Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még az sem vigasztal, hogy akár ott lesznek, akár nem, a fizetésüket és egyéb juttatásaikat megkapják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kósa Lajos, az Orbán-kormány legokosabb embere tájékoztatta a sajtót, valamint a lakosságot, hogy a kormány ívesen tesz a fejükre. Csak így, lazán, kultúremberhez méltó módon.

A kormánypárti politikus közölte, a Fidesz nem kíván részt venni „ebben az ellenzéki cirkuszban” , képviselőcsoportjukból ezért csupán egyetlen képviselő lesz jelen az ülésteremben, mivel úgy gondolják, semmilyen olyan új körülmény nem merült fel, amely indokolná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvény visszavonását.

MTI

Azt hiszem, nincs szükség külön magyarázatra. A Fidesz eldöntötte és mivel ők az erősebbek, véghez is viszik. Tök mindegy, hogy a többi parlamenti párt mit akar, vagy mit nem akar. A Fidesz azt csinálja, amit eddig is. Erőből kormányoz. Mert a Fidesz azonos a kormánnyal és még csak a csírája sincs meg bennük a politikai kultúrának. Fel sem merül a pökhendi agyukban, hogy a kormányzati pozíciójuk ellenére akár csak hajlandóak lennének meghallgatni azokat az érveket, vagy azokat a politikusokat, akik nem az ő elképzeléseiket támogatják, nem a Fidesz szavazóit képviselik.

Az már más kérdés, hogy a Fidesz a saját szavazóit sem képviseli, a kormány éppen úgy keresztülgázol a sajátjain, mint az ellenzékieken. Arról szól ez is, amiről minden más. Megtehetjük, megtesszük, bekaphatjátok.

Minden, ami nem a kormánypárt aktuális agybaját támasztja alá, az ellenzéki cirkusz. Azt villámsebesen sikerült elfelejtenie a Fidesz minden egyes tagjának, hogy ellenzékben ők semmit nem támogattak, amit az akkori kormány előterjesztett. Be sem jártak a parlamentbe, inkább az utcára vitték az embereket. Azóta viszont, mióta változott a felállás, minden cirkusz, amit az ellenzék csinál. Valamint az is cirkusz, amit a civilek csinálnak. Az is, amit a polgárok. Cirkusz az egészségügyi dolgozók demonstrációja, a pedagógusok, szülők, diákok tiltakozása.

Most éppen a Liget körül kialakult őrület a cirkusz. Mert a Fidesz szemet vetett egy rendkívül értékes területre, mert számolatlanul talicskázható pénzeket lát a projektben, hát viszi. Majd átültetik a 100 éves fákat – mondják. Mit akarsz még, kis csávó? Amúgy is raszta hajad van, biztosan narkós vagy. A Fidesz éppen úgy le tudja tarolni a pótolhatatlan fákat, ahogy a civil közösségeket. Semmi nehézséget nem okoz nekik. A fák helyett majd gyeptéglákat tesznek a garázsok tetejére. Zöld? Zöld. Na tessék! Növelik a zöldterületet. Annyi oxigént termel egy négyzetméter gyep, mint egy 100 éves fa? Nem, de kit érdekel? A platán nem terem milliárdokat a kivitelezők zsebébe, az átépítés meg igen. Ennyi.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzék együttműködési szándékának komolyságát jól mutatja, hogy a rendkívüli parlamenti ülés napjának a tusványosi nyári tábor megnyitójának napját jelölték meg. „Ha van alkalmatlan időszak arra, hogy a parlament határozatképességét biztosítsuk, az biztos, hogy július 20.” – mondta Kósa Lajos, aki szerint ebből is látszik, hogy az ellenzék „csak a balhékeltésben” érdekelt.

Kérdezném az ellenzéki pártokat, hogy ők jelölték meg ezt az időpontot? Mert ha igen, akkor nincs is több kérdésem. Akkor valóban nem akarnak mást – jut eszembe, hányan vesznek részt a Ligetvédők akcióiban? -, mint pompáskodni. A más bőrére. Ha ők jelölték meg ezt az időpontot, akkor nem okosabbak egy ovisnál. Konkrétan infatilisek. Mit akartak ezzel elérni? Hogy ne legyenek ott a kormánypárti képviselők? Hogy egészen biztosan ne legyenek ott? Miért? Hogy lehessen majd sajtónyilatkozni, hogy nem voltak ott? Hogy az ellenzéki pártok megpróbálták, de sajnos?

Tök mindegy, hogy huszadikán még jóformán semmi nem történik Tusványoson. Az is mindegy, hogy nem fog ott nyüzsögni a fél Fidesz. Az időpont szerencsétlen és ha nem véletlen, akkor gyerekes. Ha véletlen, akkor meg ostoba.

Szánalmas ez az egész. A kormánypárt csakúgy, mint az ellenzéki pártok. Még az sem vigasztal, hogy akár ott lesznek, akár nem, a fizetésüket és egyéb juttatásaikat megkapják. A kormánypárt emberei és az ellenzéki párt emberei is.

Hogy közben pusztítják az életet a Ligetben? Hogy a lakosság nagyobb része képviselet és választható párt nélkül marad? Hogy teljesen ki van szolgáltatva az ország egy őrült ámokfutó elmebajának?

Kit érdekel?adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.