Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A terror nem a szögesdróton keresztül jön be, hanem legálisan, útlevéllel, első osztályon utazik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma reggel bekapcsoltam a laptopot. Mint minden reggel. Vezető hír mindenhol. Nizza. Terror. Több, mint nyolcvan halott, rengeteg sebesült. Itt, Európában, Európa szívében. Franciaországban. Halottak. Elrabolt életek, tönkretett családok. Gyász, fájdalom, értetlenség. Düh.

Egy elmebeteg gyilkos. Normális ember ilyet nem csinál, nem is gondol rá, meggyőzni sem lehet ilyesmiről, rávenni sem lehet. Elmebeteg akkor is, ha magányos elkövető és akkor is, ha terrorszervezet tagja.

Tudom, az ilyen lehetőséget nem lehet kihagyni. Nem fogja kihagyni a Fidesz sem. Bármennyire szörnyen hangzik, nekik nagyon jól jön kommunikációs szempontból minden ilyen szörnyűség. Szükségük van rá és meg is fogják lovagolni. A kormánytagok nyilatkozataitól kezdve a kormánypropaganda gépezetéig minden és mindenki csatasorba áll. Az Origo – PestiSrácok – Magyar Idők – Magyar Hírlap – 888.hu által határolt, G. Fodortól Bayer Zsoltig ívelő szellemi műhely ütni fogja a vasat. Pontosabban ütni fogja a hívek agyát, ahogy szokták.

Lám, megint Orbánnak volt igaza! Ő tudta, megmondta! Ő igyekezett megóvni Európát, de Európa nem értékeli ezt a hősies és egyben zseniális embert. Nem baj, mi, magyarok itt vagyunk és egységesen sorakozunk fel Orbán Viktor háta mögött, támogatjuk, éltetjük, ápoljuk és eltakarjuk. Mert csak a Fidesz!

A terror nem így működik. Nem erről szól. Ez nem Orbán Viktor, nem is csak Magyarország problémája. Ez az emberiség problémája. Egységesen, összefogással lehet csak felvenni a harcot ellene. Együtt, közös erővel lehet csak legyőzni. Nem lehetséges függetleníteni magunkat a közösségtől, nem megoldás a külön-külön való bezárkózás. A terror nem a szögesdróton keresztül jön be, hanem legálisan, útlevéllel, első osztályon utazik. Ezért nem is véd tőle a szögesdrót, csak a közös fellépés, rengeteg munka, fizikai és politikai harcok sora védhet meg. Ez nem jelenti azt, hogy ne kellene erősíteni a védelmet, hogy ellenőrzés nélkül bárkit is be kellene engedni az Unió területére.

A terrorizmus, az ISIS létezik. Valós fenyegetést jelent. Egész Európára jelent fenyegetést és tenni kell ellene. Országonként is, egységesen méginkább.

A terrorizmus nem teljesen ismeretlen ezen a földrészen sem, a nyugati világban sem.

Gondoljunk csak a Vörös Hadsereg Frakcióra. Közel hatvan életet követelt néhány született német fanatizmusa.

A Vörös Brigádok olasz szervezet volt. 73 merényletet követtek el tulajdon hazájukban. Ők gyilkolták meg Aldo Moro volt olasz miniszterelnököt.

Hány áldozatot követelt az IRA egészen tíz évvel ezelőttig, amikor a merényletek helyett áttértek a tárgyalásos megegyezésre. Nem arabok voltak, hanem írek.

A baszk ETA közel 1000 ember haláláért felelős Spanyolországban.

Nem azonos ez az ISIS-el és eszemben sincs összemosni. De a fenti esetekben is hosszú folyamat volt a szervezetek felszámolása.

A szélsőséges eszmék ellen küzdeni kell, bármely irányban szélsőségesek. Az ISIS nem azonos az iszlámmal. Egy szélsőséges, beteg, torz kinövés. Meg kell állítani és ezen dolgozik számtalan szakember jelenleg is. Nem a szögesdrót, nem Orbán Viktor, nem a Fidesz fogja megállítani. Nem is tudnák megállítani. Ők annyit tehetnének – és ezt meg is kellene tenniük – hogy az ijesztgető-propaganda helyett tényszerű tájékoztatást adnak a lakosságnak, megteszik a szükséges óvintézkedéseket és elmondják/megtanítják nekünk, civileknek, milyen helyzetben mi a teendő, mire kell figyelni, hogyan kell reagálni, hová lehet fordulni. Ez a tájékoztatás a mai napig várat magára, szemben az eltúlzott, torz riogatással, ami mindennapos. A milliárdokért legyártott óriásplakátok helyett tájékoztatófüzeteket is lehetett volna készíteni (nyilván annak a költségeit is meg lehet dézsmálni), pontokba szedve a veszélyhelyzeteket, felsorolva a hívható telefonszámokat. Igaz, ettől nem rémült volna meg annyira az egyszerű országlakó.

Bár ne így lenne, de biztos vagyok abban, hogy a kormánypropaganda hosszú ideig az áldozatok véres holttesteire felkapaszkodva igyekszik hasznot húzni az eseményekből.

Sem elfogadni, sem megszokni nem szabad a terrort. Annak semmilyen formáját. Azonban az öncélú propaganda, a ránk szabadított Nógrádik, Bakondik és Földik helyett hadd javasoljak egy jobb tájékozódási pontot:tarjányi

A magam és kollégáim nevében én sem mondhatok mást: együttérzésünk és részvétünk az áldozatoknak, sérülteknek, a családoknak, Franciaországnak.

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.