Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy árulják az országot gazdag külföldieknek, hogy a vételárat a polgárokkal fizettetik meg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tűnik fontosnak, pedig az. Amíg nem figyeltünk oda, mert máshova figyeltünk, a kormány eltörölte a letelepedési kötvények szabályozásáról szóló törvényből azt a kitételt, miszerint a kötvényt jegyző külföldiek először tartózkodási engedélyt kapnak, és csak fél év tartózkodás után kapják meg a letelepedési engedélyt.

A – mi más lenne, mint – visszamenőleges hatályú (a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazható) rendelkezés tehát azt jelenti, hogy a pénzes gazdasági bevándorlónak július 1-től nem kell már 6 hónapot várakoznia ameddig letelepedhet, hanem fizet és automatikusan meg is kapja az engedélyt. Amely kvázi állampolgárságnak minősül, hiszen korlátlan idejű tartózkodást tesz lehetővé Magyarországon, és szabad mozgást biztosít a schengeni övezetben.

A letelepedési kötvényes, Rogán Antalhoz (aki még mindig szabadlábon van) és több szálon Habony Árpádhoz köthető buli hatalmas üzlet mindenki másnak, kivéve a magyar államot és a magyar adófizetőket. Erről részletesen ITT írtunk, most beszéljünk újra néhány szót erről a felfoghatatlanul gyalázatos ügyről, ugyanis a féléves türelmi idő eltörlése mellett az is törvényerőre emelkedett, hogy 2% alá nem csökkenhet a letelepedési kötvények után járó kamat, hiába alacsonyabb a piaci ár. A kamatot ugyanis nem a befektető kapja, hanem a közvetítőcég. Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány kendőzetlenül támogatja a többségében offshore cégeket, amelyek a kötvényüzlet valódi haszonélvezői.

Érthetetlen, megmagyarázhatatlan. Ugyanis általánosságban egy országnak akkor éri meg állampapírt eladni, ha minél alacsonyabb kamatot kell utána fizetnie. A letelepedési kötvényhez hasonló, vagyis ötéves futamidejű, euróban kibocsátott magyar állampapírt a piacon félszázalékos kamatért veszik meg a befektetők. Emiatt érthetetlen, hogy a kormány miért fizet kétszázalékos hozamot, vagyis négyszer több adófizetői forintot (!!!) a Kajmán-szigeteken, Cipruson, Máltán és Liechtensteinben, illetve Magyarországon bejegyzett közvetítőcégeknek. Akiket Rogán Antal annak idején gondosan kiválogatott.

Tehát az a helyzet, hogy a magyar államnak minden egyes letelepedési kötvényen vesztesége van, de ez nem akadályozza meg a – magyar emberek véleményére ez ügyben egyáltalán nem kíváncsi – magyar kormányt abban, hogy idegen embereket telepítsen be úgy, hogy minden egyes betelepített után offshore-cégek kaszálják le a 74-89 ezer eurónyi nettó hasznot.

A korrupció iránti zéró tolerancia jegyében a kormány tudatosan, előre megfontoltan kényszerít rá az országra egy nyilvánvalóan veszteséges konstrukciót, és semmilyen magyarázatot nem ad arra, hogy a több tíz milliárd forintos nyereségből miért a Habonyhoz kapcsolódó offshore-cégek profitálnak, és miért nem az állami költségvetés. Ha már olyasmit árulnak, ami aligha lehetne árucikk. És ha már az állami engedély kibocsátásába olyan offshore-cégeket is belevontak, amelyeknek semmi keresnivalójuk nem lehetne ebben az egyenletben. Leegyszerűsítve: a Fidesz úgy árulja az országot kétes hátterű/bármilyen hátterű gazdag külföldieknek, hogy a vételárat (kamatostól!!!) a polgáraival fizetteti meg. Akiknek kötelességük örülni annak, hogy a közben keletkező hasznot is mások fölözik le.

Miközben az Európai Unió  további 11 országában létezik letelepedési lehetőség befektetőknek, Magyarországon a legolcsóbb, legegyszerűbb hozzájutni a letelepedési joghoz. Legtöbb helyen – igen helyesen – befektetést és munkahelyteremtést várnak el (pl. Hollandia, Portugália, Románia) vagy ingatlanvásárlást (Málta, Spanyolország, Portugália), azaz de facto hozzá kell járulniuk a GDP növekedéséhez, Magyarországon a kötvény lejártakor a letelepedéshez jutott vevőnek (a pénzes terrorista-migráns nem is terrorista-migráns alapon) az állam, vagyis az idióta polgár fizeti vissza a befizetett összeget és a hozamot.

Az a baj, hogy ezek az emberek, befektetők (akiknek a befektetéseiről soha semmit nem fogunk hallani) gyakorlatilag bárkik lehetnek. Nem tartom a valóságtól elrugaszkodott feltételezésnek azt, hogy a Rogán nevű maffiózó ötlete konkrétan nemzetbiztonsági probléma, amennyiben bárki, akinek pénze van, bevásárolhatja magát Európába, európai polgárként jöhet-mehet.

Ahelyett, hogy szigorított volna a feltételeken, a migránsokkal riogató, éjt nappallá téve kampányoló kormány megkönnyíti ezeknek az embereknek a letelepedését. Képmutatás felsőfokon. Akinek van pénze és a Fidesz érdekeltségeinek fizet, annak nem kell szarozni a kerítéssel, jöhet a család is, a hülye magyar majd eltartja őket. Ebből lesz Habony Árpádnak milliós helikopteres sétarepülés Hong Kong fölött, laza szipákolás Ibizán, Rogán Cilinek pedig új ruha kollekció és céges-fényes jövő.

A jó migránsokat szereti, támogatja és kebelére öleli a kormány, holott könnyen elképzelhető, hogy sokkal veszélyesebb arcok lehetnek közöttük, mint azok a nyomorultak, akik embercsempészek segítségével próbálnak eljutni onnan ide. Szóval ebben az egészben nem csak az a tragédia, hogy Rogán és Habony helyett az állampolgároknak kell visszafizetni ezeknek a kötvényeknek az árát és hozamát, hogy Rogán és Habony, valamint a csatolt offshore-cégek teszik el a hasznot, hanem hogy a magyar emberek nagyfene biztonságát csillapíthatatlan pénzéhségükben valójában leszarják. Van bármilyen akadálya annak, hogy ilyen nevetséges feltételek mellett akár terroristák is bevásárolják magukat Magyarországra és a schengeni övezetbe?

Lehet mellébeszélni, lehet az alulírottat paranoiásnak nevezni, de az állításokkal szemben a be- és letelepedni szándékozókat legfeljebb anyagilag világítják át (rendelkezik-e elég pénzzel), ám vagyonuk eredetéről aligha van tudomásuk. Innentől kezdve pedig – remélem nem kell magyarázni -, a jó szándékú befektetők mellett akár tetszőleges maffia- és terrorszervezetek mesterségesen feltőkésített végrehajtói is jöhetnek. Már nem is hat hónap múlva, hanem rögtön, ahogy fizettek, ahogyan Rogán Antal megálmodta. Tehát nem elég, hogy a Fidesz veszteséges diszkontboltot csinált a letelepedési kötvényekből, kizárólag saját maga és holdudvara aktuális érdekeit szem előtt tartva kvázi bárkit beenged Európába. Ez a durva.

Még mindig nem lenne késő eszmélni. Nem elég, hogy meglopnak azért, hogy ők gyarapodjanak, de a biztonságunkat is veszélyeztetik. Ők, akik napi 25 órában védenek és megvédenek. A magyar azért fizet, hogy se befektetést, se GDP-növekedést ne kapjon, ellenben Rogán és Habony – a magyar költségvetés megkerülésével – legyen miből finanszírozza a luxuséletvitelét. Ennek a töredékéért már régen lángolnia kellene az országnak. Ez olyan szinten elképesztő, hogy szerintem nincs ehhez fogható átverés. Pedig 6 év alatt összehoztak nem keveset.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.