Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az a baj, hogy ezek a szemtelen, suttyó g*cik meg vannak győződve róla, hogy jár nekik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a helyből és nekifutásból egyaránt bűnözőnek látszó Rogán elsunnyogta a sajtónyilvános Századvéges belterjes migránsozó-uszító-riogató tudományos-fantasztikus konferenciát és a Tuzson nevűt szalajtotta maga helyett óbégatni, szerintem ízlelgessük az alábbi hírt, nagyon finom:

Szemerey Tamás, az MNB elnökének unokatestvére megvásárolt egy budapesti luxuslakást saját vállalkozása nevére, egy másik érdekeltségével 50 millió forintért felújíttatta, majd a 200 millió forint értékű ingatlan használatát átengedte Matolcsy György fiának. A felújítást ugyanaz a cége végezte, amely a Matolcsy fiú balatoni házát építi, és közben a jegybank alapítványaitól kapja a megrendeléseket.

Hát így van ez mifelénk, egyeseknek csak megszületni volt nehéz. Lásd az egész kib*szott Matolcsy-Szemerey klánt, beleértve ifjabb Matolcsyt is. Akinek nagyon szívesen megnézném a pofáját, ha már ilyen jól felvitte az idióta magyar adófizető a dolgát. Mivel hivatalosan nem közszereplő, most nem mutatom meg az egyetlen fotót, amit találtam róla, viszont beszéljünk egy kicsit az ügyéről.

Matolcsy Ádám, aki most 30 éves, fél esztendeje saját tehetségéből (ja, nem) egy veszprémi bútorgyár tulajdonosa lett, a félmilliárdos vásárlást a nagylelkűségéről ismert rokona, Szemerey Tamás finanszírozta a jegybank növekedési hitelprogramjából;

Matolcsy Ádám, aki most 30 éves, tavasszal egy gazdasági melléképületnek álcázott körpanorámás nyaralót kezdett építeni Balatonfüreden. Bocsánat, nem ő: kivitelezője – a véletlen egybeesések folytán – szintén ugyanehhez a Szemerey Tamáshoz köthető Raw Development;

Matolcsy Ádámnak, aki még mindig 30 éves, ezúttal egy 200 milliós, XIII. kerületi loftlakás hullott az ölébe (mert mit vágtak volna hozzá, egy téglát?). Amelyet szintén ez a csodálatos, Szemerey Tamás című reneszánsz ember vásárolt, belefeccölt még 50 milliót és piros masnival átkötve átadta Ádikának.

Ádika a fényes sikertörténetet nyilvánosságra hozó Népszabadság kérdésére azt írta: nincsen neki lakása a Riverloft lakóparkban, 2010-ben, 24 éves korában egy I. kerületi 120 négyzetméteres lakást vásárolt. Azóta már kiderült – a 444.hu írta meg -, hogy ezt a luxus módon felújított kócerájt most 400 ezer forintért adná bérbe. Miért is ne? A Riverloft-házban működő portaszolgálat megerősítette, hogy Matolcsy Ádám az épületben lakik, egy szemtanú pedig határozottan kijelentette, hogy a lakást legalább egy éve használja sajátjaként a Matolcsy fiú. Vagyis nincs miért üresen álljon a saját kégli, zsebpénznek jól jön majd a kiadott lakás bérleti díja. Nem? De.

Hát így mennek a dolgok urizáló trógeréknél, így futnak szét és így érnek össze a szálak a maffiában, ahol a család mindenek felett áll. Ádám gyereknek bejött az élet és kétségünk nem férhet hozzá, hogy pontosan ugyanolyan hasznos tagja ennek a mély álmát alvó társadalomnak, mint az összes Matolcsy és Szemerey, aki tokáig röfög a köz pénzében.

Nem tudom, a készséges portás és főnöke még a helyükön vannak, vagy már kirúgták őket, de így kerekedik megfárdt szemeink előtt egy újabb hányingerre okot adó történet a megválasztott és soha meg nem választott maffiavezérek által foglyul ejtett ország mindennapjaiból. Igen jó kezekben van a jelen, a jövő és felhívnám a tisztelt bégető nyáj figyelmét: ez csak egy szánalmas, szinte szóra sem érdemes, elhanyagolható töredéke/tétele annak a sok száz milliárd forintnak, aminek a Matolcsy-féle unortodoxia jegyében, az MNB áthatolhatatlan bűnbarlangjában lába kélt.  A forint shortolgatásából, az árfolyamnyereségből, a kiröhögött devizahitelesek kínjából fényre derül a Matolcsy-família, akárki meglátja. Aki nem néz félre szándékosan.

A forintosítás nyomán szó szerint földönfutóvá vált családok, az életnek alig nevezhető emberi tragédiák napfényes oldalán a senkiházi Matolcsy György senkiházi fia kacsalábon forgó istállót épít és valószínűleg élete végéig haszonélvezi az idősebb rokonok által összeharácsolt – közpénz jellegüktől megfosztott – milliárdokból szárba szökkenő luxusingatlanokat.

És nem az a baj, hogy emberek 24 évesen luxuslakást vesznek a budai Vár tövében, mert annyira tehetségesek. Jó lenne, ha minél többen tehetnék kivételes adottságaik, szorgalmuk okán. Nem az a baj, hogy az emberek 93%-a 24 évesen örül, ha össze tudja dobni az albérlet árát a haverokkal, hogy ne a szülők nyakán lógjon.

Az a baj, hogy ezek a szemtelen, suttyó gecik meg vannak győződve róla, hogy jár nekik. Hogy ők arra születtek, hogy a közösből családi vagyont kapirgáljanak össze. Mert szerintük a Matolcsy által elindított akciós jegybanki hitelprogram révén a Szemerey-féle Növekedési Hitelbanknak kötelezően a pereputtyot kell hiteleznie. És nem probléma, hogy hemzseg a famíliájuk az MNB körül, de fel vannak háborodva, ha felelősségre vonják őket. Pedig a birkanyájnak már az sem lenne baj, ha a blöffölésről szóló köröket kihagynák. Mert akkor sem történik semmi.

Apuka először leszerelteti a 8-as számot, aztán magánhadsereget alapít, szórakozik a forinttal, megnyúzza a devizahiteleseket, a nyereségen nekiáll shoppingolni, a rokonait hitelezi, akik a fiát hitelezik, akinek jár az örökpanorámás balatoni istálló, a bútorgyár, a többszáz milliós luxuslakás. Ami persze nem az ő nevén van, mert itt a gazdaságélénkítőnek csúfolt állami, azaz közpénzből úgy is jól lehet járni, hogy az embernek nem is kell a nevére kerüljön semmi. Közben a becsületes, nyomorult magyar, aki egy élet munkája árán sem kapar össze egy középkategóriás lakásra valónál többet, aki meggondolja, hogyan ossza be a hónap végét, vagy nem is érti, mi történik körülötte, vagy belefásult és leszarja.

Ezek pedig rászabadultak az összes kasszára, eldugták a kulcsokat és hörögve habzsolnak-dőzsölnek. Nem hogy ők, a gyerekeik, unokáik, unokatestvéreik, fel- és lemenőik zabálnak kétpofára, gátlástalanul és nem múlik az éhségük. Az ország meg élősködő, tehetségtelen alakok végeláthatatlan sorát tartja el. Fel nem fogom hány rokont képes még mindig kiszolgálni ez a nép? Hány napnál világosabban korrupt, maga felé húzó, enyves kezű sarlatánnak van még itt hely? Aki hozza magával a népes zenekarát, famíliáját, bűnbandáját. Egy egész ország asszisztál ehhez és nyalja fényesre az uraságok korrupciótól bűzös seggét. Dohos középkor, kis- és nagyobb méretű királyokkal, tátott szájú jobbágyokkal. Akik ugyanúgy nem értik, mi ezzel a baj, mint azok, akik a fejükön taposnak a 120 négyzetméteres, 200 milliós luxusuk ablakán kilesve.

Ha majd lesz valaha jogállam ebben az országban, és Polt Péter Matolcsy oldalán közmunkában lapátolja a trágyát (vagy nem), akkor majd beledőlhet a kardjába az összes félrefordított fejű, torz lelkű, megvezetett keresztény hívő. Aki Gyurcsány családját már régen megnyúzta volna, ha annak a töredékét lett volna bátorsága elkövetni, amit ez összeborzolt tekintetű rontás és a pereputtya művel ezzel az országgal évek óta.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.