Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Foglyul ejtett kib*szott ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap óta tudjuk, hogy minden más elévülhetetlen érdemén túl és mellett, Rogán Antal propagandaminiszterben egy sikeres feltalálót is tisztelhetünk. Mármint mindenki, aki képes a tisztelet hangján szólni egy, a gyanú szerint hivatalával több ízben visszaélő, köztörvényes bűnözőkkel seftelő, a letelepedési kötvényekből hatalmas üzletet összehozó, közpénzekből felkapaszkodott, úri luxusban tobzódó megélhetési politikust. Akinek Orbán Viktor és Polt Péter jóvoltából még egyszer sem sikerült bíróság elé állnia, noha tárt karokkal várták őt oda. Nem fárasztom magam, nem ismétlem meg, amit már korábban leírtunk.

Rogán Antonio legújabb mesebeli kalandja így néz ki: pénzügyi végzettsége birtokában, unalmas életébe egy kis izgalmat becsempészendő, feltalálói babérokra tört és egy digitális aláírási eljárás pattant ki az ő agyából. Mint kiderült tehát, az informatika területén is képesnek bizonyult maradandót alkotni. Olyat, amit még soha senki. Egy digitális aláírást. Nem egyedül persze, hanem a kormányzati hátszéllel gazdagodó Hunguard tulajdonosaival. Hogy még szebb legyen, két társával együtt Rogán ezt a világhírű digitális találmányt még fideszes frakcióvezetőként tavaly jelentette be a magyar szabadalmi hatóságnak.

Poén, amin senki nem röhög, akinek agya van: a magyar kérelemben Rogán neve csak egykori jogosultként jelenik meg (a jogosult és a feltaláló nem szükségszerűen azonos), a feltalálók nevét viszont saját kérésükre nem tüntették fel. Mert ezek a feltalálók kivételesen nem vágynak az erkölcsi elismerésre, ezért nem szeretnék, ha mindenki más is tudná, kik is ők. Ezzel szemben a genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, ­WIPO) honlapján – a találmány nemzetközi kérelmében – Rogán egyértelműen megjelenik feltalálóként is.

Időközben, azaz idén januárban mind Rogán, mint a Hunguard tulajdonosai (Csík Balázs és Lengyel Csaba) „jogosultságukat eladták a Pozsgai Petra tulajdonában lévő MobilSign Kft.-nek. Igaz, a MobilSign tulajdonosa tavaly decemberig Csík Balázs és Lengyel Csaba volt”írja a Rogán-szappanopera legújabb részéről terjedelmesen beszámoló Nol, hozzátéve, hogy a Hunguard tuljadonosi hátterében ciprusi és máltai offshore cégek tűnnek fel. A Hunguard az a szerencsés cég amúgy, amely az utóbbi években százmilliós nagyságrendű hasznot hajtott a közműcégek informatikai auditálásából, és amely tulajdonképpen a nemzeti rezsiharc hátán tett szert pofátlan bevételekre.

Miközben a lap kérdéseinek egy jó részére nem sikerült válaszolnia, a Miniszterelnöki Kabinetiroda belengette, hogy „amennyiben azt állítják, hogy Rogán Antal bármilyen kapcsolatban van a Hunguard Kft.-vel, sajtó-helyreigazítási pert” kezdeményeznek. Látva aztán, hogy a Rogán zsenialitásáról szóló hír szárnyra kapott a magyar sajtóban, a propagandagépezet előállt a szerecsenmosdatással, amelyről nehezen eldönthető, hogy a kormány tagja, vagy a feltaláló-vállalkozó magyarázza a bizonyítványát.

Mindenesetre a reneszánsz maffiózó kijelentette, hogy semmi köze a Hunguard-hoz, viszont a szabadalomtól (aki mást állít, az megnézheti magát, mint tudjuk) nem határolódott el. Nehéz is lett volna. Na, nem mintha gondot okozott volna bármikor is öblöseket hazudnia bármiről. Azt, hogy pontosan milyen tevékenységet végzett, aminek nyomán ez a csoda megszületetett, nyilván nem kötötte az orrunkra. Akit érdekel: soron következő vagyonbevallásában majd szerepeltetni fogja, hogy immár feltaláló is.

Ehhez képest ma már tudjuk, hogy Rogán eddig öt nagy cégnek adta el a találmányát. Szabatosan ez úgy hangzik: a többi mellett (MÁV Informatika CA és TSA, Aegon Biztosító Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., Sprinter Futárszolgálat) a Magyar Telekom is megvásárolta azt a digitális aláírási eljárást, amit Rogán Antal jegyez feltalálóként. Nem volt egyszerű. A szabadalmát ugyanis a MobilSign vásárolta meg, a Magyar Telekom pedig már egy másik cégtől, a ProfiTrade-től rendelte meg az elektronikus aláírási megoldást.

Ez az a Profitrade, aminek 2002-13 között a találmányt Rogánnal közösen jegyző Csík Balázs és a találmány jogait megvásárló MobilSign jelenlegi tulajdonosa, Pozsgai Petra mellett a Carion Holding is tulajdonosa volt. A 444.hu szerint a Carion Holding vállalatai nagy kedvezményezettjei voltak a Rogán Antalhoz köthető Nemzeti Otthonteremtési Közösségek programnak, melyben a tapasztalt szervezőnek minősített szervezők által szervezett csoportok akár 30 százalékos állami támogatást is kaphattak befektetéseikre.

A minket – őszintén megvető, gyűlölő – szennylapnak tartóknak, akik szerint harsányak vagyunk inkább, mint informatívak (elutasítom amúgy ezt a szánalmas minősítést) jelezni szeretném, hogy eddig tartott az információ, most jön a harsányság. Ami arról szól, amivel kapcsolatban a magát szakmának nevezők, a disznóságokat naponta – hozzánk hasonlóan – tapasztalók eltartott kisujjal, fehér kesztyűben tiltakoznak.

Lehet fanyalogni, akkor is ez az igazság: Rogán Antal szellemi fogyatékosnak néz egy egész országot, bűntársaival bandába szerveződve lopja a jelenünket, jövőnket, a közpénzek raklapjait. Miközben ezt a cikket írtam, kiderült az is, hogy egészen pontosan 256 millió 800 ezer forint EU-s pályázati pénz jutott a fent említett ProfiTrade Kft.-nek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóvoltából. Az a cég, ami vastagon köthető Rogánhoz, és amelynek mindössze négy említésre  méltó projekt kapcsolódik a nevéhez, de valahogy nem tudott félreállni soha a támogatások útjából: 2012 és 2015 között összesen 965 459 720 (965 millió!) forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

Tisztelt szűkölő értelmiségiek, minek lehet ezt nevezni? Minek szokás nevezeni azt, amikor a hatalommal való visszaélés, hazai és uniós támogatásokból szárbaszökkenő, visszcsorgatott kenőpénzekből mindig ugyanazok a strómanok járnak jól? Amikor a feltaláló-miniszterekhez több szálon köthető mindigugyanazok feneketlen zsebeiben landolnak a jobb sorsra érdemes milliárdok? Maradt még valami ebben az országban, amihez Rogán neve kapcsolódik, vagy amihez a kormány neve kapcsolódik és nem bűzlik a korrupciótól?

A Rogán-szappanopera legújabb része is pontosan ugyanarról szól, amiről minden, amihez eddig is hozzányúlt. A csúcsra járatott, kollektív hülyének nézésről. Most éppen azt kellene elhinni neki, hogy bár soha nem dolgozott a szóban forgó területen (amúgy semmilyen más területen se, kivéve a közpénzes vályú körüli röfögést), soha nem foglalkozott a digitális aláírások műszaki, tudományos hátterével, életében nem látta, hogy egyáltalán hogy kell hozzáfogni egy ilyen művelethez, mégis képes feltalálni az ahhoz szükséges, korábban felfedezetlen eljárásokat. Hát nem életszerű? Dehogynem.  És amikor megkérdezik tőle, hogy ugyanbiza mi ennek a találmánynak a lényege, milyen értelemben képez újítást a korábban már feltalált digitális aláírási eljárásokhoz képest, milyen ismert technológiákat hasznosított két felfedezés között, akkor jön a fenyegetőzés, hogy aki le meri írni, hogy köze van a stróman-cégekhez, az számíthat a perre.

Röfögve megzabáljuk a moslékot? Megint? Még meddig? Hogy Rogán Antal naponta a pofánkba tolja, hogy ez az ország fuldoklik a korrupcióban, hogy már csak azzal vannak elfoglalva, hogy milyen leleményes módon lopják el azt, amit talicskával sem szégyellnének. Ennyire idióta nem lehet senki, hogy ezt bevegye. Az ingyenes digitális aláírások korában, amikor semmit nem kell feltalálni és újból feltalálni, mert már feltalálták mások jóval régebben, azt kellene bevegye a gyomrunk, hogy bizonyos cégeknek pont erre az eljárásra volt szükségük, amit jó pénzért csak Rogántól lehet megvenni. Hogy ezek a cégek önként, dalolva, minden érdek nékül, csak erre a forradalmi eljárásra vártak, ami ennek a közismerten feddhetetlen politikusnak és feltalálózseninek a nevéhez kapcsolódik. Minősített korrupció a foglyul ejtett államban.

Nem volt elég, hogy feltalálta, miként lehet gyorsított-könnyített eljárásban, letelepedési kötvények formájában kiárusítani a hazát és offshore cégek révén lefölözni az adófizetői pénzt; felfedezte a fizika törvényeit szájbarugdosó táguló gumilakást; és rájött az áron álul érékesíthető bevárosi ingatlanokból származó kenőpénzes zacskók kétségtelen előnyeire, itt a legújabb forradalmi újítás: digitális aláírás, b*zmeg.

Akkor legyek én a harsány idióta, aki nem válogatja meg a szavait. Nekem már nincs időm megválogatni a szavaimat, nincs időm és kedvem szakmázni és finnyáskodni. Rogán Antal a mindennapi példa arra, hogy röhögve el lehet lopni egy ország jelenét-jövőjét és akinek nem tetszik, azt eltapossák. Rogán Antal a példa arra, hogy szellemi fogyatékos kreténeknek néznek, akiknek azt is be lehet adni, hogy Rogán Antal feltaláló zseni. Szórakoznak, röhögnek, hogy ennek sincs semmi következménye. Holnapután bestsellereket fog írogatni és ő lesz a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és az is rendben lesz. Foglyul ejtett kib*szott ország.

FrissítésHirtelen eltűntek a Rogán találmányát hasznosító cég partnerei.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.