Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tényleg nem nyílik már az a kib*szott bicska ettől a határokat nem ismerő pofátlanságtól?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak a szokásos, semmi új, semmi szóra érdemes. Az öltözőben szocializálódott (amit az öltözőben nem lehet megtanulni, azt talán nem is érdemes, ugye) elcseszett pocakos futballista sem hagyja ki a riói olimpiát, sőt a Magyar Olimpiai Bizottság nagyvonalú gesztusából kifolyólag további neves és névtelen miniszterek és államtitkárok is közelebbről barátkozhatnak a Zika vírussal ha nem is, de a nyári olimpiai játékok helyszínével és a sporteseményekkel mindenképpen.

Már hogy a tüdőbe ne futná a csilliárdos költségvetésű MOB nagylelkűségéből állami vezetőket Brazíliába hurcolni. Gazdag év, jó év ez, foci után olimpia, semmit nem hagyhatnak ki a plebejusok. Ennek megfelelően Balog Zoltán embernek kinéző forrásminiszter – aki a foci Eb-t is végigcsápolta -, Simicskó István honvédelmi miniszter, Szene­czey Balázs főpolgármester-helyettes, továbbá három államtitkár is fejenként 700 ezer forintból csodálhatja meg Dél-Amerikát. Köztük van Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár is (rohadjak meg, ha egyszer is hallottam, hogy mit dolgozik és milyen elévülhetetlen érdemei vannak neki), aki tizenkét éjszakával a leghosszabb ideig lesz távol munkájától.

Hogy ki a további két államtitkár, aki semmiképpen nem hagyhatja ki Riót, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy nem a MOB, hanem az állami költségvetés terhére Áder János, a nem létező köztársaság elnöke, illetve Orbán Viktor miniszterelnök is feltétlenül oda fog érni az ámenre.  Mindketten plusz 1-1 fővel mennek Brazíliába, chartergéppel és élőben nézhetik majd a kajak-kenu utolsó versenynapjait, illetve a vízilabda helyosztóit.

Igen, tisztában vagyok a protokollal és nálam okosabb szakértők megkerülhetetlen véleményével, miszerint ebben már megint nincs semmi kivetnivaló, hiszen Budapest pályázik a 2024-es olimpiai játékokra és annak sikere érdekében nem árt a legmagasabb szinten képviselni az országot, tehát semmi gond nincs az átlagosnál több politikus utaztatásában.

Én pedig – mivel ma nagyon jó napom van – azt szeretném ezzel kapcsolatban világossá tenni, hogy elmentek ti a büdös francba! Mind. A kibaszott rongyrázós, pofátlan, szemtelen, aljas, sunyi, geci bandátokkal együtt. És leszarom, hogy demagógiát kiabáltok, hogy kikéritek magatoknak a stílust, hogy megpróbáljátok majd úgy beállítani a dolgot, hogy ez természetes, hogy értünk teszitek, hogy az országot képviselitek.

Lófaszt, mama!  Nem, egyáltalán nem természetes (MOB, vagy állami költségvetés, nekem tökmindegy, ne tegyünk már úgy, mintha az olimpiai bizottságnak semmi köze nem lenne a közpénzekhez), hogy számolatlanul utaznak mindenféle ismert és kevésbé ismert hivatalnokocskák olimpiát nézni. Akkor sem lenne természetes, ha nem pont tegnap derült volna ki, hogy a fénylő csillag szánalmas haknizásából az lett, hogy visszavonták a nagyívű ígéreteket (útépítés, felújítás, beruházás), amelyekkel egy ideje szédíti a népet. Ha nem pont tegnapi hír lenne, hogy 2017-től kezdődően a kormány megszünteti az átmeneti otthonokat, vagyis hogy az idősotthonok, a fogyatékossággal élők gondozóházai, a pszichiátriai, valamint a szenvedélybetegek átmeneti otthonai felszámolódnak. Vagy ha nem pont két órája olvastam volna, hogy az esztergomi kórházban megszűnt a meleg étel, mert az intézmény időtlen idők óta nem tudja kifizetni a konyhán dolgozó céget. Amely cégnek viszont rohadtul be kell fizetnie az ÁFA-t, ha Tállai Andrások potyognak az égből, akkor is.

Holnapután reggelig sorolhatnám, hogy egy ilyen szétcseszett országban az államvezetésnek miért nem járhatna különgép és dél-amerikai ingyenes szurkolási lehetőség. Ha már maguktól nem jut eszükbe szégyellni a pofájukat. És nem csak arról van szó, hogy a büdös életben nem jön ki fejenként 700 ezerből a riói hetyegés. De ha ennek a hat embernek az olimpiázgatása netán mégis összejön 4,2 millióból (utazás, biztonság, szállás, zabálás, pezsgőzés), akkor is indoklásra szorul, hogy mi a gyászt keres állami pénzen (MOB, de hagyjuk a képmutatást) egy olimpián a honvédelmi miniszter, az emberi erőforrás miniszterének nevezett miniszterelnöki kebelcseléd, vagy tetszőleges Mancika államtitkárasszony. Egyáltalán milyen szempontok szerint döntötték el, hogy ki menjen? Miért pont ezek? És ha ezek mennek, akkor miért nem megy az egész kormány? Ha ezeknek jár, a többieknek miért nem? És a sportért felelő államtitkárasszony rajta van a listán, ha már egyfajta tanulmányi kirándulásként is felfogható ez az egész, vagy ő pont nem ér rá? 

Felfogható lenne, lehetne. Ha a szájbatekert olimpiátokat nem ugyanúgy nyomtátok volna le az emberek torkán, mint minden mást, amiről – a migránsőrülettel szemben – nem szavazhatnak az emberek. De úgy nyomtátok le, most meg tapsikolni kellene ahhoz, hogy a mi pénzünkön tekintitek meg, hogyan kell ezt csinálni. Legyen nagyon világos: itt nem arról van szó, hogy Orbán, vagy Balog Magyarország hivatalos meghívottjaként, mintegy hivatalból részt vesz a megnyitó ünnepségen és képviseli az országot. Ha pedig mindenáron képviselni akarja, (még egyszer: mi a tetves eget képvisel Balog Rióban, vagy Simicskó, vagy a harmadik és negyedik?) akkor oldja meg az összeharácsolt pénzből. Legyen már annyi becsület benne! Miről beszélek? A szó jelentését sem ismerik.

Nem kéne már megint legyinteni, hogy hát hiszen ez jár nekik, bezzeg Gyurcsány is elment volna, ne kössünk már bele! Hát végül is a világegyetem legbecsületesebb, egyben legvagyontalanabb miniszterelnökéről és legsavanyúbb, legfölöslegesebb államfőjéről beszélünk, nemde? Nem, nem ez a legnagyobb tétel, amit eltapsoltak, nem ebből a pénzből lehetne helyrehozni az egészségügyet, a világ szégyene oktatásügyet, ennél már kamionokkal több pénzt lenyúltak ahhoz, hogy ezen forgassuk a szemünket. De tényleg nem nyílik már az a kibaszott bicska ettől a látványos, határokat nem ismerő pofátlanságtól? Még meddig lehet nagyvonalúan eltekinteni attól, hogy mindent tönkrevágtak? Nem egy-két dolgot. Mindent, amihez hozzányúltak.

Meddig hajlandó még a fejét elfordítva húzni az igát a birka azért, hogy ezeknek meglegyen az összkomfortos extra-nyaralásuk, hogy minden költségvetést kiszipolyozó lehetőséget igénybe vegyenek és szembefossák, mit jelent, amikor az országban már meleg moslékra sem futja a kórházaknak? Meddig képesek naponta jóllakni a milliárdos kommunikációs maszlaggal, amiben arról győzködik, miért jó neki, hogy szar? Meddig hiszi el, hogy kétségbevonhatatlan közérdek ezeknek a szégyentelen trógereknek az olimpiára utaztatása, foci Eb-n való részvétele, a Kazahsztánnal és Mongolóliával fennálló, sehonnan sehova nem vezető, kétoldalú kapcsolatok erősítése? Vagy hogy egyáltalán nemzeti érdek egy távoli jövőben esedékes olimpia megszervezése, amiről meg sem kérdeztek. Ami gazdaságilag tönkrevágja az országot. Akkor is, ha végül nem rendezzük meg, ha igen, akkor pláne.

Biztos én vagyok a gyökér balliberális (nem, nem vagyok), de Orbán Viktor és pereputtya (gyanítom, ezúttal is Orbán Győzőt viszi magával, aki a foci Eb-n is a VIP-páholyban terpeszkedett, neki minden joga megvan ott lenni, végül is nélküle ez a személyiségzavaros sem szabadulhatott volna rá az országra) sehova ne utazzon közpénzen! Sehova, semmi olyan célból, ami nem kapcsolódik közvetlenül az ország európai jövőjéhez! És nyolcadrangú senkiháziak, névtelen államtitkárocskák főleg ne utazzanak adófizetői pénzen olimpiára!

Ameddig ebben az országban minden rohad, ameddig minden nap kiderül, hogy Orbán végighazudta az elmúlt éveket, ameddig beígért fejlesztésekre nem futja, ameddig embereknek nincs kórházi ellátás, mert ellopták, szétcsalták, ráadásul a lábunkra is álltak közben, minden alkalommal szóvá fogom tenni, hogy undorító gerinctelen, telhetetlen gazemberek vezetik az országot. Úri jellemvonások nélküli, felkapaszkodott, urizáló taknyok. És lehet, hogy máshol természetes lenne az effajta protokoll, de itt nem normális.

Nekem a pofámról leégne a bőr a helyetekben, ha mindezek után még a kifosztott barmok pénzéből repülnék Rióba nyaralás gyanánt. Hogy majd az esetleg aranyak fényében sütkérezve, mások munkájának gyümölcsét learatva hajrámagyarozhassak. De tudják mit? Az effajta dorbézolások csúnya véget szoktak érni. Ennek különösen csúnya vége lesz, mert más már nem lehet. Mi szóltunk. Nem egyszer, nem kétszer. Ám legyen. (Egyébként meg a nénikétek a demagóg.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.