Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért őrzik jobban Orbán Viktor utcáját a magyar polgárokkal szemben, mint az ország határait?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vasárnap van, ilyenkor az uborkafa se nő, de a napi betevő migránsozás nélkül elsorvadna a szépen fejlett rettegés. Sok közölnivaló ugyan nincs ebben az ügyben, de arról kimerítően beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Tömeges, szervezett, agresszív és illegális a migráció  mondta ő a szájával. Ez teljesen majdnem igaz is, hiszen amennyiben nem lenne tömeges, fel sem tűnne senkinek. Magányos határsértőket eddig is fogtak el, de az ilyesmire nem lehet választási propagandát építeni. A szervezettséget illetően vannak kétségeim, mert szerintem nem a menekültek szervezettek, hanem az embercsempészek. Ezek pedig – mármint az embercsempészek – döntően európai, keresztény, mindenféle gyökerekkel rendelkező illetők. Például magyarok is. Az agresszív jelző sem pontosan így igaz. A menekültek többsége kimerült és rémült, nem agresszív. Aki igen, azon meg nem sokat kellene agyalni, hanem repülőre kellene pakolni és visszaküldeni oda, ahonnan jött. Van itt elég hülye, nem szorulunk importra.

Az illegális sem általában a migrációra igaz, hanem csak a jelen helyzetre, amikor minden okmány nélkül óhajtanak belépni az Unió területére. Ezt természetesen nem szabad engedni. Szükség van ellenőrzésre, azonosításra és minden olyan intézkedésre, amire minden más esetben is szükség van. A kérdés az, hogy miért kell a kormánynak napi szinten üvöltve hirdetni az igét?

Magyarország schengeni ország? Igen. Kapott Magyarország uniós forrást a schengeni határvédelemmel kapcsolatos feladatai ellátására? Kapott. Jelenleg is kap erre forrást? Igen. Vállalta Magyarország a rá eső schengeni határszakasz kiemelt védelmét? Vállalta.

Innen kezdve miért is kell külön bejelenteni, hogy a magyar hatóságok július 5-től úgynevezett mélységi határőrizetet vezettek be? Eddig nem volt? Úgy értem, a teljes jogú uniós tagságunk alatt végig nem volt? A második éve tartó fokozott menekültválság kezdetétől sem volt? Aztán miért nem? Ha volt, akkor meg miről beszélünk?

Rendben, építettünk a mi pénzünkből egy kerítést, ami vagy ér valamit, vagy nem. De mivel magyarázza például Bakondi György, hogy a fóti táborba szállított, kísérő nélküli gyermekek napok alatt eltűnnek? Tavaly 9000 (kilencezer) gyermek vált köddé. A gyermekotthon egy átjáróház? Fiatalkorúak és kiskorúak jönnek-mennek kedvük szerint? Nincs felügyelet?

Mostanában derült ki, hogy a Németországban végrehajtott baltás támadás elkövetője egy olyan fiatalkorú volt, aki – minő csoda – szintén a fóti gyermekotthon lakója volt. Futólag. Az egy dolog, hogy ezt a kormánypropaganda igyekszik úgy kommunikálni, mintha akkora hőstett lett volna elkapni ezt a fiatalkorút, majd pedig a német hatóságokra tolni az egész történetet, hogy ők miért nem tartóztatták le időben. De arról nem esik szó, hogy ez a bűnöző/terrorista/elmebeteg (nem tudom pontosan, melyik kategóriába tartozik) hogy került ki a fóti otthonból, hogy kelt át a fél országon és hogy jutott el Németországba úgy, hogy a magyar hatóságok még csak nem is keresték? A többi 9000 eltűnt fiatal hogy jutott ki az országból?

Segítőkkel? Róluk miért is nem tudnak a magyar hatóságok? Miért is fontosabb a kormánynak a magyar emberek kommunikációját lehallgatni, mint a határok védelmét rendesen végezni? Miért őrzik jobban Orbán Viktor utcáját a magyar polgárokkal szemben, mint az ország határait az illegális határátlépőkkel szemben? Miért lehet ki-be járkálni akár az országba, akár a fóti gyermekotthonba?

Az állandó melldöngetés, a magyar nyelvű – elvileg a menekülteknek és migránsoknak szóló – plakátok, a semmire nem való népszavazás és a hazugságok folyamatos mantrázása helyett ideje lenne működőképes állapotba hozni a hatóságokat és jó lenne, ha a kormány a rémisztgetés helyett az intézkedésekről tájékoztatná a lakosságot. Jó lenne továbbá különbséget tenni gazdasági migránsok, terroristák és menekültek között és a menekülteket emberséges módon ellátni mindaddig, ameddig döntés születik a sorsukról.

Ideje lenne továbbá a folyamatos óbégatás helyett a közö, uniós megoldáson dolgozni, mert tudtommal még tagjai vagyunk a közösségnek. Az tény, hogy messze van a tökéletestől a közös menekültpolitika, de az is tény, hogy ezen nem az indokolatlan melldöngetés és nem is a nemzeti alapokra helyezett vádaskodás fog változtatni.

A belbiztonsági főtanácsadó pedig a rádióban tartott szemináriumok helyett végezhetne végre valami hasznos munkát is, mert itt most nem sokt segít, ha mindenki kap egy sms-t, hogy hová üljön át. Illetve az eddig sem segítetett.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.