Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Helyreigazítás a „Hamarosan nem lesz, aki a politikusok gyermekeinek…” című cikkhez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Helyreigazítási kérelemnek teszek most eleget, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság küldött szerkesztőségünkbe.

Az Államtitkárság felhívta a figyelmünket arra, hogy a Hamarosan nem lesz, aki a politikusok gyermekeinek megtermelje az ingyen tankönyvre valót című cikkben tévesen állítottam, hogy Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1 Ma Este című műsorában a következőt nyilatkozta volna:

„Bár Európa és azon belül Magyarország népessége folyamatosan növekszik, ennek oka nem a szaporulat, hanem a bevándorlás, ez pedig demográfiai krízis – mondta. Hozzáfűzte: a magyar népesség folyamatos csökkenése mérsékli az ország súlyát a térségben.”

Ezzel szemben Novák Katalin szó szerint ezt mondta:

„A demográfia az egy olyan téma, amiről talán nem is lehet eleget beszélni. Főleg, hogy ha a közép-kelet-európai régiót nézzük, hiszen még az európai átlagnál is jobban sújtja a közép-kelet-európai országokat a demográfiai krízis. De ez egyébként Európa egészére igaz. Sőt, hogy ha azt nézzük, hogy azért jelenleg van egy növekvő népességű Európánk, ahol azért a növekvő népességnek az oka az a bevándorlás elsősorban, nem is a természetes szaporulat. De van egy növekvő népességű Európánk, és abban mondjuk a magyar népesség is folyamatosan csökken, akkor azért ez nyilvánvalóan befolyásolja a súlyunkat. Mind Magyarországét, mind a közép-kelet-európai régióét. Tehát ebben az értelemben is érdemes erről a kérdésről beszélgetni, gondolkodni. És a mostani migrációs nyomásnak a vonatkozásában is érdemes a demográfiai kérdéseket vizsgálni.”

„Magyarországon az a helyzet, hogy 1981 óta csökken a népességünk. És azóta vesztettünk el 850 ezer embert. Alapvetően részben a természetes fogyásnak köszönhetően, hiszen ha a migrációs egyenlegünket nézzük, tehát a kivándorlás és a bevándorlás egyenlegét, az rendre pozitív. Többen jönnek Magyarországra, mint amennyien elmentek. Tehát itt a demográfiai mutatóknak az a vonatkozása, ami a természetes fogyás, nem tudom a fogyás mennyire lehet természetes, de ezt így nevezik. Tehát többen halnak meg évről évre mint amennyien születnek. Ezt így lehet talán a legegyszerűbben megfogalmazni. És ez az a jelenség, amivel szembe szeretnénk nézni. „

Nem feltétlenül tartottam indokoltnak a teljes szövegrész leközlését, de mivel ezt kérte a sajtóreferens a levélben, megtettem. A vastag kiemelés tőlem származik, hiszen az a vonatkozó idézet lényege.

Ám a cikkben eredetileg megjelent idézetet nem én költöttem, hanem:

novák

Szó szerinti másolat az MTI-fidesz.hu által kiadott, a Fidesz hivatalos oldalán megjelent cikkből. Idézőjellel. Szándékosan idéztem a cikkben a teljes bekezdést, nem ragadtam ki a szövegkörnyezetből. Arra sajnos nem gondoltam, hogy az MTI-t és a fidesz.hu-t szükséges leellenőrizni akkor is, ha kormányoldali hírről van szó.

Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának, hogy figyelemmel kísérik a tartalmainkat. Reményünket fejezzük ki, hogy alkalmanként találnak hasznos, megfontolásra érdemes gondolatokat is cikkeinkben.

Üdvözlettel:

Forgács Erzsébet

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.