Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Akkor kellett volna Petikének sivalkodni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel régen méltattuk utoljára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elvitathatatlan érdemeit, éppen itt van az ideje szót ejteni a beszólásügyi felelősről. Igaz ugyan, hogy ezekkel a beszólásokkal Petikénk nem kerülhetne be a Szalonna csapatába – még ruhatárosként se, pedig nincs is ruhatárunk -, de azért nem árt dokumentálni az utókor számára azt az időszakot, amikor ilyen emberek kavarogtak a magyar politikai kínpadon.

Már három napja is van annak, amikor a külgazdasági és Mercedes-gyár bejelentési miniszter utoljára jól megmondta Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének a magyar emberek véleményét, de mit sem vesztett aktualitásából és hülyeségtartalmából a dolog.

Most éppen azt az okos dolgot mondta a futsal koronázatlan királya, hogy:

JEAN-CLAUDE JUNCKER AZ EMBEREKTŐL FÉLTI A DEMOKRÁCIÁT

Mielőtt befut a helyreigazítási kérelem, jelzem, hogy ezt is a fidesz.hu hivtalos oldaláról másoltam és MTI-fidesz.hu volt aláírva.

Tehát Peti szerint Juncker tőlünk félti a demokráciát akkor, amikor baromságnak nevezi a kormány népszavazását, ami egyébként ténylegesen baromság, de legalább jó sok pénzbe kerül a magyar embereknek. Péter, Péter! Te elsumákoltad a suliban az órákat. Az összeset, talán a testnevelés kivételével.

A demokrácia nem az, hogy az egypárti kormány (bocs, a KDNP-t képtelen vagyok pártnak tekinteni, különálló pártnak meg főleg) kitalál valami teljes hülyeséget, aminek sem értelme, sem jelentősége, sem ráhatása semmire és népszavazásosat játszik a híveivel. Az én pénzemből, jelzem szelíden.

A demokrácia az, amikor például az egész ország lakosságát húsbavágó módon érintő kérdésekről megkérdez minket a kormány. Ilyen a Paks II. néven futó szemétség, amire úgy költünk évente milliárdokat, hogy azt sem lehet tudni, lesz-e belőle valaha valami, de még csak azt sem tudjuk, hogy érdemes volt-e belevágni és akarja-e valaki azokon a kormányközeli csókosokon kívül, akik az itt ellopott pénzből fognak mangalicaüdülőt építeni Svájcban, lehetőleg valamelyik nagyobb, feltétlen diszkréciójáról ismert bank tőszomszédságában.

Aztán demokrácia az is, ha megkérdezi a kormány az ország lakosságát arról, hogy boldogságot okoz-e nekik, ha vasárnap nem mehetnek vásárolni, mert Harrach Péter szerint olyankor a magyar családok egyrészt irányuljanak a templomba, majd hazatérvén kezdjenek szaporodni, mint a nyulak. De csak azok, akiknek hivatalos, pecsétes papírjuk van arról, hogy ők egy házaspár.

A demokrácia tárgykörébe tartozik továbbá, ha a kormány meghallgatja az érintetteket, mielőtt totálisan megváltoztat valamit. Például figyel a szülők-pedagógusok-diákok véleményére a közoktatás szétverése előtt, vagy megérdeklődi a fővárosi lakosoktól, hogy óhajtják-e a Városliget letarolását, de hosszan lehetne még sorolni azokat a közügyeket, amelyek kapcsán a demokráciát sivalkodva féltő kormány tényszerűen leszarta az érintettek véleményét.

Akkor kellett volna Petikének féltenie a demokráciát, amikor a kopasz emberek elözönlötték a választási irodát, megakadályozva ezzel azt, hogy egy állampolgár éljen a demokratikus jogával és benyújtson egy népszavazási kezdeményezést. A demokrácia szájbavágása volt, amikor ugyanezek, vagy tök másik kopasz majmok háborítatlanul dúltak a Városligetben és rátámadtak a fák kivágását ellenző állampolgárokra. Mindezt a magyar rendőrség lelkes szájtátása közepette.

Különös lehet – Szijjártónak feltétlenül – de a demokráciához szorosan kapcsolódik az is, hogy Rogán Antal, minden irányból bűnözőgyanús orbánkacs ellen nem indul vizsgálat, mert csak. Szintén ez a kategória a közpénzből, közautóval és közsofőrrel családi nyaralásra induló Rogán-család autóját kefírrel leöntő polgárok indokolatlanul súlyos megbírságolása, mert a bíróság szerint megbotránkoztatást és riadalmat keltett sokakban a brutális tejterméknek még a látványa is. Szerintem aki megriad és megbotránkozik egy doboz erjesztett terméktől, az feltétlenül forduljon szakorvoshoz.

Hosszasan lehetne még sorolni azokat az eseteket, amikor Magyarország felkent kormánya négy lábbal tiporta a demokráciát. Ehhez képest Jean-Claude Juncker nem a demokráciát féltette a magyar emberektől, hanem kifejezte azt a meggyőződését, hogy az Orbán-kormány úgy hülye, ahogy van. Ritkán fordul elő velem, hogy egyetértsek Junckerrel, de ez most ezen kivételes alkalmak egyike.

Tehát az van Peti, hogy megint sikerült baromságokat beszélned. Az mondjuk minden olyan alkalommal elő szokott fordulni, amikor kinyitod a szádat. Juncker nem egy igazgyöngy, de felesleges energiapocsékolás ócsárolni, a főnököd soha a büdös életben nem foglalhatja el a helyét. Ideje lenne elfogadni azt a – mindannyiunk számára nagyon szomorú – tényt, hogy maradtok a nyakunkon. Meglátjuk, meddig.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.