Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nemzeti elitünk, népünk krémje, országunk tetején a tejszínhabos koktélcseresznye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy nap ez a mai az ország, valamint a magyarság életében. Miközben itthon Halász János tartja a frontot és tájékoztatja a rémült lakosságot a nemzeti katasztrófa várható időpontjáról (apropó, Hollik István hol van ezekben a vészterhes órákban?), nemzeti elitünk, népünk krémje, országunk tetején a tejszínhabos koktélcseresznye – Orbán Viktor, Kósa Lajos és Rogán Cecília – Romániában szórja tudása gyöngyeit a méltatlan disznók elé. Nem, ez így nem jó. Átfogalmazom. Az összmagyarság bölcsei a tudásvágytól fűtött néhány érdeklődő, úttörő-lelkű polgár agyát csiszolgatják fényesre és simára.

Ez sem az igazi, de szombat reggel, félkómásan jó lesz. Tehát csiszatolnak a hölgyek és urak. Miután Orbán Viktor idei nagy bejelentéscunamijára mindjárt rátérünk, de előbb foglalkozzunk a miniszterelnöknél feltétlenül sokkal csinosabb, Kósa Lajostól kétségkívül okosabb Rogán Cecíliával egy kicsit. Illetve nem feltétlenül az ő személyével, mert az önmagában sem nem érdekes, sem nem fontos, hanem azzal, amit képvisel.

Tegnap már írtunk erről a létformáról, bár akkor Vajna Tímea parókakészítőné kapcsán. Rogán Cecília, az ország Cilije – nem én becézem, a föld dübörög – annyiban más, mint az ország Timije, hogy ő mégsem egy megélhetési hazatántorgó felesége, hanem egy vezető politikusé. Tartok tőle, hogy az előre jól megtervezett forgatókönyv kezd átváltani kabaréjelenetbe, csak éppen a Habony eszével fémjelzett propagandagépezet képtelen reagálni az aktuális történésekre és dübörög tovább a maga útján. Ugyanis – hogy egy klasszikust idézzek – most lenne itt az ideje annak, hogy Cili asszony szerény legyen, mint az ibolya.

Nem belső késztetésből fakadóan kellene persze szerénynek lennie, mert mindenkinek szíve joga büszkének lenni az adottságaira. Akár vannak, akár nincsenek. Az azonban, hogy egy vezető politikus felesége, két gyermek édesanyja szükségét érzi annak, hogy ne valamiféle jótékonysági akció résztvevőjeként híresüljön el, hanem félerotikus fotók és gyanús hátterű barátnők segítségével, az nem egy egészséges dolog.

Nem az a probléma, ha egy fiatal nő csinosnak érzi magát és élete vágya, hogy betörjön a celebvilágba. Itt, ebben az esetben az a gond, hogy ezt egy politikus felesége teszi. Már amennyiben Rogán Antalt elfogadjuk politikusnak. Ebben a minőségében egyszerűen méltatlan dolog akár a külsejével, akár a baráti körével, akár a vagyonával kérkedni egy feleségnek. Ha történetesen a Fideszben divat lenne nőként vezető politikusnak lenni, akkor azt sem venné jónéven a társadalom, ha annak a női politikusnak a férje alsógatya-reklámhordozóként pompáskodna. Mert nem. Mert minden hibája ellenére a magyar társadalom még most is tiszteli a magánélet, a család szentségét.

Ezt eddig egyedül G. Fodor Gábor szennylapja próbálta feltörni, sikertelenül. Magyarországon nem szokás a közéleti szereplők családtagjait kihurcolni a húspiacra, már amennyiben ezek a családtagok nem maguktól állnak ki a placcra. Rogán Cecília pedig ezt tette. Gondolom, nem teljesen magától döntött így, hanem a habonyi agytröszt találta ki, mennyire jó dolog lesz ez. Majd a magyar emberek megismerik Celebnét és elfogadják természetesnek, hogy a bulvárlapok vele foglalkoznak. Így a feleség növelni tudja férje népszerűségét, beviszi a családokba annak az elfogadását, hogy bizony egy Rogán-família okkal-joggal él nagylábon, az ő csillogó világukban természetes és elvárt dolog a fényűzés. A választópolgárok ezt megszokják, elfogadják és a szemöldökük sem rándul, amikor estéről reggelre virradóra megint nő néhány tíz négyzetméterrel a Rogán-lakás, vagy felbukkan egy Orbán-üdülő valahol. Hiszen természetes, látjuk a televízióban, olvassuk az újságban.

A korrupció legalizálásának sunyi módja ez, igyekszik elfogadottá tenni a rongyrázást. Ennek a törekvésnek egyik eleme lehet, hogy Cecília asszony előadást tart a Fidesz házibuliján, a határon túl. Az üzletasszony szerepében tündöklő Rogánné szerepet vállal akkor, amikor soha életében nem dolgozott munkahelyen, saját erőből valószínűleg vállalkozása sem lehetne. Ahhoz kellett a férje által összeügyeskedett pénz. Márpedig az a pénz nem tiszta. Ez mára már mindenki számára világos, de a gépezet nem képes irányt váltani, nem képes leállni. Cecília akkor is ott szerepel Tusványoson, amikor a férje már bujkálni kénytelen az egyre kínosabb helyzetben. A feleség akkor is a rivaldafényben pompáskodik, amikor sokkal célszerűbb lenne a szerény, gyermekeit nevelő és férjét támogató, keményen dolgozó nő szerepét eljátszani.

Az sem a valóság lenne, hanem csak megírt szerep. De talán elnézőbb lenne a társadalom akkor, mint amilyen lesz, amikor Rogán végleg megbukik.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.