyik bal keze digitális aláírásokat talál fel, szabadalmaztat és általában is végtelenül okos, de nem hajlandó elsétálni a bíróságra egy szembesítésre, mert nem ér rá. De kikéri magának.

A Nemzeti Bank elnöke szemmel láthatóan paranoiás, ezért hadsereget állít fel közpénzből önmaga védelmére (fegyverekkel és éles lőszerekkel felszerelkezve), hogy megvédjék a köztől, miközben a köz pénzéből vásárolgat, beruház és támogatja a rokonságot. Ugyanő alkalmazza havi ötmilliós fizetéssel a legfőbb ügyész kedves feleségét és alkalomadtán összeül a legfőbb ügyésszel egy étteremben, hogy megbeszéljék az ellene tett feljelentéseket. Közben kacarásznak, mint két gerlice.

A miniszterek elnöke szeret focizni, ezért az ország minden pontján stadionokat épít, szotyolát köpköd és két kézzel marja el a nők kezét, csókdosási célból. Az ő legfőbb tanácsadója egy gipszfaragó, de kölcsönösen letagadják egymást. Mindkettőnek ciki a másik.

A magyar filmgyártás atyaistene egy Amerikából hazatántorgott parókakészítő, másodállásban kaszinós és Palácsik Tímea szerető férje.

Az ország egyik leggazdagabb embere egy gázszerelő, aki mindenhez ért, tucatszám vannak vállalkozásai neki is, népes családja tagjainak is és sorra nyeri az állami megbízásokat, miközben külföldön vásárolgat luxusvillákat és az egész ember legnagyobb tehetsége abban áll, hogy ő a jelenlegi miniszterelnök egykori szomszédja és valószínűleg ő volt az, aki a nála okosabb és tanultabb Viktorra mindig is felnézett. Pedig.

A református lelkész megkapja az oktatást a minisztériumába (sok egyéb mellett), de ő inkább olimpiát akar rendezni Budapesten, mert akkora élmény volt neki, amikor a mi pénzünkből kimehetett Rióba elénekelni a himnuszt, hogy ezen azóta sem képes túljutni.

Egyszóval remek kis ország ez. Jól lehet itt élni, csak jóban kell lenni a miniszterek elnökével, de még tutibb, ha beleszületik, vagy benősül az ember a klánba. Onnantól kezdve bármit elérhet és bármennyi pofátlanságot megengedhet magának. Ő is és mindenki más is, akit Orbán Viktor óvó keze védelmez.

Ez egy diliház. Olyan, amilyet Európa akkor látott utoljára, amikor Nicolae Ceaușescu és népes családja megszállta Romániát. Ott rossz vége lett, de igen sokáig tartott az uralkodásuk. Jó vége itt sem lesz, bár vagyunk annyira európaiak és kulturáltak, hogy máshogy zárjuk le ezt a történetet. Lesz dolga a hatóságoknak, szó se róla. Meg az elmeorvosoknak. Már most is lenne.adomány