Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz nem enged a külföldön dolgozó magyarok hülyének nézéséből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy már tudjuk, a rettegő Matolcsy György MNB-elnök kémvezérrel, katonai elhárítóval és TEK-es harci kiképzővel védekezik és fegyverkezik a bevándorlás és terrorizmus, valamint sajátjai ellen, beszéljünk Kósa Lajosról. Aki ma ötpártilag egyeztetett Dúró Dórával és az LMP-vel arról, hogy minden marad a régiben. Már ami a kvótanépszavazást és az életvitelszerűen külföldre kényszerült magyarok véleménynyilvánítási lehetőségeit illeti. Az október 2-i nagy nemzeti ünnepen.

A Jobbik azt szerette volna elérni, hogy augusztus 18-ra hívják össze az Országgyűlés rendkívüli ülését, amelyen hozzanak döntést a választójogi törvény olyan irányú módosítására, amelynek értelmében

a külföldön dolgozó, de magyar lakcímmel rendelkezők is ugyanúgy levélben szavazhassanak, ahogy a határon túli magyarok.

Lajos, a nemzet lángesze és kupakokkal bélelt hutituszu-szakértője, a cizellált modor és akadémiai műveltség két lábon járó oszlopa az ötpárti helyett kevesebb pártira sikerült (az MSZP távol maradt és állítólag a KDNP is külön párt) találkozót követően doorstep-elt egyet. Miközben újra bebizonyította, hogy nem az eszéért szeretjük. Valójában egyáltalán nem szeretjük és egyre frusztrálóbb, hogy ez a félművelt, félanalfabéta utasítgatja azokat, akiket szolgálnia kellene.

Kósa Lajos tudományos hosszútávfutó belerágta a szánkba, mi a helyzet. A helyzet pedig az, hogy a Fidesz „tartalmi és eljárási okok” miatt nem támogatja a választójogi törvény módosítását, ugyanis a a jelenlegi szabályozás (kósául: szabályzás) jó, koherens és megfelelő a magyar állampolgárok számára. Aki nem hiszi, annak még nem járnak utána, de alakul. Az orosz népmesék analógiára. Tessék:

Nem támadt kedvem vinnyogva röhögni ezen a mérhetetlenül pofátlan és cinikus beszóláson:

Függetlenül attól, hogy esetleg megnőtt volna a szavazáson résztvevők száma a módosítással, jogellenes helyzetet teremteni nem lehet.

Vagyis: bár igen jól jönne a Fidesznek, ha érvényes lenne a népszavazás, vagyis minél többen elmennének szavazni, egy esetleges módosítás miatt nem lehetne lebonyolítani (értsd: nincs elég idő) a jogerősen október 2-ára kitűzött kvótareferendumot a törvényalkotási folyamat és az esetleges jogorvoslatok miatt, a Nemzeti Választási Iroda pedig nem tudná kiküldeni az értesítőket az érintetteknek. Miszerint, nagyon hülye magyar, ne menj el Londonig, majd jön a levél postán, azt küldd vissza!

Kósa Lajost és a Fideszt hirtelen felindulásában érdekelni kezdte az a törvényesség-törvénytelenség. Már amennyiben ezúttal azon siránkozik a frakcióvezető elvtárs, minden lassú gondolkodású papagájok példaképe, hogy alkotmányellenes lenne, ha elmaradna az államfő által kitűzött népszavazás, amelyet a parlament is elfogadott. Következésképpen itt a recept a boldogsághoz:

aki voksolni akar, az jöjjön haza vagy menjen el az adott külképviseletre, és ott mondjon nemet a kényszerbetelepítésre.

Értitek, emberek? K(v)ósa szervezi az életeteket. Ha annyira akartok voksolni, gyertek haza többszáz, ezer kilométerről, vagy utazzatok többszáz kilométert a legközelebbi konzulátusig/nagykövtségig saját költségen, és mondjatok nemet a nem létező kényszerbetelepítésre. Nem elég, hogy olyan erőfeszítést tesztek, amit további negyedmilliónak nem kell, meg is mondják, lehetőleg hogyan szavazzatok. Kósa megmondja a tutit. Mert Kósa szerint ez megfelel nektek. Nem kérdeztek róla? Nem baj.

A világon ilyen nincs. Még egyszer mondom: sehol nincs ilyen. Mármint nyilván nem a katonai diktatúrákra, a polgárháború sújtotta országokra gondolok, hanem azokra, amelyeket névleg demokráciaként tartanak számon. Még akkor is, ha az országot vezető hatalomkórban szenvedő egyén már évekkel ezelőtt kinyilvánította illiberális, unortodox államvezetési szándékait.

Nem lehet egy kormány ennyire ellensége a saját polgárainak. Nincs rendben, hogy a Fidesz önkényesen eldöntötte, hogy mi a jó nekik. Akkor sincs rendben, ha nincs külföldön dolgozó épeszű magyar, akit érdekelne ez az aljas népszavazás. Ezek az emberek a magyar GDP 3-4%-át kitevő összeget küldenek haza évente, ezek az emberek a Fidesz szimbolikusan népirtó intézkedései elől menekültek külföldre és kényszerültek újrakezdeni az életüket valahol máshol. Nem kalandvágyból, hanem kényszerből.

És most ezeknek az embereknek adja utasításba egy Kósa Lajos, hogy üljenek repülőre, kocsiba, vonatra és lóduljanak szavazni. És lehetőleg ne saját lelkiismeretük szerint szavazzanak, hanem mondják/válaszolják azt, amit elvár tőlük az állampárt.

Nincs jelentősége ebben az összefüggésben annak sem, hogy a törvény módosítása jelen esetben a Fidesznek jönne jól. Amely Fidesz pontosan tudja valószínűleg (bármennyire is óvják magukat a valóságtól), hogy a külföldi magyarok zöme bojkottálná a népszavazást. Mint ahogy azt is tudja, hogy aki mégis veszi a fáradságot és elmegy erre a néphülyítő bohózatra, inkább NEM-mel válaszol az egyébként teljesen torz, hamis, hazug kérdésre. A Fidesz azt is tudja, hogy még a kósza IGEN-ek is az érvényességi küszöb eléréséhez vinnék közelebb az ördögi, milliárdokba kerülő, de legalább teljesen értelmetlen és populista tervet.

Egy olyan országban, ahol egyik napról a másikra egyéni képviselői indítványok formájában titkosítják a közpénzt, ahol este kitalálják, reggel módosítják az Alaptörvényt, ahol társadalmi párbeszéd nélkül, a pillanatok töredéke alatt nyomják át a szavazógépezeten a korrupciót törvényesítő jogszabályok tömkelegét, ahol az egész törvényhozási folyamat jog- és alkotmányellenes, ott Kósa érveknek alig nevezhető sirámai szánalmasak és köpönyegforgatóak.

Az, hogy a Fidesz-féle szégyen választójogi törvény kiállta minden nemzetközi jogi szervezet – például az Emberi Jogok Európai Bíróságának és a Velencei Bizottságnak a – vizsgálatát, érthetetlen, de igaz. Csakhogy a kvótanépszavazás nem parlamenti választás, ahol egy határon túli magyar szavazata (aki csak az országos listára szavazhat) nem azonos súllyal bírt, mint mindenki másé. Jelen esetben a két szavazat súlya azonos, minden nem és minden igen konkrétan azonos mértékben befolyásolja a szavazás kimenetelét.

Nem tegnap óta igaz, de ismételjük át: a Fidesz, benne a félanalfabéta Kósa Lajossal minden pártok legnagyobb szégyene. Amely előre megfontoltan akadályozza külföldre elűzött polgárait alkotmányos jogaik gyakorlásában. Pontosan úgy, ahogyan a kopasz keretlegények gátoltak meg egy állampolgárt, hogy éljen népszavazási kezdeményezési jogával. Nem elég, hogy Mariana-árkot ásnak magyar és magyar közt, konkrétan megalázzák az ellenségesnek kikiáltott polgárokat. Csak szólok: ebbe már mások is belebuktak, akik a Fideszhez hasonlóan mindent elkövettek azért, hogy külföldi állampolgáraik minél nehezebben tudjanak voksolni.

Addig is: hányinger vagy, Kósa. A főnököddel együtt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.