Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kinyitottuk a kaput, megfújtuk a kürtöt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves és kedvetlen jobboldaliak, baloldaliak, a kettő között valahol tartózkodók és akik nem tudják, hová akarnak tartozni, vagy tudják, hogy sehová!

Ígéretünkhöz híven elindítjuk azt a közös teret, ahová várunk minden szervezetet, pártot, egyesületet, érdeklődőt. A szervezeteknek, pártoknak, csoportoknak lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen beszólunk főoldalán. Ez a bemutatkozási lehetőség csak azoknak szól, akik nem jutnak állami támogatáshoz, tehát a parlamenti pártokat – bár nagyon szeretjük őket – nem fogjuk bevonni ebbe a lehetőségbe. Nem gonoszságból, hanem azért, mert nekik módjukban áll némi pénzt áldozni a publikációhoz jutás oltárán, lehetőségük van létrehozni és üzemeltetni saját felületeket.

Nem várjuk tovább a szélsőséget sem jobbról, sem balról, sem sehonnan.

Tehát mindenki mást – legyen az politikai párt, valamilyen cél, eszme érdekében létrejött csoport, de akár állatvédő szervezet, vagy bármi olyan ügyben buzgólkodó társaság, amely ügy társadalmi érdeklődésre tarthat számot – hívunk és várunk.

Ezennel felajánljuk a rendelkezésünkre álló felület egy részét, az olvasóink figyelmét (már akit érdekel) és mind az egy darab – köszönöm ellenében dolgozó – informatikusunk munkáját. Aki úgy gondolja, hogy a publicitás hiányzik a kibontakozásához, az élhet ezzel a lehetőséggel.

Abban bízunk, hogy amennyiben a szétszórt, többnyire egymást sem ismerő, de mégis valahol közös célokat megfogalmazó különféle csoportok képesek és hajlandóak egy felületen megjelenni, talán rájönnek, hogy nem olyan nagyon állnak egymástól távol az elképzeléseik. Akár még össze is foghatnak, mert tízszer ezer ember nem tömeg, de tízezer ember már az.

Abban is hiszünk, hogy érdemes egymásra figyelni és érdemes kommunikálni, vitázni, tárgyalni, egyeztetni. A csodákban nem hiszünk, de a kemény munkában igen. Márpedig bármit is felépíteni csak kemény munkával lehet. Talán semmi nem úgy alakul majd, ahogy szeretnénk, de ha meg sem próbáljuk, akkor egészen biztosan nem lesz semmi, semmiből.

A holnapi naptól kezdve tehát elkezdjük publikálni az eddig beérkezett bemutatkozó írásokat, majd ezek a bemutatkozások átkerülnek a külön erre a célra létrehozott rovatba. KÖZPARK – ezt a nevet kapta a rovat. Itt, a jobb sávban találjátok a beszéljük meg linket, abból nyílik a fórum. Azon belül bárki nyithat topicot, hozzászólhat, feltölthet anyagokat. 

A jelentkezéseket és minden további, megjelentetni kívánt cikket az [email protected] címre várunk. A bemutatkozások kivétel nélkül felkerülnek a főoldalra, további anyagok csak akkor, ha kiválasztjuk publikálásra. A fórum regisztráció után használható, akkor viszont korlátozás nélkül. Azért döntöttünk a regisztráció mellett, hogy kívülről ne lehessen olyan könnyen széttrollkodni a közösségeket, vagy beszélgetéseket. A regisztrációhoz használt adatok nem nyilvánosak és soha, senki, semmire nem fogja felhasználni őket. Ez a ti védelmetek miatt szükséges.

Tehát indul a kísérlet. Most. A többi rajtatok múlik. A csoportokon, hogy akarnak-e megismerni más csoportokat, hajlandóak-e szóbaállni másokkal, vagy inkább maradnak a biztonsági zónájukban. Rajtatok, olvasókon is múlik, hogy mennyire vagytok aktívak a kialakuló közösségben. Számítunk rátok és kérünk, jelezzétek az általatok ismert, látogatott csoportokban ezt a lehetőséget.

Biztosan lesznek botladozások az elején, de igyekszünk az igények szerint fejleszteni, alakítani azt a kis zugot, amit berendeztünk. Remélhetőleg hamar ki fogjátok nőni.

Amiben tudunk, segíteni fogunk, de most kérünk mindenkit, hogy csak akkor kérjen mankót, ha már minden egyéb lehetőséget kimerített, mert változatlanul nagyon kevesen vagyunk és továbbra is heti hét napon át dolgozunk napi 14 órában.

Ezennel megfújtuk a kürtöt, kinyitottuk a kaput, tessék befáradni.

Vagy el.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.