Egy velejéig korrupt, ostoba, hataloméhes, ugyanakkor végtelenül gyáva, sunyi rendszer termékei

MTI Fotó: Balogh Zoltán MTI Fotó: Balogh Zoltán

Hogy ma se maradjunk Rogán Antal nélkül, a Fidesz közösségi oldalára ma tolta fel a szorgos személyzet a tegnapi okoskodást. Mivel erről már tegnap megemlékeztünk, beszélgessünk izgalmasabb dolgokról!

Az egyértelmű, hogy a kormánypárt tolja Rogánt, mint a lendkerekes egeret. Minden ügyben megszólal, okos és szép, szokása szerint. Feltételezésem szerint azért fontos ott nyüzsögnie mindenhol, akár kell, akár nem kell (inkáb nem kell), hogy értse, felfogja és feldolgozza a hézagos szürkeállománnyal megáldott polgár is: komoly államférfival állunk szemben, akiben bízik a kormány, Orbán Viktor és a Fidesz. Vagyis a szentháromság. Ezért leszünk szívesek mi is bízni benne és eszünkbe se jusson kételkedni az ő erkölcsi, politikusi és a fene tudja milyen nagyságában.

A magam részéről persze egy percig sem hiszek Rogánnak, de vigasztalásként közlöm a sajtófigyelő-szolgálat és trollkommandó nagyrabecsült tagjaival: Orbán Viktorban, a kormányban és a Fideszben sem bízom, de nem is hiszem el egy szavukat sem. Akárki szájából jön is ki az a szó. Illetve húsz szó, mert körülbelül ennyivel manipulálnak. Lássuk csak: migráns, magyar emberek, brüsszeli bürokraták, Soros György, kényszerbetelepítés, baloldal, hátbatámadás, terrorizmus, liberális, elmúlt nyolc év, bukott.

Nagyjából ezt variálják. Most éppen Rogán variálja, mert védjük meg a Tónit van műsoron. De párhuzamosan félemlítsük meg az embereket is része a repertoárnak. Szép, nagy, kopasz barmokkal. Olvastam az előbb egy cikket valahol, amely cikkben hosszasan értekezik valaki az Orbán-rezsim diktatúrába fordulásáról és arról, hogy akár a kormányhoz is köthetők a Városligetben dúló vadbarmok.

Szerintem pedig ki kell mondani: a kormánynak dolgoznak. Nincs akár és nincs is. A Liget lebetonozása állami projekt. Az államot a kormány képviseli. A felelősség – a kopaszok felbukkanásának felelőssége is – a kormányt terheli. Ennyi, nincs ok cifrázni. Ahogy az akkori Fidesznek, a mostani kormánynak dolgoztak – pont ugyanilyen, vagy ugyanezek a kopasz barmok – az MTV-székház ostrománál, ők szedték fel békésen az utcaköveket. Ők védték a Fidesz-székházat, ők voltak azok a szorgos állampolgárok, akik hirtelen felindulásból népszavazási kezdeményezést óhajtottak benyújtani, mégpedig tömegesen. Ők vannak ott a Ligetben és ők lesznek ott a Gellért-hegy szétbarmolásánál is. Mindenhol ott lesznek, ahol a kormány számára kínos megmozdulásokra, tiltakozásokra lehet számítani.

Igen, ők a kormány emberei, a kormány felelőssége, a kormány sara. Jól megfizetett zsoldosok, akik úgy, ott és akkor is fel tudnak lépni a civilekkel szemben, amikor a rendőrség nem. Egy velejéig korrupt, ostoba, hataloméhes, ugyanakkor végtelenül gyáva, sunyi rendszer termékei. Ilyenek mindig, minden diktatúrában voltak és vannak.

A harmadik (új) elem a kormánypropagandában – a 168 óra frissen megjelent száma szerint -, a politikai bulvár. A szerző azt boncolgatja, hogy nem véletlen a másik Rogán – Cecília – gyakori pezsgése a közérdektelenség színpadán. Tudatos, a senki által nem ismert Habony Árpád ötlete nyomán kibontakozó szappanopera akaratlan nézői lehetünk, mert így akarja a kormánypropaganda emberközelivé varázsolni a politikusokat. Mert attól majd, hogy Cili asszony mindenhol megjelenik és nyilatkozik, mi a családunk tagját fogjuk látni az ő férjében is. Hát én biztosan nem adoptálom a kicsit sem tisztelt, ellenben hazudós Tónit sem Cilivel, sem Cilitlenül. Gyanítom, hogy más is így van ezzel. Tehát – már amennyiben az ismeretlen Habony művéhez van szerencsénk – nem biztos, hogy ez az ötlet nagyon be fog jönni.

Azzal együtt, hogy engem például egyáltalán nem érdekel Rogán Cecília, arra rendkívül kíváncsi vagyok, hogy ki az a Habony Árpád. Valamint az is érdekel, hogy meddig mehetnek el a kopaszok és lesz-e valaki, aki vállalja a felelősséget értük. Továbbá az is érdekel, hogy Rogán Antal, akit többen, több irányból is nagyon súlyos korrupciós vádakkal illettek, mikor áll a bíróság elé és bizonyítja be az ártatlanságát. Már, ha ismeri a szó jelentését. Mert előbb-utóbb oda kell állnia akkor is, ha most nem hisz ebben. Remélhetőleg nem lesz egyedül a vádlottak padján. Van ott elég hely mindenkinek.adomány