Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azok az emberek, akik régebben kizárólag az MSZMP taggyűlésén ministráltak…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Értem én, hogy a kormánynak nagyon fontos a menekültválság. Ha hirtelen megszűnne (bár így lenne, mert a baj valóban létezik), a Fidesz-kormány eléggé megoldhatatlan helyeztbe kerülne. A propagandán túl semmit nem tudnak felmutatni sem az elmúlt évekre visszatekintve, sem a jövőre nézve. Már amennyiben nem nevezzük eredménynek azt, hogy a régió éllovasából leküzdöttük magunkat a sor végére, miközben a lélekszámra vetített uniós források terén Magyarország igencsak a sor elején áll, amikor a pénzt osztják.

A napi-migránsozás nélkül még a nem túl értelmes országlakó is észrevenné esetleg, hogy valami itt nem stimmel. Miközben csak az óriásplakátokon élünk egyre jobban, a kormány különféle tagjai és az ő rokonaik valahogy mindig ott vannak, ahol a közpénz csörög. Bele a zsebükbe.

Ezért kellenek a muszlim hordák, mint egy falat kenyér, de a kormány tagjai sem érezhetik teljesen biztosnak a pozíciójukat, mert napi szinten igyekeznek meggyőzni mindenkit a hit mindenek felett való ejeréről. Én legalábbis semmi mással nem tudom magyarázni azt, hogy azok az emberek, akik legfeljebb a KISZ szárnyai alatt, vagy egyenesen az MSZMP pártgyűlésen ministráltak, egytől-egyig megtértek.

Ez még egyáltalán nem lenne baj, hiszen az ember élete során változik, okosodik. Jó esetben. Rossz esetben hülyül. Mindenkinek jogában áll akár a véleményét megváltoztatni bizonyos dolgokról (az elveit megváltoztatni már nem annyira egészséges), akár megtalálni az egyházhoz vezető utat. Bárkinek bármikor joga van hinni abban, amiben ő akar. Ha istenben, akkor benne, ha másban, akkor másban.

A hit magánügy. Kellene, hogy legyen. Az egyház és az állam egymástól elkülönítve, függetlenül működik. Úgy értem, más országokban. Nálunk nem. Nálunk mostanában úgy szaporodnak a kormányban a keresztények, hogy azt már szabad szemmel nem is lehet követni. Ezzel nincs is baj. A baj azzal van, hogy én tudok erről, holott egyáltalán nem tartozik rám, mi több, nem is érdekel.

Nincs bajom senki hitével, azzal viszont van bajom, ha a megtért keresztény élete céljának tekinti, hogy mindenkit megtérítsen. Olyan ez, mint az a volt dohányos, aki marhanagy örömében, amiért sikerült leszoknia a cigiről, mindenhol és mindenkit ezzel a hősies tettével fáraszt és kétpofára ócsárolja azokat, akik viszont nem szoktak le. Vagy mint a fogyókúrázó, aki meglelte a tökéletes diétát és a terített asztal mellett ülve hanyagul ledagadtozza a körülötte lévőket és előadást tart a beöntés hihetetlenül jótékony hatásáról, majd miután mindenki boldogtalanul bámulja a tányérján fonnyadozó kacsasültet, emberünk derűsen elrág egy sárgarépát.

Így vagyok a hittel is. Nekem ne tukmálja senki, ne nyomja a képembe, ne akarjon megtéríteni és ne akarjon alávalónak beállítani csak azért, mert engem nem tud elsodorni a keresztényi áhítat.

Márpedig a kormány tagjai ezt csinálják. Közülük is kiemelkedik a mindenkinél sokkal magyarabb és keresztényebb Kövér László, aki már ott tart vallásos átszellemültségében, hogy aki nem legalább akkora keresztény, mint ő, annak élni sincs joga.

Miután nem tudok szívből hinni abban, hogy a keresztényi szeretet kizárólag a gyűlölet szításával és a tolerancia lábbal tiprásával kivitelezhető, ezért a magam részéről gyanakszom. Az az érzésem, hogy ez a hirtelen felfedezett vallási buzdulat nem ok és főleg nem cél nélkül való. A hittérítés oka szerintem nem feltétlenül a keresztények számának növelése, hanem a feltétel nélküli hit elfogadtatása. Ha egy ember – pláne tízmillió – képes a feltétel és főleg kérdezés, gondolkodás nélküli elfogadásra, akkor nagy gond nincsen.

Hinni kell a kormánynak és a kormányban. Hinni kell Orbán Viktorban. Hinni kell a jobban teljesítésben és hinni kell abban, hogy egyre jobban élünk. Ezt adja a kormány, nekünk csak el kell fogadnunk. A hitet.

A többi – mocskos anyagiakról van szó – már nem a mi gondunk. Azt majd ők szétdobják maguk között. Mi csak higgyük el, hogy nem.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.