Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt és most szögezzük le: Stefka István éppen olyan véresszájú, önmagából és emberségéből kivetkőzött, a legalantasabb ösztönökre építő szarkeverő, mint Bayer Zsolt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerettem volna kimaradni a Bayer Zsolt kitüntetése körül kialakult őrületből, de nem sikerült. Habár nem Széles Gábor jól megfizetett házi szerzőjéről fogok írni, mert már mindent megírtunk erről, nincs mit hozzátennem. Nem is a kitüntetés ténye miatt ragadtam klaviatúrát, a szánalmast nincs hová fokozni és nincs is miért. Ám a Bayer emberi és újságírói nagysága mellett kiálló kolléga – mármint Bayer Zsolt kollégája – sajátságos reakciói mellet nem tudok szó nélkül elmenni, mert tökéletes látleletet ad a magyar valóságról.

A PestiSrácok több okból sem a kedvenc olvasnivalóm, de ez nem minősítés, hanem ízlés és gondolkodás kérdése. Az azonban, amit Stefka István összehordott a védjük meg Bayer Zsoltot projekt keretén belül, elég szépen példázza annak az oldalnak az értékrendjét. Igen, annak az oldalnak és távolról sem a jobboldali gondolkodásról beszélek, mert azzal semmi baj nincs. Sőt! Csakhogy itt nem erről van szó.

Stefka nem az általa oly nagyon tisztelt és nagyra tartott Bayer Zsolt melletti kiállásáról írt egy hirdetményt, ahogy várná az ember ilyen esetben. Nem, Stefka István a másik oldal gyalázásában véli felmutatni azt az erkölcsi nagyságot, amivel nem rendelkezik ugyan, de rendkívüli módon büszke rá.

„Az viszont döbbenetes, amit időről-időre a liberális hisztéria, a balliberális média produkál és vele együtt az, ahogy az egész hazai és külföldi közvéleményt félretájékoztatja, megtéveszti. (…) Nos, ez a bajuk Kaltenbach Jenőéknek, Kenyeres Istvánéknak és a balliberális, hörgő hadaknak Bayerral. Hogy az ő szemében az újságírás elsőrendű feladata a magyarság védelme, a nemzeti önazonosságtudat megtartása. (…) Ezt nem szeretik a magyart, a magyar nemzetet gyűlölő, gyakran eláruló balosok.”

Miután ilyen nívósan bemutatja Stefka azt a mentalitást amit ő, Bayer és még számos, állami hirdetésekből és minisztériumok megbízásai alapján írt cikkek honoráriumából éldegélő, az Orbán-kormány eszmeiségét hirdető, a kormány üzeneteit az olvasók felé közvetítő újságíró képvisel, egy elegánsnak szánt kanyarral azokat nevezi gyűlölködőknek, aki Bayer miatt visszaadták a kitüntetésüket.

Itt jót is röhöghetnénk az egész ügyön és Stefka Istvánon, de elhangzik egy olyan súlyos állítás, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Stefka megindokolja, miért írta Bayer Zsolt azt a sokakat felháborító és elborzasztó cikket az olaszliszkai gyilkosságról, miért úgy, miért azt írta Bayer.

Cserébe azért, mert a polgárháborút akaró balliberális média által feltüzelt tömeg agyonverte Szögi tanár urat az autóban ülő két kiskorú gyermeke szeme láttára.

Senki nem vitatja, hogy Szögi Lajos meggyilkolása minden emberit nélkülöző, felfoghatatlan, elfogadhatatlan és tűrhetetlen bűncselekmény volt. Azonban ezt a gyilkosságot ürügyként felhasználni a saját, torz, beteges gondolkodásának alátámasztására sem Bayer Zsoltnak, sem Stefka Istvánnak nincs joga.

Ha van gyűlöletkeltés ebben az országban, abban éppen Bayer és Stefka masíroznak az első sorban. Nem lehet és nem szabad elfeledkezni arról, hogy ők az Orbán-kormány gondolatiságát közvetítik az olvasóik felé, az Orbán-kormány gyűlöletének magvait hintik. Teszik ezt minden egyes nap és teszik úgy, hogy közben a másik oldalt – a másik oldalhoz tartozik mindenki, aki nem áll be a kormányt éltetők közé – vádolják mindazzal, amit ők maguk csinálnak.

Itt és most szögezzük le: Stefka István éppen olyan véresszájú, önmagából és emberségéből kivetkőzött, a legalantasabb ösztönökre építő szarkeverő, mint Bayer Zsolt. Remélem, a következő kitüntetési-hullámból nem marad ki ez a remek újságíró sem. Igazán megérdemelné a Fidesz vállveregetését.

Kaltenbach Jenőnek tökéletesen igaza van abban, amit az atv.hu-nak nyilatkozott:

A durvaság, a rasszizmus és az uszítás elönti az országot, ezért itt az ideje, hogy a magyar értelmiség egyenes gerinccel felálljon, és felemelje a szavát.

Bizony, nagyon itt lenne az ideje ennek, mielőtt a társadalom még nagyobb hányada elhiszi, hogy a Bayer és Stefka félék képviselik az értelmiséget ebben az országban. malac

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.